Παιδικές Ταινίες για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας




Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας

Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας


Προτάσεις για τις καλύτερες ταινίες κατάλληλες για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς και βαθμολογίες.

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

"Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός"
★★★★★★★★★
Στην Κολομβία, μία ένοπλη επίθεση αναγκάζει τον Πέδρο, την Άλμα Μαδριγάλ και τα τρίδυμα μωρά τους να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Όταν ο Πέδρο σκοτώνεται, το κερί της Άλμα αποκτά μαγικές ιδιότητες. Το κερί δημιουργεί το Ενκάντο, έναν μαγικό κόσμο περικυκλωμένο από βουνά, και μέσα του την Κασίτα, ένα έμψυχο σπίτι για την οικογένεια. Πενήντα χρόνια αργότερα, το κερί παραμένει αναμμένο και χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις σε κάθε απόγονο του Πέδρο και της Άλμα. Ωστόσο, η 15χρονη εγγονή τους, η Μιραμπέλ, είναι το... (Περισσότερα)


"Βαϊάνα" 
★★★★★★★★★★
Όταν ο ημίθεος του ανέμου και της θάλασσας Μάουι, κλέβει την καρδιά της ζωογόνου θεάς Τε Φίτι για να την προσφέρει ως δώρο στην ανθρωπότητα, εξαπολύει εν αγνοία του μια καταστροφική κατάρα και ο ίδιος εξαφανίζεται. Τότε ο Ωκεανός ξεκινά μια μακρόχρονη αναζήτηση για τον ικανό ήρωα που θα καταφέρει να επιστρέψει την καρδιά της θεάς στη θέση της. Χίλια χρόνια αργότερα, επιλέγει τη Μοάνα, την καλόκαρδη και ατρόμητη κόρη του αρχηγού μιας πολυνησιακής φυλής, οι άνθρωποι της οποίας δεν έχουν βγει στην... (Περισσότερα)


"Ψυχρά κι Ανάποδα" 
★★★★★★★★★★
Όταν η νεαρή πριγκίπισσα Έλσα χτυπά κατά λάθος με τις μαγικές δυνάμεις της τη μικρότερη αδελφή της, την Άννα, οι γονείς τους για να τις προστατεύσουν τις απομακρύνουν από το υπόλοιπο βασίλειο και τη μία από την άλλη. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών τους σε ένα ναυάγιο, η ενήλικη πια Έλσα στέφεται βασίλισσα του Άρεντελ. Το βράδυ της στέψης η Έλσα χάνει την ψυχραιμία και τον έλεγχο των δυνάμεών της και αναζητά καταφύγιο σε ένα απομονωμένο βουνό, ενώ εν αγνοία της έχει βυθίσει το βασίλειο σε έναν... (Περισσότερα)


Gake no ue no Ponyo (2008)
"Πόνιο" - "Ponyo on the Cliff"
★★★★★★★★★★
Η νεαρή πριγκίπισσα χρυσόψαρο Μπρανχίλντα, ταξιδεύει κρυφά από τον πατέρα της από τα βάθη της θάλασσας ως στην επιφάνεια. Στην ξηρά, συναντά τον ευγενικό πεντάχρονο Σόσκε, ο οποίος της σώζει τη ζωή και την ονομάζει Πόνιο. Το αγόρι υπόσχεται πως θα την αγαπά για πάντα και το μαγικό ψαράκι επιθυμώντας να παραμείνει κοντά του χρησιμοποιεί τα μαγικά ελιξήρια του πατέρα της και μεταμορφώνεται σε πραγματικό κορίτσι, αναταράσσοντας όμως έτσι την ισορροπία της φύσης... (Περισσότερα) 


"ΓΟΥΟΛ·Υ"
★★★★★★★★★★
Όταν η Γη δεν μπορεί πια να συντηρήσει την ανθρωπότητα λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει υποστεί, οι άνθρωποι εκκενώνουν τον πλανήτη και ταξιδεύουν ανάμεσα στα αστέρια μέσα σε τεράστια διαστημικά κρουαζιερόπλοια. Εκατοντάδες χρόνια αργότερα, ένα μοναχικό ρομπότ που έχει μείνει πίσω στη Γη για να καθαρίσει τα απόβλητα, ο WALL·E, βλέπει την καθημερινότητα του να διαταράσσεται, όταν καταφθάνει η EVA (ΕΥΑ), ένα υπέρ-εξελιγμένο ρομπότ, με αποστολή να διαπιστώσει αν ο πλανήτης είναι ξανά κατοικήσιμος... (Περισσότερα)


Finding Nemo (2003)
"Ψάχνοντας τον Νέμο" 
★★★★★★★★★★ 
Δύο ψάρια κλόουν, ο Μάρλιν και ο νεαρός μοναχογιός του ο Νέμο, ζουν στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα της Αυστραλίας. Την πρώτη μέρα του στο σχολείο, το ενθουσιώδες ψαράκι αντιδρώντας στην υπερπροστατευτικότητα του πατέρα του απομακρύνεται από το φράγμα, αιχμαλωτίζεται από δύτες και καταλήγει στο μικρό ενυδρείο ενός οδοντιάτρου στο Σίδνεϊ. Ο απεγνωσμένος πατέρας του ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να τον βρει, συνοδευόμενος από την Ντόρι, ένα πρόθυμο ψάρι Μπλε Τανγκ με αδύναμη μνήμη, αλλά και... (Περισσότερα)


"Μπαμπούλας Α.Ε."
★★★★★★★★★★ 
Τα τέρατα που εργάζονται στο εργοστάσιο Μπαμπούλας Α.Ε., μπαίνουν κάθε βράδυ στα παιδικά δωμάτια και φοβίζουν τα παιδιά, καθώς οι κραυγές των παιδιών παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεται η πόλη τους. Η κορυφαία ομάδα Φοβιστών αποτελείται από τον θηριώδη και καλόκαρδο Τζέιμς Π. Σάλιβαν (Σάλι) και τον βοηθό και καλύτερό του φίλο, τον εύθυμο και επίμονο Μάικ Γουαζόφσκι. Όταν ένα βράδυ ο Σάλι ανακαλύπτει πως ένα μικρό, αξιαγάπητο κορίτσι έχει μπει κατά λάθος στον κόσμο των τεράτων, ζητά τη βοήθεια του... (Περισσότερα)


★★★★★★★★★★ 
Καθώς ο Άντι και ο Γούντι ετοιμάζονται φύγουν για την κατασκήνωση, ένα ατύχημα αναγκάζει τον Άντι να αφήσει πίσω το πιστό παιχνίδι καουμπόι. Όταν ένας συλλέκτης παιχνιδιών κλέβει τον Γούντι, ο Μπαζ ηγείται της ομάδας διάσωσης που αναλαμβάνει να τον φέρει πίσω. Ταυτόχρονα, ο Γούντι ανακαλύπτει πως ο ίδιος είναι ένα σπάνιο συλλεκτικό κομμάτι μιας τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1950 και συναντά άλλα τρία παιχνίδια του σετ, τη δυναμική καουμπόισσα Τζέσι, το παιχνιδιάρικο άλογο Bullseye και τον άθικτο Χρυσοθήρα που δεν έχει βγει ποτέ από το κουτί του... (Περισσότερα)


Toy Story (1995)
★★★★★★★★★★ 
Ο σερίφης Γούντι, το αγαπημένο παιχνίδι του εξάχρονου Άντι, νιώθει να απειλείται από τον ερχομό ενός νέου παιχνιδιού, του εντυπωσιακού διαστημάνθρωπου Μπαζ Λάιτγιαρ. Προσπαθώντας να κερδίσει λίγο χρόνο με τον Άντι, ο Γούντι, ρίχνει κατά λάθος τον Μπαζ από το παράθυρο, όμως σπεύδει να διορθώσει το λάθος του, αποφασισμένος να επιστρέψει τον Μπαζ στον νεαρό ιδιοκτήτη τους, πριν το παιδί μετακομίσει με την οικογένειά του σε ένα νέο σπίτι. Αντί για το σπίτι του Άντι όμως, τα δύο παιχνίδια καταλήγουν στο σπίτι του γείτονα του, του Σιντ, ενός παιδιού που καταστρέφει τα παιχνίδια του... (Περισσότερα)


"Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα" - "Kiki's Delivery Service"
★★★★★★★★
Η δεκατριάχρονη Κίκι ζει σε ένα μικρό χωριουδάκι μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα της, την τοπική μάγισσα. Σύμφωνα με την παράδοση, για να γίνει και η ίδια επίσημα μάγισσα, πρέπει να ζήσει για ένα χρόνο μακριά από το σπίτι της. Έτσι, μια ξάστερη νύχτα με πανσέληνο, η Κίκι με αποφασιστικότητα πετά μακριά, παρέα με τον προστατευτικό της γάτο, τον Τζίτζι, και προσγειώνονται στη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη του Κορίκο. Καθώς η Κίκι ψάχνει να βρει ένα σπίτι για μείνει, συναντά τον ενθουσιώδη νεαρό Τόμπο και τη φιλική... (Περισσότερα)


"Η Γειτονιά του Δάσους: Οι Περιπέτειες του Τότορο" - "My Neighbor Totoro" 
★★★★★★★★★★ 
Στην Ιαπωνία, στα μέσα του 20ου αιώνα, δύο νεαρά κορίτσια, η Σάσκε και η Μέι Κουσακάμπε, μετακομίζουν μαζί με τον πατέρα τους σε ένα παλιό σπίτι στην επαρχία, για να βρίσκονται κοντά στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει η μητέρα τους από μία μακροχρόνια ασθένεια. Τα δύο κορίτσια ανακαλύπτουν ότι το νέο τους σπίτι κατοικείται από μαγικά πλάσματα, ενώ η Μέι συναντά και τα Τότορο, τα μυστηριώδη πνεύματα του κοντινού δάσους. Σύντομα γνωρίζει και η Σάσκε τον μεγαλύτερο από αυτά, με τον οποίο τα παιδιά δημιουργούν μια... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

"Ψυχρά κι Ανάποδα 2" 
★★★★★★★★★☆
Τρία χρόνια μετά τη στέψη της, η Έλσα ακούει μια επίμονη μαγική φωνή να την καλεί στο άγνωστο, και ενώ επιθυμεί να την ακολουθήσει, διστάζει μη θέλοντας να διακινδυνεύσει τη σταθερότητα της ζωή της. Όταν όμως άθελά της αφυπνίζει τα στοιχεία της φύσης, τα οποία φαίνεται να απειλούν το Arendelle, η Έλσα, μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, πρέπει να ακολουθήσουν το μυστηριώδες κάλεσμα προς τον Βορρά για να τα κατευνάσουν. Εκεί συναντούν ένα μαγικό μέρος που κρατά μυστικά για την... (Περισσότερα)


Tangled (2010)
"Μαλλιά Κουβάρια" 
★★★★★★★★★☆
Λίγο μετά τη γέννησή της, η Πριγκίπισσα Ραπουνζέλ, ένα κορίτσι με μαγικά μαλλιά, πέφτει θύμα απαγωγής μιας ηλικιωμένης γυναίκας, της Μητέρας Γκόθελ. Η αδίστακτη γυναίκα κρύβει το παιδί σε έναν πύργο στο δάσος, το μεγαλώνει ως δικό της και το χρησιμοποιεί ώστε να αποκαθιστά τη νεότητά της με τα μαγικά του μαλλιά. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, ένας νεαρός καταζητούμενος ληστής, ο Φλιν Ράιντερ, αναζητά καταφύγιο στον πύργο της Ραπουνζέλ κατά τη διάρκεια μιας απουσίας της Γκόθελ και συμφωνεί απρόθυμα να γίνει ο... (Περισσότερα)


"Κουνγκ Φου Πάντα"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο, ένα ενθουσιώδες και εγκάρδιο μα αδέξιο πάντα, είναι μεγάλος θαυμαστής των πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα των Υπέροχων Πέντε, των ηρωικών πολεμιστών Κουνγκ Φου που μαθητεύουν υπό τον Δάσκαλο Σίφου. Ο Πο αποκτά την ευκαιρία να μάθει Κουνγκ Φου δίπλα στα ινδάλματά του, όταν ο σοφός δημιουργός του Κουνγκ Φου, ο Μεγάλος Δάσκαλος Ούγκγεϊ, τον επιλέγει ως τον πολεμιστή που θα εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία. Η επιλογή αυτή αμφισβητείται από όλους τους μαθητές και τον ίδιο τον Πο, ο οποίος... (Περισσότερα)


"Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★★★☆
Ο Lightning Μακουίν, ένα φιλόδοξο και μοναχικό ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο δρόμο του προς τον καθοριστικό αγώνα της σεζόν, κάνει μια αναπάντεχη παράκαμψη που τον οδηγεί στην ξεχασμένη επαρχιακή πόλη Radiator Springs. Όταν άθελά του χαλά τον δρόμο της πόλης, ο δικαστής Δρ. Χάτσον, απρόθυμα τον υποχρεώνει να παραμείνει μέχρι να επιδιορθώσει τη ζημιά. Αρχικά ο Μακουίν προσπαθεί να αποδράσει, όμως καθώς αποδέχεται την υποχρέωση του γίνεται φίλος με τους κατοίκους της πόλης και... (Περισσότερα)


Mulan (1998)
"Μουλάν"
★★★★★★★★★☆
Προσπαθώντας να αναχαιτίσει τους αδίστακτους Ούννους που εισέβαλαν στην Κίνα, ο αυτοκράτορας καλεί σε επιστράτευση έναν άνδρα από κάθε οικογένεια της χώρας. Η νεαρή Φα Μουλάν για να αποτρέψει τον αγαπημένο, αδύναμο πατέρα της να διακινδυνεύσει για άλλη μία φορά τη ζωή του στη μάχη, κλέβει το σπαθί και την πανοπλία του και αψηφώντας τόσο την παράδοση όσο και το νόμο παίρνει τη θέση του στον αυτοκρατορικό στρατό προσποιούμενη πως είναι αγόρι. Στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του... (Περισσότερα)


"Αλαντίν" 
★★★★★★★★★☆
Ένα φτωχό αγόρι, ο Αλαντίν, ζει στους δρόμους της Άγκραμπα, ενός βασιλείου της Μέσης Ανατολής, με μοναδική του συντροφιά την πιστή του μαϊμού, τον Αμπού. Στην αγορά της Άγκραμπα συναντά και ερωτεύεται την πριγκίπισσα Γιασμίν, η οποία το έχει σκάσει από το παλάτι αποφασισμένη να μην παντρευτεί παρά τη θέλησή της κάποιον από τους υποψήφιους πρίγκιπες. Αν και ο Αλαντίν χρειάζεται να κλέβει για να επιβιώσει, έχει έναν αδαμάντινο χαρακτήρα και εξαιτίας αυτού γίνεται μέρος του σχεδίου του Τζαφάρ, του... (Περισσότερα)


"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" 
★★★★★★★★★☆
Η Μπελ, μία έξυπνη, γλυκιά και αντισυμβατική κοπέλα, ζει σε ένα μικρό γαλλικό χωριό, με μοναδική της συντροφιά τον εφευρέτη πατέρα της Μορίς και τα αγαπημένα της βιβλία. Όταν ένας πρίγκιπας, μεταμορφωμένος σε τέρας εξαιτίας του σκληρού του χαρακτήρα, αιχμαλωτίζει τον Μορίς, η Μπελ παίρνει εθελοντικά τη θέση του αδύναμου πατέρα της στο κάστρο του Τέρατος. Το κορίτσι γίνεται φίλη με το προσωπικό του κάστρου που έχουν μεταμορφωθεί σε οικιακά αντικείμενα, οι οποίοι την διαβεβαιώνουν πως το Τέρας διαθέτει μια... (Περισσότερα)


"Η Μικρή Γοργόνα" 
★★★★★★★★★☆
Αντίθετα με τις επιθυμίες του πατέρα της, του βασιλιά της θάλασσας Τρίτων, η νεαρή γοργόνα Άριελ που ονειρεύεται μια ζωή στη στεριά, ανεβαίνει στην επιφάνεια και εκεί σώζει και ερωτεύεται τον πρίγκηπα Έρικ. Για να διεκδικήσει την αγάπη του Έρικ, το κορίτσι κάνει μια επιπόλαιη συμφωνία με την Κακιά Μάγισσα Ούρσουλα, και με αντάλλαγμα τη φωνή της μετατρέπεται σε άνθρωπο. Η Άριελ, που δεν μπορεί πια να μιλήσει, έχει τρεις μέρες διορία να λάβει το φιλί της αληθινής αγάπης από τον Έρικ, αλλιώς θα μεταμορφωθεί... (Περισσότερα)


"Μαίρη Πόππινς"
★★★★★★★★★☆
Στο Λονδίνο του 1910, ο αυταρχικός Τζορτζ Μπανκς και η αμελής σύζυγός του Γουίνιφρεντ αναζητούν μια νέα νταντά για τα νεαρά παιδιά τους, τη Τζέιν και τον Μάικλ. Αντί όμως για την άκαμπτη και αυστηρή γκουβερνάντα που περίμενε ο κύριος Μπανκς, στην πόρτα του σπιτιού τους προσγειώνεται η μαγική Μαίρη Πόππινς. “Τέλεια από κάθε άποψη”, η Μαίρη μετατρέπει κάθε μονότονη εργασία και κάθε συνηθισμένη έξοδο των παιδιών σε μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη τραγούδια και χορό και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση... (Περισσότερα)

  

Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆   

"Super Mario Bros: Η Ταινία"
★★★★★★★★☆☆
Τα αδέρφια Μάριο και Λουίτζι ξεκινούν μια επιχείρηση υδραυλικών στο Μπρούκλιν. Καθώς προσπαθούν να επιδιορθώσουν μια υπόγεια διαρροή, ένας μυστηριώδης σωλήνας τους τραβά και τους μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο, όπου και χωρίζονται. Ο Μάριο καταλήγει στο Βασίλειο των Μανιταριών. Εκεί, συναντά τον Τόουντ που τον οδηγεί στην Πριγκίπισσα Πιτς. Ο Λουίτζι προσγειώνεται στα Σκοτεινά Εδάφη, που διοικούνται από τον σατανικό βασιλιά των Κούπα, Μπάουζερ. Ο Μπάουζερ επιδιώκει να παντρευτεί την Πιτς και... (Περισσότερα)


"Ο Δράκος του Πατέρα μου" 
★★★★★★★★☆☆  
Ο Έλμερ και η μητέρα του, η Ντέλα, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το άλλοτε επιτυχημένο κατάστημά τους στη μικρή τους πόλη και να μετακομίσουν στη Ζοφερή Πόλη. Παρά την υπόσχεση της Ντέλα πως σύντομα θα αποκτήσουν ένα νέο κατάστημα, η ζωή τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Απελπισμένο, το αγόρι ταξιδεύει ως το Άγριο Νησί για να απελευθερώσει τον αιχμάλωτο δράκο Μπόρις. Ο Έλμερ πιστεύει πως με τη βοήθεια του Μπόρις θα καταφέρει να αγοράσει ένα νέο κατάστημα για τη μητέρα του, ενώ Μπόρις πιστεύει... (Περισσότερα)

  
Luca (2021)
Luca (2021)
"Λούκα"
★★★★★★★★☆☆
Ο Λούκα, ένα παιδί-θαλάσσιο τέρας, ζει στον βυθό έξω από την παραθαλάσσια πόλη Πορτορόσο. Αν και κατακλύζεται από περιέργεια για τον κόσμο έξω από το νερό, το αγόρι δεν έχει βγει ποτέ στην επιφάνεια, καθώς οι γονείς του τον προειδοποιούν πως οι άνθρωποι σκοτώνουν πλάσματα σαν και αυτούς. Όταν ο Λούκα συναντά τον Αλμπέρτο, ένα λίγο μεγαλύτερο αγόρι του είδους του, τον ακολουθεί στη στεριά. Εκεί ανακαλύπτει πως τα θαλάσσια τέρατα μετατρέπονται σε ανθρώπους όταν στεγνώνουν. Σύντομα... (Περισσότερα)


Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - Φαρμαγεδών (2019)A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (2019)
"Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - Φαρμαγεδών"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η αξιολάτρευτη εξωγήινος LU-LA προσγειώνεται κοντά στη φάρμα Μόσι Μπότομ, οι απίθανες δυνάμεις της και η γλυκιά, σκανδαλιάρικη προσωπικότητά της κατακτούν τις καρδιές του Σον και του κοπαδιού του. Ο πανέξυπνος και επίσης καλόκαρδος και ζωηρός Σον αναλαμβάνει να βοηθήσει τη νέα του φίλη να εντοπίσει το διαστημόπλοιο της και να επιστρέψει στον πλανήτη της, αλλά και να την προστατεύσει από έναν απειλητικό οργανισμό που κυνηγά εξωγήινους. Ταυτόχρονα, ο Αγρότης αποφασίζει να... (Περισσότερα)


Ο Μικροπόδαρος (2018)Smallfoot (2018)
"Ο Μικροπόδαρος" 
★★★★★★★★☆☆
Μια φυλή Γέτι ζει απομονωμένη στα βουνά των Ιμαλαΐων, πάνω από τα σύννεφα, σύμφωνα με κανόνες που βρίσκονται γραμμένοι πάνω σε αρχαίες πέτρες. Όταν ο Μίγκο, ένα αφοσιωμένο μέλος της κοινότητας, συναντά τυχαία έναν Μικροπόδαρο, του οποίου την ύπαρξη οι πέτρες αρνούνται, το νεαρό Γέτι μοιράζεται την ανακάλυψή του με τους συμπολίτες του. Όμως η εναντίωση στις πέτρες συνεπάγεται σε εξορία και ο Μίγκο απομακρύνεται από τη φυλή του. Τότε, αν και σύμφωνα με τις πέτρες δεν υπάρχει τίποτα κάτω από τον κόσμο... (Περισσότερα)


Finding Dory (2016)
"Ψάχνοντας την Ντόρι" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα χρόνο μετά την επική της περιπέτεια στο πλευρό του Μάρλιν ψάχνοντας τον Νέμο, η Ντόρι ζει πλέον κοντά τους στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας. Όταν το αισιόδοξο ψαράκι με την αδύναμη μνήμη θυμάται ξαφνικά τους γονείς της, τους οποίους έχασε όταν ήταν ακόμα παιδί, ξεκινά με τους φίλους της ένα νέο περιπετειώδες ταξίδι για να τους βρει. Τα στοιχεία που ακολουθούν τους οδηγούν σε ένα Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ζωής στην απέναντι πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού, στην Καλιφόρνια, όπου... (Περισσότερα)


Shaun the Sheep Movie (2015)Shaun the Sheep Movie (2015)
"Σον το Προβατάκι: Η Ταινία"
★★★★★★★★☆☆
Ο Σον, ένα σκανδαλιάρικο και έξυπνο πρόβατο, ζει με το κοπάδι του στην παραδοσιακή αγγλική φάρμα Μόσι Μπότομ. Έχοντας βαρεθεί τη ρουτίνα του αγροκτήματος, ο Σον καταστρώνει ένα σχέδιο για να πάρει μια μέρα ρεπό, παρασύροντας τον Αγρότη να κοιμηθεί. Ωστόσο, το σχέδιο πάει στραβά και ο αγρότης καταλήγει στη Μεγάλη Πόλη με αμνησία, όπου κατά τύχη γίνεται διάσημος κομμωτής. Παράλληλα, ο πιστός σκύλος του, ο Μπίτζερ, ο Σον και το υπόλοιπο κοπάδι ταξιδεύουν στην πόλη για να βρουν τον... (Περισσότερα)


"Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν - Πίνατς: Η Ταινία"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η Μικρή Κοκκινομάλλα μετακομίζει απέναντί του, ο καλόκαρδος μα ανασφαλής Τσάρλι Μπράουν την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Ακολουθώντας τη λανθασμένη συμβουλή της δύστροπης Λούσι, ο Τσάρλι αποφασίζει πως για να κερδίσει την προσοχή της Μικρής Κοκκινομάλλας, θα πρέπει να την εντυπωσιάσει με μία νίκη. Με επιμονή, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προσπαθεί να κάνει μαγικά κόλπα στην παρουσίαση ταλέντων του σχολείου, να κερδίσει σε έναν διαγωνισμό χορού και να γράψει την καλύτερη έκθεση... (Περισσότερα)


Arthur Christmas (2011)
"Ο Γιος του Άι Βασίλη"
★★★★★★★★☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ο Άι Βασίλης παραδίδει τα δώρα, ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχος του, ο Στιβ, διευθύνει την επιχείρηση από την υψηλής τεχνολογίας έδρα τους στον Βόρειο Πόλο. Ο μικρότερος γιος του Άι Βασίλη, ο αδέξιος και γεμάτος πάθος για τα Χριστούγεννα Άρθουρ, του οποίου η δουλειά είναι να απαντά στα γράμματα των παιδιών, παρακολουθεί την επιχείρηση από μακριά. Όταν μετά το τέλος της παράδοσης των δώρων ένα ξωτικό ανακαλύπτει ένα ξεχασμένο δώρο στο εργαστήριο, ο Άρθουρ... (Περισσότερα)


The Muppets (2011)The Muppets (2011)
"Τα Μάπετς"
★★★★★★★★☆☆
Για να γιορτάσουν τη 10η επέτειό τους, ο Γκάρι και η Μαίρη επισκέπτονται το Λος Άντζελες παίρνοντας μαζί τους και τον αδερφό και καλύτερο φίλο του Γκάρι, τον Γουόλτερ, ο οποίος είναι μια ζωντανή μαριονέτα και ο μεγαλύτερος θαυμαστής των εδώ και χρόνια διαλυμένων Μάπετς. Καθώς περιηγούνται το σχεδόν εγκαταλειμμένο πια στούντιο των Μάπετς ανακαλύπτουν πως ένας μεγιστάνας του πετρελαίου σχεδιάζει να το κατεδαφίσει. Τότε οι τρεις τους εντοπίζουν τον Κέρμιτ και τον προτρέπουν να συγκεντρώσει ξανά την παλιά παρέα για... (Περισσότερα)


Ο Γουίνι το Αρκουδάκι (2011)Winnie the Pooh (2011)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι για άλλη μία φορά ψάχνει να βρει μέλι, όμως σύντομα βάζει την αναζήτησή του σε αναμονή καθώς ανακαλύπτει πως ο Γκαρής έχει χάσει την ουρά του και διεξάγει έναν διαγωνισμό ανάμεσα στους φίλους του για να βρεθεί ένα αντικείμενο που μπορεί να την αντικαταστήσει επάξια. Αργότερα, η Κουκουβάγια παρερμηνεύει ένα σημείωμα του Κρίστοφερ Ρόμπιν και πείθει τον Που, τον Γκαρή, την Κάγκου, τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό και τον Τίγρη πως ο νεαρός φίλος τους έχει απαχθεί από ένα τρομακτικό πλάσμα... (Περισσότερα)


Despicable Me (2010)
"Εγώ, ο Απαισιότατος" 
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Γκρου, μια εγκληματική ιδιοφυΐα, μαθαίνει πως ένας νέος κακοποιός διέπραξε τη ληστεία του αιώνα κλέβοντας τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, θέτει στόχο να τον ξεπεράσει κλέβοντας ο ίδιος τη Σελήνη. Όμως όταν ο αντίπαλος κακοποιός προσπαθεί να κλέψει το σχέδιο και τη δόξα του Γκρου, εκείνος υιοθετεί τρία ορφανά κοριτσάκια με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως πιόνια στο μεγαλεπήβολο σχέδιό του. Σύντομα, ο φιλόδοξος Γκρου βλέπει την αγάπη των νέων του παιδιών να τον αλλάζει προς το καλύτερο και... (Περισσότερα)


"Ο Μυστικός Κόσμος της Αριέττι" - "The Secret World of Arrietty"
★★★★★★★★☆☆
Η μικροσκοπική 14χρονη Αριέττι, ζει μαζί με τους γονείς της κάτω από το πάτωμα ενός προαστιακού σπιτιού στο Τόκιο, κρυφά από την καλοσυνάτη ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του και τη σκληρή οικιακή της βοηθό. Κατά τη διάρκεια της πρώτη της εξόρμησης στο σπίτι με σκοπό να “δανειστεί” προμήθειες από τους ανθρώπους, η Αριέττι γίνεται αντιληπτή από τον Σο, τον ευγενικό 12χρονο ανιψιό της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, ο οποίος μόλις έχει φτάσει για να ξεκουραστεί πριν από μία εγχείρηση στην καρδιά του... (Περισσότερα)


The Polar Express (2004)
"Το Πολικό Εξπρές"
★★★★★★★★☆☆
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα νεαρό αγόρι που έχει αρχίσει να αμφιβάλει για την ύπαρξη του Άι-Βασίλη, ξυπνά μέσα στη νύχτα και έκπληκτο βλέπει ένα μαγικό τρένο, το Πολικό Εξπρές, να καταφθάνει και να σταματά μπροστά από την αυλή του. Το αγόρι αποδέχεται διστακτικά την πρόσκληση του μυστηριώδη Ελεγκτή, επιβιβάζεται στο τρένο και ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο με σκοπό να γνωρίσει από κοντά τον Άι-Βασίλη. Στη διαδρομή γνωρίζεται με ένα ικανό μα ανασφαλές κορίτσι, ένα αγόρι που... (Περισσότερα)


Lilo & Stitch (2002)
"Λίλο και Στιτς"
★★★★★★★★☆☆
Στο νησί Καουάι της Χαβάης, μετά το θάνατο των γονιών τους, η νεαρή ενήλικας Νάνι προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της τη μικρότερη αδελφή της τη Λίλο, ένα ανυπόταχτο και εκκεντρικό κορίτσι που χρειάζεται έναν φίλο. Σε ένα καταφύγιο ζώων, η Λίλο υιοθετεί ένα εξωγήινο πλάσμα που προσποιείται πως είναι σκύλος και το ονομάζει Στιτς. Γνωστός στον πλανήτη του ως Πείραμα 626, ο Στιτς είναι ένας άτρωτος, έξυπνος και πανίσχυρος γενετικά τροποποιημένος καταζητούμενος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί από τον... (Περισσότερα)


The Cat Returns (2002)Neko no Ongaeshi (2002)
"Ο Γάτος Επιστρέφει" - "The Cat Returns"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η έφηβη Χάρου σώζει τη ζωή ενός γάτου, του Λουν, ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνεί με τις γάτες. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο πατέρας του Λουν και Βασιλιάς των Γατών της στέλνει δώρα και επιμένει να επισκεφτεί η Χάρου το βασίλειό του και να γίνει σύζυγος του γιου του. Προσπαθώντας να ξεφύγει από την κατάσταση, το κορίτσι οδηγείται στο Γραφείο Γατών που απαρτίζεται από ένα γκρινιάρη μα καλόκαρδο γάτο, τον Μούτα, και από δύο αγάλματα που ζωντανεύουν, τον γοητευτικό γάτο Βαρόνο και το φιλικό... (Περισσότερα)


The Emperor’s New Groove (2000)The Emperor’s New Groove (2000)

"Ο Αυτοκράτορας Έχει Κέφια"

★★★★★★★★☆☆

Μία μέρα πριν από τα 18α γενέθλιά του, ο κεφάτος μα εγωκεντρικός Αυτοκράτορας των Ίνκας, ο Κούζκο, απολύει τη ραδιούργα σύμβουλό του, την Ίζμα, και ενημερώνει τον Πάτσα, τον ανοιχτόκαρδο αρχηγό ενός χωριού, πως σκοπεύει να κατεδαφίσει το χωριό του για να χτίσει εκεί μία καλοκαιρινή βίλα. Η Ίζμα και ο ελαφρόμυαλος βοηθός της, ο Κρονγκ, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τον Κούζκο με ένα μαγικό φίλτρο, αντ’ αυτού όμως ο Αυτοκράτορας μετατρέπεται σε λάμα και καταλήγει στο σπίτι του Πάτσα, από τον οποίο ζητά... (Περισσότερα)



The Muppet Christmas Carol (1992)The Muppet Christmas Carol (1992)
"Τα Μάπετς σε μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
★★★★★★★★☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο του 19ου αιώνα, ο στριμμένος τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ απορρίπτει την πρόσκληση του ανιψιού του για Χριστουγεννιάτικο δείπνο, δύο κύριους που συλλέγουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ένα κουνελάκι που τραγουδάει τα κάλαντα και την παράκληση των υπαλλήλων του για περισσότερο κάρβουνο ώστε να ζεσταθούν. Αργότερα τον Σκρουτζ επισκέπτονται τα φαντάσματα των παλιών συνεργατών του, οι οποίοι τον προειδοποιούν να αλλάξει στάση και τον... (Περισσότερα)



"Οι Μάπετ Σόου στο Χόλιγουντ" 
★★★★★★★★☆☆
Μετά από την πρόταση ενός μάνατζερ του Χόλιγουντ, ο Κέρμιτ αποφασίζει να διεκδικήσει μια καριέρα στον κινηματογράφο. Με το όνειρο να κάνει εκατομμύρια ανθρώπους ευτυχισμένους, ταξιδεύει από τον μικρό του βάλτο στη Φλόριντα προς την Καλιφόρνια και ενώνεται με άλλα Μάπετς με παρόμοιες φιλοδοξίες, όπως τον Φόζι τον Αρκούδο, τη Μις Πίγκι, τον Γκόνζο και τον Άνιμαλ. Ταυτόχρονα όμως ο ταλαντούχος βάτραχος καταδιώκεται από έναν αδίστακτο επιχειρηματία, ο οποίος προσπαθεί να τον πείσει να γίνει εκπρόσωπος... (Περισσότερα)


The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)
"Ο Γουίνι το Αρκουδάκι"
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουίνι ένα αφελές, φιλικό και ενθουσιώδες λούτρινο αρκουδάκι ζει στο ειρηνικό Δάσος των Γαλάζιων Ονείρων όπου μοιράζεται περιπέτειες με τους φίλους του, τον Γκαρή, την Κάγκου και τον Ρω, το Γουρουνάκι, τον Λαγό, την Κουκουβάγια και τον Τίγρη, καθώς και το αγαπημένο του αγόρι, τον ευγενικό Κρίστοφερ Ρόμπιν. Η ταινία αφηγείται τέσσερις διαφορετικές ιστορίες κατά τις οποίες ο Γουίνι αναζητά μέλι, αντιμετωπίζει μια καταιγίδα, υπομένει τον υπερκινητικό Τίγρη και αποχαιρετά τον Κρίστοφερ Ρόμπιν όταν το αγόρι... (Περισσότερα)


Sleeping Beauty (1959)
"Η Ωραία Κοιμωμένη"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο βασιλιάς και η βασίλισσα παραβλέπουν να προσκαλέσουν τη μοχθηρή νεράιδα Maleficent (Μαγκούφισα) στον χορό προς τιμήν της γέννησης της κόρης τους Aurora (Αυγή), εκείνη ρίχνει μια σκληρή κατάρα στο μωρό. Σύμφωνα με την κατάρα, η Aurora στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, θα τρυπήσει το δάκτυλό της σε ένα αδράχτι και θα πεθάνει. Τρεις καλόκαρδες και εύθυμες νεράιδες, η Flora, η Fauna και η Merryweather (Φλώρα, Δώρα και Μαριγούλα), και ο γενναίος πρίγκιπας Φίλιπ θα σταθούν στο πλευρό της νεαρής... (Περισσότερα)


Lady and the Tramp (1955)
"Η Λαίδη και ο Αλήτης"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Τζιμ Ντίαρ και η Ντάρλιν, οι ιδιοκτήτες της νεαρής Λαίδης, ενός καλομαθημένου και αφοσιωμένου Κόκερ Σπάνιελ, φεύγουν για ένα ταξίδι, στο σπίτι έρχεται για να προσέχει το μωρό τους, η θεία Σάρα μαζί με τις δύο ύπουλες γάτες της. Μετά από μια αναστάτωση που προκαλούν οι γάτες, η κακοπροαίρετη θεία Σάρα κατηγορεί τη Λαίδη και της φορά με βία ένα φίμωτρο. Η τρομοκρατημένη σκυλίτσα δραπετεύει και συναντά τον Αλήτη, έναν έξυπνο και γενναίο αδέσποτο σκύλο, ο οποίος τη βοηθά να επιβιώσει μακριά από την... (Περισσότερα)


Cinderella (1950)
"Σταχτοπούτα"
★★★★★★★★☆☆
Η Σταχτοπούτα, γεννημένη σε ένα αρχοντικό ενός γαλλικού βασιλείου, χάνει στην παιδική της ηλικία την αγαπημένη της μητέρα και ο στοργικός της πατέρας για να της προσφέρει μια μητρική παρουσία παντρεύεται τη Λαίδη Τρεμέιν. Μετά το θάνατο του πατέρα της, η νεαρή κοπέλα παραμένει στο σπίτι της ως υπηρέτρια της άκαρδης μητριάς και των δύο εξίσου σκληρών θετών αδελφών της, Ντριζέλα και Αναστασία. Όταν η Λαίδη Τρεμέιν την εμποδίζει να πάει στον βασιλικό χορό, όπου ο πρίγκιπας πρόκειται να διαλέξει τη... (Περισσότερα)


Bambi (1942)
"Μπάμπι, το Ελαφάκι" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα νεογέννητο ελαφάκι προορίζεται να αναλάβει μία μέρα το ρόλο του Μεγάλου Πρίγκιπα του Δάσους, έναν τίτλο που κατέχει ο πατέρας του, ο οποίος προστατεύει τα υπόλοιπα ζώα από τους κυνηγούς. Ο μικρός Μπάμπι, όπως τον ονομάζει η στοργική μητέρα του, μαθαίνει για τη ζωή, τον κόσμο και παίζει αμέριμνα με τους φίλους του, το γεμάτο ενέργεια λαγουδάκι Θάμπερ, τον ντροπαλό νεαρό ασβό Λουλούδη και το θηλυκό ελαφάκι Φαλίν. Όταν ο Άνθρωπος έρχεται στο δάσος και σκοτώνει τη μητέρα του, το νεαρό ελάφι... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

"Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Ο σκύλος Κρίπτο και ο Καλ-Ελ είναι οι καλύτεροι φίλοι από τότε που ήταν ακόμα μωρά στον πλανήτη Κρίπτον. Χρόνια αργότερα στη Γη, οι δυο τους συνεργάζονται για να προστατεύουν τους γήινους. Ο Κρίπτο είναι τόσο αφοσιωμένος στον Superman που δεν θέλησε ποτέ άλλο φίλο ή συνεργάτη. Αυτό όμως αλλάζει, όταν ένας πανίσχυρος σούπερ-κακός αιχμαλωτίζει τον Superman και τα υπόλοιπα μέλη της Λεγεώνας της Δικαιοσύνης. Τότε, ο Κρίπτο, έχοντας χάσει προσωρινά τις δυνάμεις του, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια μιας... (Περισσότερα)


"Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Χέκτορ Π. Βαλέντι, ένας πληθωρικός μα αποτυχημένος ταχυδακτυλουργός, ανακαλύπτει ένα μωρό κροκόδειλο που τραγουδάει και το ονομάζει Λάιλ. Πεπεισμένος πως με το ταλέντο του Λάιλ θα γνωρίσει επιτέλους την επιτυχία, ο Χέκτορ βάζει το σπίτι του ως εγγύηση για να ανεβάσει μία παράσταση. Όμως, ο Λάιλ παγώνει στη σκηνή και ο Χέκτορ χάνει το σπίτι. Χωρίς άλλη επιλογή, ο Χέκτορ αναγκάζεται να φύγει για να κερδίσει χρήματα, αφήνοντας τον Λάιλ στη σοφίτα του σπιτιού. Μήνες αργότερα, στο σπίτι μετακομίζει η οικογένεια... (Περισσότερα)


"Το Αγόρι που το Είπαν... Χριστούγεννα"
★★★★★★★☆☆☆
Μια παραμονή Χριστουγέννων στο Λονδίνο, τρία αδελφάκια περνούν το βράδυ με την αγαπημένη θεία της πρόσφατα εκλιπούσας μητέρας τους. Η ηλικιωμένη θεία, τους διηγείται μια ιστορία για ένα φτωχό αγόρι, τον Νίκολας, ο οποίος έχει χάσει και αυτός τη μητέρα του. Το παιδί ζει με τον ξυλοκόπο πατέρα του σε ένα φινλανδικό δάσος, σε ένα βασίλειο όπου η ελπίδα έχει χαθεί προ πολλού. Όταν ο βασιλιάς αποφασίζει να προσφέρει ανταμοιβή σε όποιον φέρει κάτι που θα αποκαταστήσει την ελπίδα, ο πατέρας του Νίκολας ξεκινάει μια... (Περισσότερα)


★★★★★★★☆☆☆
Η Φλώρα, ένα 10χρονο κορίτσι με πάθος για τους υπερήρωες και τα κόμικς, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον πρόσφατο χωρισμό των γονιών της. Όταν σώζει έναν σκίουρο, τον ονομάζει Γιούλισις και τον παίρνει σπίτι της. Εκεί, έκπληκτη ανακαλύπτει ότι ο Γιούλισις αναπτύσσει υπερδυνάμεις. Όταν ο Γιούλισις γίνεται στόχος ενός πράκτορα ελέγχου ζώων, η Φλώρα μαζί με τον μπαμπά, τη μαμά και τον νέο της γείτονα, τον νεαρό Γουίλιαμ, καλείται να προστατεύσει τον ασυνήθιστο σκίουρο. Όμως και ο Γιούλισις με τη σειρά του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπινων φίλων... (Περισσότερα)


"My Little Pony: Η Νέα Γενιά
★★★★★★★☆☆☆ 
Στην Equestria, τα Γήινα Πόνυ, οι Μονόκεροι και οι Πήγασοι ζουν πλέον χωριστά, φοβούνται και αντιπαθούν ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, η Sunny, ένα Πόνυ της Γης πιστεύει ότι οι τρεις φυλές μπορούν να συνυπάρχουν. Όταν η Sunny συναντά την πρόσχαρη μονόκερο Izzy, μαθαίνει ότι η μαγεία έχει χαθεί εδώ και καιρό. Οι δυο τους, ακολουθούμενες από τον παιδικό φίλο της Sunny, τον σερίφη Hitch, αποφασίζουν να επισκεφτούν τη χώρα των Πήγασων, για να δουν αν εκείνοι μπορούν να βοηθήσουν να αποκατασταθεί η μαγεία. Εκεί... (Περισσότερα)


"Ο Ρον Χάλασε"
★★★★★★★☆☆☆
Έχοντας σκοπό να δημιουργήσει ρομπότ που θα βοηθούν τα παιδιά να κάνουν φίλους, ο CEO του τεχνολογικού γίγαντα Bubble, Μαρκ Γουίντελ, κατασκεύασε τα B-bots. Σύντομα, ένα 12χρονο αγόρι, ο μοναχικός Μπάρνεϊ, είναι το μοναδικό παιδί στο σχολείο του χωρίς B-bot. Ο πατέρας και η γιαγιά του προσπαθούν να προμηθευτούν ένα B-bot για τα γενέθλιά του, όμως καταλήγουν με ένα ελαφρώς χτυπημένο. Όταν ο Μπάρνεϊ ενεργοποιεί το ρομπότ του, τον Ρον, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σαν τα υπόλοιπα B-bots. Μέσα από... (Περισσότερα)


"Σπίριτ: Ο Ατίθασος"
★★★★★★★☆☆☆
Στις αρχές του 1900, στη μικρή πόλη Μιραδέρο της Άγριας Δύσης, η Μιλάγκρο εντυπωσιάζει το κοινό με τα ακροβατικά της, αλλά πέφτει από το άλογό της και τραυματίζεται θανάσιμα. Χρόνια αργότερα μετά από το δυστύχημα, η κόρη της, Λάκι, ζει σε μια μεγάλη πόλη με τη θεία της, Κόρα, και τον παππού της. Η Λάκι και η Κόρα ταξιδεύουν πίσω στο Μιραδέρο για να περάσουν το καλοκαίρι με τον πατέρα της Λάκι. Εκεί, το κορίτσι γνωρίζει ένα άγριο μάστανγκ, τον Σπίριτ. Με τη βοήθεια των νέων της φίλων, Άμπιγκεϊλ και Πρου, η Λάκι επιχειρεί να... (Περισσότερα)


★★★★★★★☆☆☆
Κάθε μέρα ο ηλικιωμένος Αντρές και το κίνκατζού του, ο Vivo, απολαμβάνουν να παίζουν μαζί μουσική σε μια πλατεία της Αβάνα. Μια μέρα ο Αντρές λαμβάνει ένα γράμμα από την παλιά του φίλη και παρτενέρ, Μάρτα Σαντοβάλ. Η Μάρτα, θρυλική πλέον τραγουδίστρια έτοιμη να αποσυρθεί, καλεί τον Αντρές να παίξει μαζί της στην αποχαιρετιστήρια συναυλία της στο Μαϊάμι. Ο Αντρές θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να μπορέσει να πει στη Μάρτα πώς νιώθει για εκείνη μέσα από ένα τραγούδι που της έγραψε. Όμως, ο Αντρές πεθαίνει και ο Vivo ορκίζεται να πάει εκείνος το τραγούδι του Αντρές στη... (Περισσότερα)


Yes Day (2021)
Yes Day (2021)
"Η Μέρα του Ναι"
★★★★★★★☆☆☆
Η Άλισον και ο Κάρλος Τόρες ήταν ένα ζευγάρι που έλεγε σε όλα ναι, μέχρι που απέκτησε παιδιά. Όταν ήρθαν στη ζωή τους η Κέιτι, ο Νάντο και η Έλλι, οι δύο γονείς ανακάλυψαν πως πλέον είναι αναγκασμένοι να λένε συνεχώς όχι για να προστατεύσουν τα μικρά τους. Σε μια συνάντηση με τους δασκάλους της Κέιτι και του Νάντο, η Άλισον και ο Κάρλος ανακαλύπτουν πως τα παιδιά τους νιώθουν καταπιεσμένα, ιδιαίτερα από τη μητέρα τους. Τότε η Άλισον αποφασίζει να τους επιτρέψει να κερδίσουν μια “μέρα του ναι”, κατά τη... (Περισσότερα)


"Ντούλιτλ" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Μετά το θάνατο της γυναίκας του, ο Δρ Τζον Ντούλιτλ, ένας γιατρός που έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τα ζώα, απομονώνεται στην έπαυλή του με μοναδική συντροφιά τα αγαπημένα του ζώα. Μια μέρα, ο Τόμι Στάμπινς, ένα φιλόζωο αγόρι, πυροβολεί κατά λάθος έναν σκίουρο και στρέφεται στον Ντούλιτλ για βοήθεια. Την ίδια μέρα ο Ντούλιτλ ανακαλύπτει ότι η νεαρή Βασίλισσα Βικτώρια έχει δηλητηριαστεί και ξεκινά μαζί με πολλά από τα ζώα του και τον Στάμπινς, για να βρει ένα μυθικό νησί, στο οποίο λέγεται πως... (Περισσότερα)


"Η Λαίδη και ο Αλήτης" 
★★★★★★★☆ 
Ένα χριστουγεννιάτικο πρωινό στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Τζιμ Ντίαρ εκπλήσσει τη σύζυγό του, Ντάρλιν, με ένα κουταβάκι, τη Λαίδη. Μεγαλώνοντας, η Λαίδη απολαμβάνει την απεριόριστη αγάπη των ανθρώπων της, όμως με την άφιξη του μωρού της Ντάρλιν και του Τζιμ Ντίαρ νιώθει παραμελημένη. Όταν η θεία της Ντάρλιν, η Σάρα, της βάζει φίμωτρο, η Λαίδη ξεφεύγει και καταλήγει μόνη της στον δρόμο. Εκεί συναντά έναν αδέσποτο σκύλο, ο οποίος προσφέρεται να τη βοηθήσει. Καθ’οδόν για το σπίτι της τα δύο σκυλάκια... (Περισσότερα)


"Νοέλ" 
★★★★★★★☆ 
Η Νοέλ, η πρόσχαρη κόρη του Άι Βασίλη, θα ήθελε να έχει μια σημαντική δουλειά για τα Χριστούγεννα όπως ο αδελφός της ο Νικ, ο οποίος προετοιμάζεται για να διαδεχθεί τον πατέρα τους που πέθανε πριν από πέντε μήνες. Όμως ο Νικ δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς και η Νοέλ, βλέποντάς τον να καταρρέει από την πίεση, του προτείνει να φύγει ένα Σαββατοκύριακο μακριά για να χαλαρώσει. Ο Νικ ακολουθεί τη συμβουλή της και φεύγει, όμως δεν επιστρέφει ποτέ. Τότε η Νοέλ, έχοντας καταλήξει πως... (Περισσότερα)


The Grinch (2018)The Grinch (2018)
"Ο Γκριντς
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Δήμαρχος της Χούβιλ ανακοινώνει πως οι επερχόμενοι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί θα είναι τρεις φορές πιο μεγάλοι, οι Χους με τον ενθουσιασμό τους προκαλούν την αγανάκτηση του γκρινιάρη, πράσινου Γκριντς που ζει μαζί τον πιστό του σκύλο Μαξ σε μια σπηλιά του βουνού Κράμπιτ. Ο Γκριντς αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα των Χους με το να υποδυθεί τον Άι Βασίλη και να πάρει τα στολίδια, τα τρόφιμα και τα δώρα ολόκληρης της πόλης. Όμως, η νεαρή Σίντι Λου Χου καταστρώνει ένα δικό της σχέδιο· να... (Περισσότερα)

    
Cars 3 (2017)
"Αυτοκίνητα 3"
★★★★★★★☆☆☆
Οι παλιοί φίλοι και συναθλητές του βετεράνου πια πρωταθλητή Lightning (Κεραυνός) Μακουίν, αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο από την αγωνιστική δράση. Όμως εκείνος απρόθυμος να αποχωρήσει, καλείται να αποδείξει σε μια νέα γενιά ανερχόμενων, υπερσύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων  πως έχει ακόμα ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή. Στην προσπάθειά του τον στηρίζει πρόθυμα μια ταλαντούχα μα ανασφαλής προπονήτρια, η Κρουζ Ραμίρεζ. Η νεαρή Κρουζ έχει πολλά να διδάξει στον Μακούιν, αλλά και πολλά... (Περισσότερα)


Rock Dog (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Bodi (Μπάντι), ένας νεαρός θιβετιανός σκύλος με πάθος για τη μουσική, προετοιμάζεται από τον πατέρα του για να πάρει μια μέρα τη θέση του ως φύλακας των προβάτων του χωριού τους, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο μιας συμμορίας λύκων. Όταν όμως, ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό, τα όνειρά του Bodi να γίνει μουσικός βγαίνουν στην επιφάνεια και τον οδηγούν στην πόλη. Εκεί, πρέπει να αποδείξει πως έχει το ταλέντο και τη θέληση να πετύχει, αλλά και να βρει τη “φωτιά μέσα του” για να σώσει τα πρόβατά του από την επίθεση των λύκων... (Περισσότερα)


Sing (2016)
"Τραγούδα!"
★★★★★★★☆☆☆
O Μπάστερ Μουν, ένα εγκάρδιο και φιλόδοξο κοάλα, το οποίο χρειάζεται μια μεγάλη επιτυχία για να σώσει το πολυαγαπημένο του θέατρο από τη χρεωκοπία, αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού ερασιτεχνών. Ανάμεσα στα ταλαντούχα και μη ζώα που συρρέουν στην οντισιόν ξεχωρίζουν η ποπ μαμά 25 μικρών γουρουνιών, ο τρυφερός σόουλ γιος ενός παράνομου γορίλα, μία εκφραστική ροκ σκαντζοχοιρίνα, ένας επιπόλαιος τζαζ ποντικός και μία χαρισματική μα ντροπαλή έφηβη ελεφαντίνα, και κάθε ένας από αυτούς... (Περισσότερα)


Home (2015)Home (2015)
"Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι" 
★★★★★★★☆☆☆
Οι τεχνολογικά προηγμένοι εξωγήινοι Μπουβς εισβάλουν στη Γη προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο από τους εχθρούς τους, τους Γκοργκ. Η “φιλική” κατάληψη της Γης περιλαμβάνει τη μετακίνηση όλης της ανθρωπότητας σε συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη, όμως ένα νεαρό κορίτσι, η Τιπ, τυχαία μένει πίσω. Παράλληλα, ο Oh (Ουπς), ένας κατ’ εξαίρεση κοινωνικός Μπουβ, διαπράττει άθελά του ένα επικίνδυνο λάθος και τρέπεται σε φυγή. Η Τιπ και ο Oh, πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν τη μητέρα της Τιπ, να αποφύγουν... (Περισσότερα)


Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού (2014)Mune, le Gardien de la Lune (2014)
"Μιούν, ο Φρουρός του Φεγγαριού" - "Mune: The Guardian of the Moon"
★★★★★★★☆☆☆
Σε έναν φανταστικό κόσμο, δύο μικρά ουράνια σώματα (ο Ήλιος και το Φεγγάρι) μετακινούνται από τους αντίστοιχους Φρουρούς τους γύρω από έναν μικρό πλανήτη που κατοικείται από διαφορετικές φυλές ειρηνικών πλασμάτων της Ημέρας και της Νύχτας. Όταν ο νεαρός και απροετοίμαστος Μιούν γίνεται απροσδόκητα ο νέος Φρουρός του Φεγγαριού, ο εξόριστος Νέκρος, ένας διεφθαρμένος πρώην Φρουρός του Ήλιου, αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την σύγχυση που προκάλεσε η αναπάντεχη επιλογή του Μιούν για να... (Περισσότερα)


Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες (2014)Planes: Fire & Rescue (2014)
"Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο πρωταθλητής πλέον, Ντάστι Κρόπχοπερ, ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει ανταλλακτικό για το χαλασμένο κιβώτιο ταχυτήτων του, συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί πια να συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας και απελπισμένος ξεκινά άθελά του μια πυρκαγιά στο αεροδρόμιο Propwash Junction. Μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους σβήνει τη φωτιά, όμως το περιστατικό οδηγεί έναν επιθεωρητή να κλείσει το αεροδρόμιο λόγω ανεπαρκούς πυρασφάλειας. Για να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο, ο Ντάστι αποφασίζει να εκπαιδευτεί... (Περισσότερα)


Monsters University (2013)
"Μπαμπούλες Πανεπιστημίου"
★★★★★★★☆☆☆
Για να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να γίνει επαγγελματίας Φοβιστής, ο νεαρός Μάικ Γουαζόφσκι εγγράφεται στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Εκεί, συναντά τον Τζέιμς Π. Σάλιβαν (Σάλι), με τον οποίο σύντομα αναπτύσσει μια έντονη αντιπαλότητα που γίνεται η αιτία να αποβληθούν και οι δύο φοιτητές από το πρόγραμμα Φοβιστών. Για να γίνουν ξανά δεκτοί, ο Μάικ, ο Σάλι και μια ομάδα από περιθωριοποιημένα, ευγενικά τέρατα, πρέπει να συνεργαστούν για να νικήσουν στους επικίνδυνους Αγώνες... (Περισσότερα)


Αεροπλάνα (2013)Planes (2013)
"Αεροπλάνα"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα γρήγορο και καλόκαρδο μονοκινητήριο αεροπλάνο, ο Ντάστι Κρόπχοπερ, αν και έχει φτιαχτεί για να ψεκάζει σοδειές και φοβάται τα μεγάλα ύψη, ονειρεύεται να λάβει μέρος σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό εναέριο αγώνα ταχύτητας γύρω από την υδρόγειο, το Wings Around the Globe Rally. Με επιμονή και την υποστήριξη των φίλων του, του φορτηγού καυσίμων Τσαγκ και της μηχανικού Ντότι, ο Ντάστι κατορθώνει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον διάσημο αγώνα, αλλά και τη βοήθεια του απομονωμένου... (Περισσότερα)


Turbo (2013)
"Τούρμπο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τούρμπο είναι ένα ονειροπόλο σαλιγκάρι που το πάθος του για αγώνες αυτοκινήτων τον περιθωριοποιεί από την κοινωνία σαλιγκαριών όπου ζει και τον φέρνει σε αντιπαράθεση με τον προσεκτικό και πραγματιστή αδελφό του, τον Τσετ. Όταν ο Τούρμπο διαποτίζεται άθελά του με Νίτρο, αποκτά υπερφυσική ταχύτητα, η οποία γίνεται αντιληπτή από έναν καλόκαρδο και εξίσου φιλόδοξο άνθρωπο, τον Τίτο. Παρά τις αντιρρήσεις των μεγαλύτερων αδελφών τους, ο Τίτο και ο Τούρμπο, αποφασίζουν να διεκδικήσουν μια συμμετοχή... (Περισσότερα)


Bolt (2008)
"Μπολτ"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μπολτ, ο σκύλος πρωταγωνιστής μιας τηλεοπτικής σειράς του Χόλιγουντ, έχει περάσει όλη του τη ζωή στο στούντιο πιστεύοντας ότι οι περιπέτειες του είναι αληθινές και ότι στ’ αλήθεια κατέχει υπερδυνάμεις. Όταν οδηγείται να πιστέψει πως η νεαρή κηδεμόνας και συμπρωταγωνίστρια του, η Πένι, έχει απαχθεί από τον μοχθηρό Δρ. Κάλικο, προσπαθεί να τη σώσει. Όμως, άθελά του εγκλωβίζεται σε μία κούτα με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Εκεί, με τη βοήθεια της απρόθυμης γάτας Μίτενς και του ενθουσιώδους χάμστερ Ράινο... (Περισσότερα)


Horton Hears a Who! (2008)
"Χόρτον"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο Χόρτον, ένας καλοσυνάτος ελέφαντας που ζει στη ζούγκλα του Νουλ, ακούει μια ανεπαίσθητη κλήση για βοήθεια από ένα μικροσκοπικό κόκκο που ίπταται ανεξέλεγκτα, πιάνει τον κόκκο και τον τοποθετεί πάνω σε ένα λουλούδι. Ο Χόρτον ανακαλύπτει ότι μέσα στον κόκκο βρίσκεται ένας ολόκληρος κόσμος από μικροσκοπικά πλάσματα που αποκαλούνται Χουζ. Ο ευγενικός ελέφαντας υπόσχεται στον Δήμαρχο των Χουζ πως θα τους προστατεύσει και έρχεται αντιμέτωπος με την αυταρχική Καγκουρό, η οποία πεπεισμένη πως ο... (Περισσότερα)


Happy Feet (2006)
"Χαρούμενα Πόδια"
★★★★★★★☆☆☆
Στην Ανταρκτική, σε μια αποικία Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων, γεννιέται ένα μωρό, ο Μαμπλ, ο οποίος αντί να τραγουδά όπως όλοι οι υπόλοιποι του είδους του, εκείνος χορεύει. Ως έφηβος, ο Μαμπλ ανακαλύπτει τυχαία πως η έλλειψη ψαριών στον Ωκεανό, η οποία μαστίζει εδώ και χρόνια τους κατοίκους του Νότιου Πόλου, οφείλεται σε ανθρώπινους παράγοντες. Όμως, η αποκάλυψη αυτή εξοργίζει τον γηραιό αρχηγό και θρησκευτικό ηγέτη της αποικίας, ο οποίος αποδίδει τον λιμό στην δυσαρέσκεια του θεού για τη διαφορετικότητα του... (Περισσότερα)


Brother Bear (2003)
"Ο Αδερφός μου, ο Αρκούδος" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο Κενάι, ένα παρορμητικό αγόρι μιας προϊστορικής φυλής προκαλεί από θυμό σε μάχη μια αρκούδα, τα μεγαλύτερα αδέλφια του, Σίτκα και Ντενάχι, σπεύδουν να τον σώσουν. Στην προσπάθειά του να σώσει τα αδέλφια του, ο Σίτκα θυσιάζει τη ζωή του και ο Κενάι κατηγορώντας άδικα την αρκούδα για τον θάνατο του Σίτκα, την κυνηγά και τελικά τη σκοτώνει. Τότε, μεταμορφώνεται και ο ίδιος σε αρκούδα και για να επανακτήσει την ανθρώπινη μορφή του πρέπει να συναντήσει το πνεύμα του Σίτκα σε ένα μακρινό βουνό. Στη... (Περισσότερα)


A Bug's Life (1998)
"Ζουζούνια"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Φλικ, ένα εφευρετικό μα αδέξιο μυρμήγκι, καταστρέφει άθελά του όλα τα αποθέματα της τροφής που είχε συλλέξει η αποικία του με σκοπό να τα προσφέρει σε μια βίαιη συμμορία ακρίδων που τους εκβιάζει. Ο γενναίος Φλικ φεύγει εθελοντικά από τη φωλιά του, αποφασισμένος να βρει δυνατά έντομα, πρόθυμα να βοηθήσουν τα μυρμήγκια να διώξουν για πάντα τις ακρίδες. Αν και αναζητά σκληρούς πολεμιστές, μετά από μια παρεξήγηση ο Φλικ προσλαμβάνει τα μέλη ενός αποτυχημένου θιάσου τσίρκου, τα οποία... (Περισσότερα)

  
Blackbeard’s Ghost (1968)Blackbeard’s Ghost (1968) 
"Το Φάντασμα του Μαυρογένη
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο Στιβ Γουόκερ φθάνει στη μικρή παραθαλάσσια πόλη Γκοντόλφιν για να εργαστεί στο τοπικό κολέγιο ως προπονητής στίβου, βρίσκει δωμάτιο σε ένα παλιό πανδοχείο, ιδιοκτήτριες του οποίου είναι οι ηλικιωμένες απόγονοι του πληρώματος του πειρατή Μαυρογένη. Ο Στιβ άθελα του απαγγέλλει ένα ξόρκι το οποίο τον καθιστά τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να δει και να ακούσει το φάντασμα του Μαυρογένη. Ο πειρατής, εγκλωβισμένος ανάμεσα στους κόσμους των ζωντανών και των νεκρών από μια κατάρα της πρώην συζύγου... (Περισσότερα)


The Jungle Book (1967)
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο προστατευτικός μαύρος πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει τον μικρό Μόγλη ολομόναχο μέσα στην άγρια ζούγκλα της Ινδίας, τον βοηθά να βρει μια νέα οικογένεια κοντά στους λύκους. Το αγόρι μεγαλώνει ευτυχισμένο ανάμεσα στα ζώα, μέχρι τη στιγμή που γίνεται στόχος του αδίστακτου τίγρη Σιρ Χαν. Τότε το παιδί αναγκάζεται ταξιδέψει μέχρι τα όρια της ζούγκλας, αναζητώντας καταφύγιο στο χωριό των ανθρώπων. Τον Μόγλη αναλαμβάνει να συντροφεύσει στο μακρύ και περιπετειώδες ταξίδι του ο Μπαγκίρα και στη διαδρομή το... (Περισσότερα)


One Hundred and One Dalmatians (1961)
"Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο μοναχικός συνθέτης Ρότζερ Ράντκλιφ γνωρίζεται και παντρεύεται την ευγενική Ανίτα χάρη στην παρέμβαση του αποφασιστικού σκύλου του Πόνγκο, ο οποίος γίνεται ζευγάρι με τη σκυλίτσα της Ανίτα, τη στοργική Περντίτα. Όταν ο Ρότζερ και η Ανίτα  αρνούνται να πουλήσουν τα 15 μικρά κουταβάκια Δαλματίας του Πόνγκο και της Περντίτα, η μοχθηρή Κρουέλα Ντε Βιλ, τα απαγάγει μαζί με όλα τα υπόλοιπα σκυλιά Δαλματίας του Λονδίνου, με σκοπό να φτιάξει ένα παλτό από τη γούνα τους. Τότε, ο Πόνγκο, η Περντίτα και τα... (Περισσότερα)


Peter Pan (1953)
"Πίτερ Παν" 
★★★★★★★☆☆☆
Το τελευταίο της βράδυ ως “παιδί”, η Γουέντι Ντάρλιν, ένα δωδεκάχρονο στοργικό κορίτσι με ζωηρή φαντασία, συναντά τον παιδικό της ήρωα, τον ιπτάμενο Πίτερ Παν. Μαζί με τα μικρότερα αδέλφια της, τον ευγενικό και ευφυή Τζον και τον τρυφερό και περιπετειώδη Μάικλ, η Γουέντι ακολουθεί το αιώνια νεαρό αγόρι στο σπίτι του, στη μαγική Χώρα του Ποτέ. Εκεί, τα τρία αδέλφια γνωρίζονται με τα παιδιά που προστατεύει ο Πίτερ, τα Χαμένα Αγόρια, τους παραμυθένιους κατοίκους του φανταστικού νησιού και αντιμετωπίζουν... (Περισσότερα)


Snow White and the Seven Dwarfs (1937)
"Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι"
★★★★★★★☆☆☆
Η Χιονάτη, μια μοναχική όμορφη πριγκίπισσα, υπηρετεί τη ματαιόδοξη και σκληρή μάγισσα μητριά της, την Κακιά Βασίλισσα. Όταν ο μαγικός της καθρέφτης, της απαντά πως η Χιονάτη είναι η ομορφότερη από όλες τις γυναίκες του βασιλείου, η Κακιά Βασίλισσα κυριευμένη από ζήλια διατάζει τον Κυνηγό της να πάρει το κορίτσι στο δάσος και να το σκοτώσει. Όμως, ο Κυνηγός λυπάται τη Χιονάτη και την αφήνει να φύγει και εκείνη με τη βοήθεια των ζώων του δάσους, βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι επτά νάνων που... (Περισσότερα)




Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Luck (2022)
Luck (2022)
"Τύχη"
★★★★★★☆☆☆☆
Η 18χρονη Σαμ, ένα άτυχο και αδέξιο ορφανό κορίτσι, φεύγει διστακτικά από το ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Όταν η Σαμ βρίσκει μια δεκάρα και παρατηρεί ότι η τύχη της βελτιώνεται, αποφασίζει να τη δώσει στη νεαρή της φίλη από το ορφανοτροφείο, τη Χέιζελ, για να τη βοηθήσει να υιοθετηθεί. Ωστόσο, η Σαμ χάνει το πολύτιμο γούρι, ενώ ανακαλύπτει ότι ανήκε σε έναν ομιλούντα γάτο, τον Μπομπ από τη Χώρα της Τύχης. Καθώς και οι δύο τους χρειάζονται μια τυχερή δεκάρα, αποφασίζουν να συνεργαστούν... (Περισσότερα)

  
"Κλίφορντ: Ο Κόκκινος Σκύλος"
★★★★★★☆☆☆☆
Η νεαρή Έμιλι Ελίζαμπεθ θα ήθελε να ήταν πιο μεγάλη και δυνατή ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες  της ζωής και το bullying που υφίσταται το νέο της σχολείο. Όταν η μητέρα της αναγκάζεται να φύγει σε επαγγελματικό ταξίδι, τη φύλαξη της αναλαμβάνει ο καλοπροαίρετος μα ανεύθυνος θείος της, ο Κέισι. Η Έμιλι επισκέπτεται τη σκηνή ενός διασώστη ζώων, ο οποίος της προτείνει να υιοθετήσει ένα μικρό, κόκκινο κουτάβι. Αν και ο Κέισι, προσπαθώντας να συμπεριφερθεί υπεύθυνα, της το αρνείται, το μικρό... (Περισσότερα)


"Riverdance: Μια Περιπέτεια Κινουμένων Σχεδίων"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Κίγκαν είναι ένα νεαρό αγόρι που ζει ευτυχισμένο με τον παππού και τη γιαγιά του σε έναν φάρο της Ιρλανδίας. Αν και ο ίδιος δεν πιστεύει πως οι ιρλανδικοί μύθοι είναι αληθινοί, ο παππούς του επιμένει πως το φως του φάρου είναι μαγικό. Σύμφωνα με τον παππού, το φως κρατά τον κακό Κυνηγό μακριά από τα μυθικά ελάφια που με τον χορό τους προστατεύουν τη ζωή του τόπου τους. Όταν ο παππούς πεθαίνει, η Ισπανίδα φίλη του Κίγκαν, η Μόγια, παρασύρει το λυπημένο αγόρι στον θρυλικό κόσμο των μαγικών... (Περισσότερα)


"Playmobil: Η Ταινία" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Η 18χρονη Μάρλα αγαπά να παίζει με τον 6χρονο αδελφό της τον Τσάρλι και ονειρεύεται να ταξιδέψει στον κόσμο. Όμως, λίγο πριν αποφοιτήσει από το Λύκειο, οι γονείς τους σκοτώνονται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και αφήνει πίσω τα όνειρά της για να μεγαλώσει τον αδελφό της. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Τσάρλι φεύγει κρυφά από το σπίτι και καταλήγει σε μια έκθεση παιχνιδιών. Όταν τον ανακαλύπτει η Μάρλα, οι δυο τους μαλώνουν και μεταφέρονται μαγικά στον κόσμο των Playmobil. Εκεί, ο Τσάρλι πέφτει θύμα απαγωγής και η... (Περισσότερα)


"Μάγια η Μέλισσα: The Honey Games" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς οι ετήσιοι Αγώνες Μελιού πλησιάζουν, η Αυτοκράτειρα των Μελισσών διατάζει τη Βασίλισσα της Μάγια να “προσφέρει” τη μισή ποσότητα του λιγοστού μελιού της κυψέλης της για τη διοργάνωση. Φοβούμενη πως αυτό θα προκαλέσει λιμό στην αποικία και παρά την αντίθεση της Βασίλισσας, η Μάγια επισκέπτεται την Αυτοκράτειρα για να της αλλάξει γνώμη. Όμως, μετά από ένα ατυχές περιστατικό η Μάγια καλείται να ηγηθεί μιας αδύναμης ομάδας στους Αγώνες, και ενώ αν νικήσουν η κυψέλη θα μπορέσει να κρατήσει το... (Περισσότερα)


My Little Pony: The Movie (2017)
"Μικρό μου Πόνυ: Η Ταινία" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς η πριγκίπισσα Twilight Sparkle διοργανώνει το πολυαναμενόμενο πρώτο Φεστιβάλ Φιλίας της Εκουέστρια, στο βασίλειο εισβάλει αναπάντεχα ο σκοτεινός στρατός του αδίστακτου Storm King (Βασιλιάς Τυφώνας), ο οποίος θέλει να κλέψει τη μαγεία των πριγκιπισσών των πόνυ. Η Twilight με σκοπό να βρει νέους συμμάχους για να αντιμετωπίσει τον Storm King, ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι μαζί με τους έξι πιστούς της φίλους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ξεφύγει από τη σκληρή βοηθό του βασιλιά, τη μονόκερο με... (Περισσότερα)


Pettersson und Findus 2 - Das Schönste Weihnachten Uberhaupt (2016)
"Pettson and Findus: The Best Christmas Ever" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο μοναχικός αγρότης Πέτερσον υπόσχεται στον νεαρό γάτο του, τον παιχνιδιάρη Φίντους, πως αυτή τη χρονιά θα περάσουν τα καλύτερα τους Χριστούγεννα. Όμως, μια σφοδρή χιονοθύελλα κρατά τους δύο φίλους κλεισμένους στο σπίτι τους για πολλές μέρες, μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Καθώς αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με τις βιαστικές τους προετοιμασίες, ο Φίντους φοβάται πως τελικά τα Χριστούγεννα θα ακυρωθούν και αποφασίζει να αναζητήσει βοήθεια από τους γείτονες τους... (Περισσότερα)


"Μάγια η Μέλισσα: Η Ταινία" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Μάγια είναι μία γλυκιά μελισσούλα γεμάτη ενθουσιασμό και περιέργεια που δεν μπορεί να ακολουθήσει τους καταπιεστικούς κανόνες της κυψέλης. Όταν ο βασιλικός πολτός χάνεται, η σύμβουλος της Βασίλισσας σπεύδει να κατηγορήσει τις σφήκες. Η Μάγια και ο καλύτερος της φίλος, Γουίλι, βγαίνουν στο λιβάδι όπου βρίσκουν νέους φίλους, μεταξύ των οποίων και μία νεαρή σφήκα, τον περιπετειώδη Στιν. Οι φίλοι θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να δώσουν ένα τέλος στη διαμάχη μεταξύ των μελισσών και των... (Περισσότερα)


"Το Μαγικό Σπίτι"
★★★★★★☆☆☆☆
Στα προάστια της Βοστώνης ένας νεαρός γάτος εγκαταλείπεται από την ανθρώπινη οικογένειά του και αναζητά καταφύγιο σε ένα μυστηριώδες βικτωριανό αρχοντικό. Το σπίτι ανήκει στον Λόρενς, έναν ηλικιωμένο ταχυδακτυλουργό και εφευρέτη που ζει μαζί με διάφορα ζώα και έμψυχα μηχανικά κατασκευάσματα. Ο Λόρενς προς απογοήτευση του γκρινιάρη κούνελου του, Τζακ, και της ποντικίνας Μάγκι υιοθετεί τον γάτο και τον ονομάζει Θάντερ. Όταν ο Λόρενς καταλήγει τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ο άπληστος ανιψιός του... (Περισσότερα)


Λόραξ (2012)The Lorax (2012)
"Λόραξ"
★★★★★★☆☆☆☆
Σε μια περιφραγμένη πόλη όπου τα πάντα είναι πλαστικά, ακόμα και το γρασίδι, τα λουλούδια και τα δέντρα, ένα νεαρό αγόρι, ο Τεντ, αποφασίζει να εκπληρώσει τη βαθύτερη επιθυμία του κοριτσιού που αγαπά, της Όντρεϊ, η οποία ονειρεύεται να δει ένα αληθινό δέντρο. Για να μάθει τι συνέβη στα δέντρα και πώς μπορεί να βρει ένα από αυτά, ο Τεντ βγαίνει από την πόλη και ταξιδεύει σε μια άγονη, μολυσμένη ερημιά αναζητώντας τον μυστηριώδη Ουάνσλερ. Όταν τον συναντά, ο Τεντ μαθαίνει με ποιο τρόπο ο Ουάνσλερ κατέστρεψε το... (Περισσότερα)


"Χαρούμενα Πόδια 2" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο νεαρός Έρικ, ο συνεσταλμένος γιος του Μαμπλ και της Γκλόρια, πιστεύει πως δεν μπορεί να τραγουδήσει ούτε και να χορέψει όπως οι υπόλοιποι πιγκουίνοι του είδους του. Μετά από μια ατυχή προσπάθεια στον χορό, ο Έρικ μαζί με τους δύο καλύτερους φίλους του, την Μπο και τον Άττικους, ακολουθούν κρυφά τον Ραμόν στη γη των πιγκουίνων της Αδελίας και ο Μάμπλ φεύγει για να τους βρει και να τους φέρει πίσω. Παράλληλα, ένα παγόβουνο χτυπά τον φυσικό βιότοπο των Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων, παγιδεύοντας τους... (Περισσότερα)


"Το Κοτοπουλάκι
★★★★★★☆☆☆☆
Το Κοτοπουλάκι πανικοβάλει τους συμπολίτες του όταν ισχυρίζεται ότι ο ουρανός πέφτει, ωστόσο, καθώς το «κομμάτι ουρανού» που ισχυρίζεται ότι τον χτύπησε δεν φαίνεται πουθενά, ο αμήχανος πατέρας του υποθέτει ότι ο γιος του χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα βελανίδι και το Κοτοπουλάκι γίνεται ο περίγελος της πόλης. Ένα χρόνο αργότερα, το Κοτοπουλάκι θέλει απεγνωσμένα να αποδείξει τον εαυτό του τόσο στους συμπολίτες του όσο και στον απογοητευμένο πατέρα του, μα όταν η φήμη του αρχίζει να καλυτερεύει, ένα... (Περισσότερα)


"Μια Τρελή, Τρελή Φάρμα"
★★★★★★☆☆☆☆
Στην Παλιά Δύση, όταν ο Αλαμέντα Σλιμ, ένας καταζητούμενος ζωοκλέφτης, κλέβει τα βοοειδή του κ. Ντίξον, εκείνος δίνει τη μοναδική αγελάδα που του απέμεινε, τη βραβευμένη Μάγκι, στην Περλ, μια ευγενική ηλικιωμένη γυναίκα με ένα μικρό αγρόκτημα. Η Περλ όμως έχει μόνο τρεις ημέρες διορία για να εξοφλήσει το χρέος της στην τράπεζα και να αποφύγει τη δημοπρασία της φάρμας της. Όταν η Μάγκι ανακαλύπτει ότι δίνεται αμοιβή για τη σύλληψη του Σλιμ, πείθει τις άλλες δύο αγελάδες της φάρμας, την πρόσχαρη Γκρέις και την τυπική... (Περισσότερα)


"Ο Μαγεμένος Τάρανδος" 
★★★★★★☆☆☆ 
Όταν ο καλύτερος της φίλος μετακομίζει μακριά, η δεκάχρονη Τζέσι είναι απαρηγόρητη και η θεία Μίλι για να την κάνει να αισθανθεί καλύτερα της διηγείται μια ιστορία. Στην ιστορία η επίσης δεκάχρονη Κέιτι, η οποία αγαπά να κάνει πατινάζ στον πάγο, συναντά έναν ηλικιωμένο Ολυμπιονίκη που προσφέρεται να την προπονήσει. Όμως όταν ο πατέρας της χάνει τη δουλειά του, η Κέιτι με την οικογένεια της αναγκάζονται να μετακομίσουν στην πόλη. Παράλληλα, στο Βόρειο Πόλο, ο Μπλίτζεν και η Ντέλφαϊ, δύο τάρανδοι του Άι Βασίλη... (Περισσότερα)


Robin Hood (1973)
"Ρομπέν των Δασών" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς ο ματαιόδοξος και ανώριμος πρίγκιπας Ιωάννης σφετερίζεται τον θρόνο του αδελφού του, βασιλιά Ριχάρδου, καταπιέζει και φορολογεί αβάσταχτα τους πολίτες του Νότιγχαμ. Όμως, στο Δάσος του Σέργουντ ο ηρωικός παράνομος Ρομπέν των Δασών και ο καλός του φίλος, Λιτλ Τζον, βοηθούν τους φτωχούς και επιχειρούν να εκθρονίσουν τον άπληστο πρίγκιπα. Ταυτόχρονα, ο Ρομπέν ονειρεύεται ένα μέλλον δίπλα στην αγαπημένη του Λαίδη Μάριαν και ο Ιωάννης στην προσπάθειά του να τον αιχμαλωτίσει, οργανώνει έναν αγώνα... (Περισσότερα)


The Sword in the Stone (1963)
"Το Σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο βασιλιάς της Αγγλίας πεθαίνει χωρίς να αφήσει διάδοχο, στο Λονδίνο εμφανίζεται ένα σπαθί καρφωμένο σε ένα αμόνι. Το σπαθί φέρει μια επιγραφή, σύμφωνα με την οποία νέος βασιλιάς θα γίνει όποιος βγάλει το σπαθί από το αμόνι. Κανείς όμως δεν καταφέρνει να βγάλει το σπαθί και η χώρα εισέρχεται στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα. Χρόνια αργότερα, ο Μέρλιν αποκτά πίστη πως ένα καλόκαρδο ορφανό 12χρονο αγόρι, ο Αρθούρος, θα μπορέσει να ηγηθεί του λαού του. Ο μάγος εκπαιδεύει τον Αρθούρο παραδίδοντας του... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★☆☆☆☆☆

Bunyan and Babe (2017)
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Καθώς ο δωδεκάχρονος Τράβις και η μικρότερη αδελφή του η Γουίτνεϊ επισκέπτονται τη φάρμα των παππούδων τους στη Μινεσότα, ανακαλύπτουν πως ένας άπληστος εργολάβος προσπαθεί να αγοράσει τη μικρή πόλη κομμάτι, κομμάτι. Όταν ο Τράβις βρίσκεται άθελά του αντιμέτωπος με τον δίδυμο αδελφό του εργολάβου, έναν αδίστακτο υπνωτιστή, κυνηγημένος προσπαθεί να βρει καταφύγιο στο δάσος. Εκεί, πέφτει μέσα από την κούφια ρίζα ενός τεράστιου δέντρου στον μυστικό κόσμο του θρυλικού γίγαντα Πολ Μπάνιαν και του καλού του φίλου Μπέιμπ, ο οποίος είναι ένα μπλε βόδι... (Περισσότερα)


The AristoCats (1970)
"Οι Αριστόγατες" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Μία ηλικιωμένη ντίβα της όπερας, η Μαντάμ Μπονφαμίλ, αποφασίζει να αφήσει ως πρώτους κληρονόμους της μεγάλης περιουσίας της την αγαπημένη της γάτα Δούκισσα και τα τρία μικρά της γατάκια, τον ζωγράφο Τουλούζ, την τραγουδίστρια Μαρί και τον πιανίστα Μπέρλιοζ. Όμως ο μπάτλερ της Μπονφαμίλ και επόμενος κατά σειρά κληρονόμος, προκειμένου να λάβει πρώτος την κληρονομιά, απαγάγει τα ζώα και τα εγκαταλείπει στην εξοχή. Για να επιστρέψουν σπίτι τους, η Δούκισσα και τα τρία γατάκια εμπιστεύονται έναν αδέσποτο... (Περισσότερα)


 Gulliver’s Travels (1939)
"Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Όταν το πλοίο του Λέμιουλ Γκιούλιβερ ναυαγεί κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, ο ίδιος ξεβράζεται στην ακτή της Λιλιπούπολης, μιας νησιωτικής χώρας που κατοικείται από μικροσκοπικά ανθρωπόμορφα πλάσματα. Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς της Λιλιπούπολης με τον βασιλιά της γειτονικής χώρας του Μπλεφούσκου, κηρύσσουν πόλεμο μεταξύ τους για μια διαφωνία που προκύπτει καθώς συντάσσουν το συμβόλαιο γάμου των ερωτευμένων παιδιών τους, της Πριγκίπισσας Γκλόρι και του Πρίγκιπα Ντέιβιντ. Ο Γκιούλιβερ... (Περισσότερα)