Παλιές Παιδικές Σειρές της Δεκαετίας του 1970



Αγαπημένες Παιδικές Σειρές από το '70

Παλιά παιδικά κινούμενα σχέδια που ξυπνάνε γλυκές αναμνήσεις σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά. 

 

Παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 70
Με ευρωπαϊκές, αμερικάνικες και ιαπωνικές παραγωγές τα παιδικά κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 1970, διατήρησαν τον ψυχαγωγικό και κωμικό τους χαρακτήρα, εμπλούτισαν όμως το είδος διασκευάζοντας βιβλία, κλασικά παραμύθια και θέτοντας τους πρώτους εκπαιδευτικούς στόχους.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Il était une fois... l'homme (1978)
"Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... ο Άνθρωπος"
★★★★★★★★☆☆
Μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική παρουσίαση σε μορφή κινουμένων σχεδίων, της εξέλιξης της ανθρωπότητας και της ιστορία του Δυτικού κυρίως, Πολιτισμού. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γαλλικής παραγωγής, πρώτο της σειράς Μια Φορά κι Έναν Καιρό ήταν... (25 λεπτά) (Ηλικία: 6+)




The Muppet Show (1976)
"Το Μάππετ Σώου"
★★★★★★★★☆☆
Το περιοδικό Time χαρακτήρισε Το Μάπετ Σώου ως "το πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό πρόγραμμα στη γη". Ξεκαρδιστικό και ευφυές διασκεδάζει εξίσου μικρούς και μεγάλους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Kyandi Kyandi (1975)
"Κάντι Κάντι" 
★★★★★★★★☆☆
Σειρά Μάνγκα και κινουμένων σχεδίων 115 επεισοδίων ιαπωνικής παραγωγής. Η Κάντι Γουάιτ Άρντλεϋ μεγάλωσε σ´ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν των Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. (15 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 





Arupusu no shôjo Haiji (1974)
"Χάιντι, το Κορίτσι των Άλπεων" 
★★★★★★★★☆☆
Τα παιδικά χρόνια ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στις ελβετικές Άλπεις μαζί με τον κτηνοτρόφο παππού της, σκορπώντας τη χαρά και την αισιοδοξία σε όσους βρίσκονται γύρω της. (28 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Sport Billy (1979)
"Σπορτ Μπίλι" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο "ήρωας από άλλο πλανήτη" κατάγεται από τον πλανήτη Όλυμπο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ήλιου και έχει πάντα μαζί του το μαγικό κίτρινο βαλιτσάκι του, το οποίο περιέχει διάφορα εργαλεία ανάλογα με τις ανάγκες του. Εχθρός του η εξωγήινη Βάντα και το τσιράκι της ο Σάιντ, και βοηθοί του η Λίλυ και ο σκύλος του ο Γουίλυ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



Mitsubachi Maya no boken (1975)
"Μάγια, η Μέλισσα"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Στην αγαπημένη άνιμε σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '70 ακολουθούμε τη νεαρή μέλισσα Μάγια και τους φίλους της καθώς ζουν περιπέτειες μέσα και έξω από την κυψέλη. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






The New Tom & Jerry Show (1975)
"Τομ και Τζέρι"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Μια σειρά κινούμενων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τους William Hanna και Joseph Barbera και επικεντρώνεται στην αντιπαλότητα ανάμεσα σε μια γάτα τον Tom και ένα ποντίκι τον Jerry των οποίων οι περιπέτειες συχνά εμπλέκουν κωμική βία. (7 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

 

The Addams Family (1973) 
"Η Οικογένεια Άνταμς" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Μαύρη κωμωδία κινουμένων σχεδίων για μεγαλύτερα παιδιά που ακολουθεί μια ασυνήθιστη οικογένεια. (30 λεπτά) (Ηλικία: 13+)






The Pebbles and Bamm-Bamm Show (1971)
"Πεμπλς και Μπαμ-Μπαμ"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Η φιλία της Πεμπλς Φλινστόουν και του Μπαμ-Μπαμ Ραμπλ χρονολογείται από όταν ήταν μικρά παιδιά και γείτονες της διπλανής πόρτας. Τώρα ερωτευμένοι έφηβοι φοιτούν στο Γυμνάσιο Bedrock. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






Βαθμολογία: ★★★★★☆☆☆☆☆

Flash Gordon (1979)
"Φλας Γκόρντον"
★★★★★☆☆☆☆☆
Ο καθηγητής Ζάρκοβ, ο αθλητικός Φλας Γκόρντον και η όμορφη Ντέιλ Άρντεν, ξεκινούν για τον πλανήτη Μόνγκο, για να σώσουν τη γη από την καταστροφική μανία του τρελού αυτοκράτορα του Σύμπαντος, Μινγκ. Διαστημική περιπέτεια βασισμένη στον γνωστό ήρωα των κόμικς. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Sekai Meisaku Dôwa: Hakuchou no Ouji (1977)
"Το Δάσος των Κύκνων" - "The Wild Swans" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Ελίζα, ένα νεαρό κορίτσι, πρέπει να περάσει έξι χρόνια φτιάχνοντας πουκάμισα από δηλητηριώδη κισσό για να σώσει τα έξι αδέρφια της που μεταμορφώθηκαν σε κύκνους από μια κακιά μάγισσα. (62 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





A Kockásfülü Nyúl (1978)
"Το Κουνέλι με τα Καρό Αυτιά" - "The Rabbit with Checkered Ears" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Σειρά κινουμένων σχεδίων από την Ουγγαρία με απλές ιστορίες στις οποίες το κουνέλι με τα καρό αυτιά έβλεπε από το τηλεσκόπιο του πιο παιδί χρειαζόταν την βοήθεια του, και τότε χρησιμοποιούσε τα αυτιά του σαν έλικες και έσπευδε να σώσει την κατάσταση. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)


The Adventures of the Little Prince (1978)
"Ο Μικρός Πρίγκιπας" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων του 70, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ του 1943. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)