Παιδικές Σειρές της Δεκαετίας του 2010 - Σειρές Κινουμένων Σχεδίων



Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές Κινουμένων Σχεδίων της Δεκαετίας του 2010 

Τα παιδικά κινούμενα σχέδια της δεύτερης δεκαετίας της νέας χιλιετίας διδάσκουν αξίες για την αγάπη, την οικογένεια, τους στόχους, το θάρρος και τη φιλία, προσφέροντας ταυτόχρονα πολύτιμες εκπαιδευτικές ευκαιρίες.


Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές Κινουμένων Σχεδίων της Δεκαετίας του 2010

Παιδικές σειρές, τηλεοπτικά και online εκπαιδευτικά προγράμματα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Βραβευμένα κινούμενα σχέδια για νήπια, παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημοτικού και γυμνασίου με την υπογραφή των μεγαλύτερων στούντιο όπως Disney Channel TV, Nickelodeon, Pixar και Warner Bros.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

Carmen Sandiego (2019)Carmen Sandiego (2019)
★★★★★★★★★★
Μια καναδική-αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων δράσης με εκπαιδευτικά στοιχεία, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο franchise εκπαιδευτικών Video Games. Η 20χρονη Κάρμεν είναι μια σύγχρονη Ρομπέν των Δασών, που ταξιδεύει στον πλανήτη κλέβοντας από την εγκληματική οργάνωση V.I.L.E. και επιστρέφει τα κλοπιμαία στους νόμιμους κατόχους τους. Στις αποστολές της έχει στο πλευρό της τον έφηβο χάκερ Player και τους βοηθούς της, τα αδέλφια Zack και Ivy. (22 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


3Below: Tales of Arcadia (2018)3Below: Tales of Arcadia (2018)
★★★★★★★★★★
Το δεύτερο κεφάλαιο της τριλογίας Tales of Arcadia από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο  και τα στούντιο της DreamWorks Animation μετά το πολυβραβευμένο Trollhunters (2016) είναι μία σειρά επιστημονικής φαντασίας, η οποία διαδραματίζεται στην Καλιφορνέζικη πόλη Αρκέντια Όουκς. Η μαχητική Άζα και ο ευφυής Κρελ, δύο αδέλφια και μελλοντικοί βασιλιάδες του πλανήτη τους Ακιρίντιον-5, ξεφεύγουν μαζί με τον σωματοφύλακά τους Βαρβάτος Βεξ από την επίθεση του τυραννικού Μοράντο και προσγειώνονται στη Γη. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Hilda (2018)Hilda (2018)
★★★★★★★★★★
Μια βρετανική-καναδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων βασισμένη στην πολυβραβευμένη ομώνυμη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων του Luke Pearson. Η Χίλντα είναι ένα νεαρό κορίτσι που έχει περάσει όλη της τη ζωή στην έρημη ύπαιθρο μαζί τη μαμά της και το κατοικίδιο της, τον Twig. Όταν η οικογένεια μετακομίζει στην κοντινή πόλη Trolberg, μαζί με ένα μικρό ξωτικό, τον Alfur, η Hilda, παρά την αρχική απογοήτευσή της κάνει δύο νέους φίλους, τη Frida και τον David, και ανακαλύπτει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα στο Trolberg από ό,τι πίστευε. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Η Σίρα και οι Πριγκίπισσες των Μαχητών (2018)She-Ra and the Princesses of Power (2018)
"Η Σίρα και οι Πριγκίπισσες των Μαχητών"
★★★★★★★★★★
Από τα στούντιο της DreamWorks Animation, αυτή η πρωτότυπη σειρά του Netflix είναι reboot της σειράς του 1985, She-Ra: Princess of Power της Filmation. Η έφηβη Αντόρα, ένα ορφανό κορίτσι που μεγάλωσε στο στρατό του Χόρντακ με σκοπό να ηγηθεί των εισβολών του στον πλανήτη Αιθήρια, βρίσκει ένα μαγικό σπαθί που την μεταμορφώνει στη μυθική ηρωίδα She-Ra. Η Αντόρα τάσσεται με το μέρος των Επαναστατών και οδηγεί τις μαγικές πριγκίπισσες του πλανήτη σε μία συμμαχία για να νικήσουν τη Χορντ. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

The Dragon Prince (2018)The Dragon Prince (2018)
★★★★★★★★★★
Στον φανταστικό κόσμο της Ζέιντια, τα μαγικά πλάσματα αντλούν τις δυνάμεις τους από τα έξι πρωταρχικά στοιχεία: τον Ήλιο, τη Σελήνη, τα Αστέρια, τη Γη, τον Ουρανό και τον Ωκεανό. Ωστόσο, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν τη σκοτεινή μαγεία, η οποία τροφοδοτείται από την ουσία ζωής των ζώων. Τότε οι δράκοι και τα ξωτικά εξορίζουν τους ανθρώπους στο άλλο άκρο της ηπείρου και ο πόλεμος είναι επικείμενος. Δύο πρίγκιπες ενός ανθρώπινου βασιλείου, ο Έζραν και ο Κάλλουμ, συμμαχούν με τη νεαρή Ρέιλα, μία πολεμίστρια των ξωτικών και ξεκινούν μια επική προσπάθεια για να φέρουν την ειρήνη στις χώρες τους. (26 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


The Magic School Bus Rides Again (2017)
★★★★★★★★★★
Στην εξίσου διασκεδαστική και εκπαιδευτική συνέχεια της σειράς Το Μαγικό Σχολικό (1994), η Μις Valerie Felicity Frizzle αφήνει τη διδασκαλία και παραδίδει την τάξη της και τα κλειδιά του μαγικού λεωφορείου στη νεότερη αδελφή της, τη Fiona Felicity Frizzle. Καθώς η τάξη πραγματοποιεί νέα συναρπαστικά ταξίδια στον πλανήτη, στο διάστημα και στον χρόνο, τα παιδιά μαθαίνουν για τις επιστήμες και την ιστορία. (26 λεπτά) (Ηλικία: 3+)
Trollhunters (2016)
★★★★★★★★★★
Βραβευμένη σειρά φαντασίας από τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και τα στούντιο της DreamWorks Animation. Ένα συνηθισμένο αγόρι, ο δεκαπεντάχρονος Τζέιμς "Τζιμ" Λέικ βρίσκει ένα μαγικό φυλακτό το οποίο τον μετατρέπει στον επόμενο Trollhunter, τον υπερασπιστή του μυστικού κόσμου των Τρόλς αλλά και του κόσμου των ανθρώπων. (23 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




The Deep (2015)
"Τα Μυστικά της Αβύσσου"
★★★★★★★★★★
Οι Νέκτονς είναι μια οικογένεια τολμηρών υποβρυχίων εξερευνητών που ζουν σε ένα υποβρύχιο υπερσύγχρονης τεχνολογίας, το Άροναξ και εξερευνούν αχαρτογράφητες περιοχές των ωκεανών της γης για να αποκαλύψουν τα μυστήρια του βυθού. Στις γεμάτες δράση αλλά και εκπαιδευτικό περιεχόμενο περιπέτειες τους, ο Γουίλ, η Κέικο, ο Αντ και η Φοντέιν συναντούν χαμένες πόλεις, πειρατές και επικίνδυνα πλάσματα του βυθού. (11 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



 Gravity Falls (2012)

"Ο Μυστικός Κόσμος του Gravity Falls" 
★★★★★★★★★★
Στην πολυβραβευμένη  παραγωγή του Disney Channel, τα δίδυμα αδέλφια Ντίπερ και Μέιμπελ Πάινς περνούν το καλοκαίρι στο σπίτι του θείου τους στη μυστηριώδη πόλη Gravity Falls. Τα δωδεκάχρονα παιδιά πιστεύουν ότι η διαμονή τους εκεί θα είναι βαρετή, μέχρι τη στιγμή που ο Ντίπερ βρίσκει στο δάσος ένα παράξενο σημειωματάριο. Με το σημειωματάριο ως οδηγό, τα παιδιά ανακαλύπτουν υπερφυσικά μυστικά για την πόλη και τους αινιγματικούς κατοίκους της. (23 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 


The Legend of Korra (2012)
"Άβαταρ: Ο Θρύλος της Κόρρα" 
★★★★★★★★★★
Στην πολυβραβευμένη  συνέχεια του Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου (2005), η 17χρονη Άβαταρ Κόρρα μάχεται για να κρατήσει τη Δημοκρατική Πόλη ασφαλή από τις δυνάμεις του κακού τόσο στον φυσικό όσο και στον πνευματικό κόσμο. Μια δυνατή ηρωίδα και πλούσια θετικά μηνύματα δημιουργούν μια εξαιρετική σειρά φαντασίας. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 




Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness (2011) 
"Κουνγκ Φου Πάντα: Η Σειρά"
★★★★★★★★★★
Η τηλεοπτική σειρά από τη σειρά ταινιών Κουνγκ Φου Πάντα μας αφηγείται τις ασταμάτητες περιπέτειες του πάντα Πο καθώς εκπαιδεύεται, προστατεύει,  μάχεται, διδάσκει, μαθαίνει, σκοντάφτει, μιλάει υπερβολικά και κυκλοφορεί ως ο νεότερος ήρωας στην Κοιλάδα της Ειρήνης! (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Wild Kratts (2011) 
★★★★★★★★★★
Ο Chris και ο Martin Kratt είναι δύο αδέλφια και εξερευνητές της άγριας φύσης, οι οποίοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μαζί με τους φίλους και συνεργάτες τους, την Aviva, την Koki και τον Jimmy Z, μέσα στο υπερσύγχρονο όχημά τους το Tortuga για να μάθουν περισσότερα για τα ζώα. Τα αδέλφια έχουν στολές που τους επιτρέπουν να αποκτούν τις δυνάμεις κάθε πλάσματος που αγγίζουν. (26 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

H Κίπο και η Εποχή των Τρανοθηρίων (2020)Kipo and the Age of Wonderbeasts (2020)
"H Κίπο και η Εποχή των Τρανοθηρίων"
★★★★★★★★★
Αυτή η πρωτότυπη σειρά του Netflix από τα στούντιο της DreamWorks Animation ακολουθεί τις περιπέτειες της 13χρονης Kipo Oak στην μεταποκαλυπτική πόλη "Las Vistas", η οποία κυβερνάται από μεταλλαγμένα πλάσματα. Μαζί με τους φίλους της, τη Wolf, τον Benson, τον Dave και τον Mandu, η Kipo προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, ο οποίος ζει σε μια υπόγεια πόλη. (24 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



Infinity Train (2019)
★★★★★★★★
Σε αυτήν την ανθολογία κινουμένων σχεδίων, διάφοροι άνθρωποι βρίσκονται σε ένα μυστηριώδες τρένο με άπειρα βαγόνια, που το καθένα από αυτά είναι ένα διαφορετικό σύμπαν. Σε κάθε σεζόν, νέοι χαρακτήρες πρέπει να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους προβλήματα ώστε να βρουν έναν τρόπο να βγουν από το τρένο. (11 λεπτά) (Ηλικία: 8+)





The Hollow (2018)The Hollow (2018)
★★★★★★★★★
Καναδική σειρά κινουμένων σχεδίων μυστηρίου, περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας. Ο Adam, ο Kai και η Mira είναι τρεις έφηβοι που ξυπνούν σε ένα δωμάτιο χωρίς να γνωρίζουν το ποιοι είναι οι ίδιοι ή οι υπόλοιποι, με μοναδική ένδειξη για την ταυτότητά τους μικρά χαρτιά μέσα στις τσέπες τους όπου είναι γραμμένα τα ονόματά τους. Μετά την έξοδο τους από το υπόγειο καταφύγιο βρίσκονται σε ένα βαθύ δάσος και προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιοι είναι και πώς να επιστρέψουν στο σπίτι τους. (24 λεπτά) (Ηλικία: 9+)


Dragons: Race to the Edge (2015)Dragons: Race to the Edge (2015)
★★★★★★★★★
Από τα στούντιο της DreamWorks Animation και τους δημιουργούς της τριλογίας How to Train Your Dragon, η νέα σειρά παραγωγής Netflix παρουσιάζει νέες περιπέτειες του έφηβου ακόμα Hicup και του πιστού του δράκου Toothless. Η σειρά διαδραματίζεται λίγα χρόνια πριν τα γεγονότα της δεύτερης ταινίας How to Train Your Dragon 2 (2014). (22 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





PAW Patrol (2013)
★★★★★★★★★
Ο Ryder οδηγεί την ομάδα Paw Patrol, σε αποστολές διάσωσης στην γη, τον αέρα και τη θάλασσα. Η ομάδα αποτελείται από τον Μάρσαλ, τον Τσέις, τον Ράμπλ, τον Ρόκι, τον Ζούμα, τη Σκάι, και από τον δεύτερο κύκλο την Έβερεστ. (12 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






Daniel Tiger's Neighborhood (2012)
"Η Γειτονιά του Ντάνιελ Τίγρη"
★★★★★★★★★☆
Μέσα από τις περιπέτειες του Ντάνιελ, ενός ευγενικού νεαρού τίγρη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους αλλά βασικές κοινωνικές δεξιότητες είναι απαραίτητες για το σχολείο και τη ζωή. (11 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





Guess How Much I Love You (2012)
"Μάντεψε Πόσο Σ' αγαπώ"
★★★★★★★★★☆
Πανέμορφο ανιμέισον με γλυκά και ευγενικά μηνύματα. Μερικές φορές, όταν αγαπάς κάποιον πάρα πολύ, ψάχνεις να βρεις έναν τρόπο να περιγράψεις πόσο μεγάλα είναι τα αισθήματά σου. Όμως η αγάπη δεν είναι εύκολο να μετρηθεί! (11 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Tangled (2017)
★★★★★★★★☆☆
Η σειρά διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα της ταινίας Μαλλιά Κουβάρια (2010), και εστιάζει στη Rapunzel καθώς γνωρίζεται με τους γονείς της και προσαρμόζεται στην βασιλική ζωή. Η νεαρή πριγκίπισσα ζει νέες περιπέτειες με τον αγαπημένο της Eugenet, τον χαμαιλαίοντα Pascal, και το άλογο Maximus. (21 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Motown Magic (2018)Motown Magic (2018)
★★★★★★★★☆☆
Ο Ben, ένα 8χρονο αγόρι γεμάτο φαντασία μεταμορφώνει την πόλη του οπλισμένος με ένα μαγικό πινέλο και τους κλασικούς ήχους της Motown. (15 λεπτά) (Ηλικία: 3+)







Ask the StoryBots (2016)
★★★★★★★★☆☆
Σε κάθε επεισόδιο, πέντε μικρά πλάσματα γεμάτα περιέργεια ζουν μια εκπαιδευτική περιπέτεια στον ανθρώπινο κόσμο, και απαντούν σε κάποιο από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των παιδιών, όπως "Πως νυχτώνει;", "Γιατί είναι ο ουρανός γαλάζιος;" ή "Γιατί πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου;" (24 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





Super Wings!Super Wings! (2015)
★★★★★★★★☆☆
Εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων συμπαραγωγής Νοτίου Κορέας, Κίνας και Η.Π.Α. όπου ένα πρόθυμο και γεμάτο ενέργεια αεριωθούμενο αεροπλάνο, ο Jett ταξιδεύει στον κόσμο παραδίδοντας πακέτα σε παιδιά και επιλύοντας προβλήματα με τους φίλους του, τους Super Wings. (15 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Doc McStuffins (2012)
"Η Μικρή Γιατρός"
★★★★★★★★☆☆
Μια παραγωγή της Disney Channel TV, για ένα εξάχρονο κοριτσάκι που επικοινωνεί με λούτρινα ζωάκια και παιχνίδια. Η Μικρή Γιατρός θεραπεύει με προσοχή τα ζωάκια της και ενθαρρύνει τη φιλία. (11 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





How to Train Your Dragon Legends (2012)
"DreamWorks Δράκοι"
★★★★★★★★☆☆
Η σειρά κινουμένων σχεδίων της Dreamworks βασίζεται στην ταινία Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας (2010) και διαδραματίζεται χρονικά ανάμεσα στην πρώτη ταινία και την συνέχεια της που κυκλοφόρησε το 2014. Στο νησί του Μπεργκ, οι νεαροί εκπαιδευτές μαθαίνουν για τα είδη των δράκων και την ιστορία τους. (25 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Sofia, the First (2013)
"Σοφία, η Πριγκίπισσα"
★★★★★★★★☆☆
Άλλη μία παραγωγή της Disney Channel Tv. Προμηθευτείτε το DVD της Σοφίας στα Αγγλικά, μετατρέποντας έτσι την ώρα της τηλεόρασης σε δωρεάν μαθήματα αγγλικών. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Bubble Guppies (2011)
"Μπαμπλ Γκάμπις" 
★★★★★★★★☆☆
Χαρούμενη εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μέρος του προγράμματος learn english, οι φανταστικοί χαρακτήρες παραδίδουν αγγλικά μαθήματα. (23 λεπτά) (Ηλικία: 3+) 





Jake and the Never Land Pirates (2011)
"Ο Τζέικ και οι Πειρατές της Χώρας του Ποτέ" 
★★★★★★★★☆☆
Άλλη μία παραγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας της Disney Channel Tv που ανήκει στο πρόγραμμα learn english. Προμηθευτείτε το DVD στην αυθεντική έκδοση και τα παιδιά θα κάνουν τα πιο διασκεδαστικά ιδιαίτερα αγγλικών. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Justin Time (2011)
"Τζάστιν Τάιμ"
★★★★★★★★☆☆
Τα μικρότερα παιδιά ακολουθούν τις φανταστικές περιπέτειες του απίθανου Τζάστιν, όπου μαζί με τους καλύτερους του φίλους, την πανέξυπνη Όλιβ και τον πάντα εύθυμο Σκούϊτζι μαθαίνουν για τις επιστήμες και την παγκόσμια ιστορία. (22 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





The Amazing World of Gumball (2011)
"Ο Εκπληκτικός Κόσμος του Γκάμπολ"
★★★★★★★★☆☆
Ακολουθούμε τον Γκάμπολ Γουότερσον και την οικογένειά του σε αστείες και τρελές περιπέτειες. (11 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 





Zack and Quack (2011)
"Ζακ και Κουάκ" 
★★★★★★★★☆☆
Ο 7χρονος Zack, ο καλύτερος του φίλος μια μπλε πάπια που την λένε Quack, και η δημιουργική Κίρα, ζουν απίθανες περιπέτειες μέσα στον ανεξάντλητο κόσμο ενός βιβλίου pop-up. (11 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Adventure Time with Finn & Jake (2010)
"Η Ώρα της Περιπέτειας με τον Φιν και τον Τζέικ" 
★★★★★★★★☆☆
Πολυβραβευμένη παιδική σειρά επιστημονική φαντασίας. Η τηλεόραση για μεγαλύτερα παιδιά στα καλύτερά της. (11 λεπτά) (Ηλικία: 10+)






Wallace and Gromit's World of Invention (2010)
"Γουάλας και Γκρόμιτ: Ο Κόσμος των Εφευρέσεων"
★★★★★★★★☆☆
Ένα από τα πιο έξυπνα εκπαιδευτικά προγράμματα αφηγείται τις περιπέτειες του τρελο-εφευρέτη Γουάλας και του σκύλου του Γκρόμιτ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

True and the Rainbow Kingdom (2017)True and the Rainbow Kingdom (2017)
★★★★★★★☆☆☆
Η Αμερικανική - Καναδική συμπαραγωγή κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας ακολουθεί την 8χρονη Τρου και τον καλύτερο φίλο της, τον γάτο Μπάρτλεμπι, καθώς βοηθούν τους εκκεντρικούς πολίτες του Βασιλείου του Ουράνιου Τόξου. Η Τρου έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί τις μαγικές δυνάμεις των Ευχών, του Δέντρου των Ευχών και να παρακινεί τους νεαρούς θεατές να ζουν με φαντασία, προσοχή και ενσυναίσθηση. (22 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




Cirque du Soleil: Luna Petunia (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική παραγωγή από το Τσίρκο του Ήλιου για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η Λούνα Πετούνια είναι ένα αληθινό κορίτσι, το οποίο μεταφέρεται σε έναν μαγευτικό κόσμο όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και μαζί τους ζει καταπληκτικές περιπέτειες. Η Λούνα καθώς ξεπερνά τα προβλήματα με δημιουργικότητα, μαθαίνει για την αξία της αυτοπεποίθησης, για τη δύναμη της φιλίας και της θετικής σκέψης. (12 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




H2O: Mermaid Adventures (2015)
★★★★★★★☆☆☆
Σειρά κινουμένων σχεδίων που βασίζεται στο Αυστραλιανό τηλεοπτικό σόου φαντασίας με ηθοποιούς H2O: Just Add Water (2006). Μια νυχτερινή εξόρμηση στο νησί Μάκο αλλάζει για πάντα τις ζωές τριών έφηβων κοριτσιών, της Κλίο, της Ρίκι και της Έμα. Εκεί μια μυστικιστική δύναμη τις μετατρέπει σε γοργόνες και τους δίνει την δύναμη να ελέγχουν το νερό. Σύντομα, οι τρεις φίλες ανακαλύπτουν ότι μπορούν να επικοινωνούν με τα πλάσματα του ωκεανού και κάνουν πολλούς νέους υποβρύχιους φίλους. (24 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Beat Bugs (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική και Αυστραλιανή συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, η οποία επικεντρώνεται σε πέντε νεαρά έντομα, τα οποία ζουν σε μια κατάφυτη προαστιακή αυλή. Οι χαρούμενοι, περίεργοι και δημιουργικοί φίλοι διδάσκονται σημαντικά μαθήματα για τη ζωή καθώς ζουν περιπέτειες και ανακαλύπτουν τον κόσμο. Η σειρά περιλαμβάνει ανάλαφρες διασκευές τραγουδιών των Beatles, από γνωστούς σύγχρονους καλλιτέχνες. (24 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



Elena of Avalor (2016)
"H Έλενα του Άβαλορ"
★★★★★★★☆☆☆
Η 16χρονη πριγκίπισσα Elena Castillo Floresέχει σώσει το μαγικό βασίλειο του Avalor από μια κακιά μάγισσα και πρέπει τώρα να μάθει και πως να το κυβερνά. Μέσα από τις περιπέτειες της, η Elena συνειδητοποιεί πως ο νέος της ρόλος απαιτεί σκέψη, ανθεκτικότητα και συμπόνια. (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Kazoops! (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μόντι, ένα έξυπνο, εξάχρονο παιδί με ζωντανή φαντασία, ξεπερνά σε κάθε  επεισόδιο μια προκατάληψη για τη ζωή. Μέσα από φανταστικές μουσικές περιπέτειες που ζει παρέα με τον πιστό του φίλου, το γουρουνάκι Τζίμι Τζόουνς, ο Μόντι βρίσκει νέους τρόπους να δει τις καθημερινές καταστάσεις. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





The Lion Guard (2016)
"Η Φρουρά των Λιονταριών"
★★★★★★★☆☆☆
Ο γιος του Σίμπα, Καϊόν, ζει απρόβλεπτες περιπέτειες μαζί με τη "φρουρά" που αποτελείται από διάφορα αφρικανικά ζώα. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






Word Party (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Μια διαδραστική εκπαιδευτική σειρά προσχολικής ηλικίας από τα στούντιο της The Jim Henson Company η οποία ακολουθεί τέσσερα πρόθυμα και ευγενικά μωρά ζωάκια καθώς μαθαίνουν νέες λέξεις και απλές έννοιες μέσω παιχνιδιών και μικρών καθημερινών περιπετειών. (11 λεπτά) (Ηλικία: 1+)





Miles from Tomorrowland (2015)
"Ο Μάιλς του Αύριο"
★★★★★★★☆☆☆
H σειρά ακολουθεί τις διαστημικές περιπέτειες της οικογένειας Callisto, η οποία αποτελείται από τον Miles, τη μεγαλύτερη αδελφή του Loretta και των επιστημόνων γονέων τους Phoebe και Leo, οι οποίοι βρίσκονται σε αποστολή με σκοπό να συνδέουν και προστατεύουν το σύμπαν. (11 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




PJ Masks (2015)
"Ήρωες με Πυτζάμες"
★★★★★★★☆☆☆
Κάθε φορά που τρία εξάχρονα, γενναία παιδιά, ο Κόνορ, η Αμάγια και ο Γκρεγκ συναντούν ένα νέο μυστήριο, το ίδιο βράδυ ενεργοποιούν τα βραχιόλια τους και μετατρέπονται στους απίθανους υπερήρωες Κάτμποϊ, Ολέτ και Γκέκο. Οι τρεις καλοί φίλοι λύνουν το πρόβλημα με συνεργασία, αποφασιστικότητα, ανταλλάσσοντας ιδέες και αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους. (24 λεπτά) ) (Ηλικία: 5+)



Puffin Rock (2015)
★★★★★★★☆☆☆
Σε ένα φανταστικό, πανέμορφο νησί στις ακτές της Ιρλανδίας, δυο νεαρά θαλασσοπούλια, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τον κόσμο συντροφιά με τους γονείς και τους φίλους τους. Οι περιπέτειες των χαριτωμένων πουλιών εισάγουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στις επιστήμες με ιδιαίτερη έμφαση τη ζωολογία. (7 λεπτά) (Ηλικία: 1+)





Julius Jr. (2015)
★★★★★★★☆☆☆
Σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, η οποία βασίζεται στους χαρακτήρες του εικονογράφου και σχεδιαστή Paul Frank.Ο Τζούλιους Τζούνιορ είναι ένας κεφάτος πίθηκος που αγαπά τις εφευρέσεις και τους φίλους του. Όλοι μαζί φτιάχνουν ένα παιδικό σπιτάκι από χάρτινα κουτιά, το οποίο, όπως ανακαλύπτουν οι πολύχρωμοι χαρακτήρες, μπορεί να ζωντανεύει συνηθισμένα αντικείμενα και να αποτελεί είσοδο σε έναν κόσμο γεμάτο περιπέτεια. (11 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Kate & Mim-Mim (2014)
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική και Βρετανική συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, η οποία ακολουθεί τις φανταστικές περιπέτειες ενός πεντάχρονου, ζωηρού κοριτσιού και του καλού της φίλου, του λούτρινου λαγού Μιμ Μιμ. Μαζί και με άλλα παιχνίδια που ζωντανεύουν στη φαντασία της νεαρής ηρωίδας, η Κέιτ βρίσκει τρόπους να ξεπερνά συνηθισμένα προβλήματα της προσχολικής ηλικίας, να προσφέρει θετικά μηνύματα και να εμπνεύσει τους θεατές της. (24 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



The 7D (2014)
"Οι Επτά Νάνοι" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Happy, Bashful, Sleepy, Sneezy, Dopey, Grumpy και ο Doc βοηθούν την Βασίλισσα Delightful να υπερασπιστεί το βασίλειο από ένα κακό ζευγάρι μάγων. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Wanda and the Alien (2014)
★★★★★★★☆☆☆
Μια μαγική, δισδιάστατη σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας, η οποία βασίζεται στα δημοφιλή βιβλία της βραβευμένης συγγραφέα Σου Χέντρα. Όταν το διαστημόπλοιο του Εξωγήινου πέφτει στο δάσος, ο μικρός πράσινος ήρωας συναντά το κουνελάκι, τη Γουάντα και γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Η συνετή Γουάντα και ο γεμάτος περιέργεια Εξωγήινος, επισκέπτονται ο ένας τον κόσμο του άλλου, εξερευνούν τις διαφορές τους και ζουν μικρές, διδακτικές περιπέτειες. (10 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Creative Galaxy (2013)
"Δημιουργικός Γαλαξίας"
★★★★★★★☆☆☆
Ακολουθούμε τις περιπέτειες του Άρτι καθώς διανύει τον γαλαξία, παίζει εκπαιδευτικά παιχνίδια και δοκιμάζει τέχνες και ζωγραφική για παιδιά. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Hooplakidz (2012)
"Χούπλακιντζ"
★★★★★★★☆☆☆
Μια χαρούμενη, πολύχρωμη σειρά για μωρά και μικρά παιδιά, η οποία προσφέρει εκπαιδευτικά βίντεο, κλασικά παιδικά τραγούδια και αγγλικά νανουρίσματα. Το εκπαιδευτικό της περιεχόμενο αποτελείται από σύντομα, ευχάριστα και αποτελεσματικά βίντεο εκμάθησης των πρώτων αγγλικών λέξεων, των αριθμών, των χρωμάτων, των σχημάτων και της αγγλικής αλφαβήτου. (3 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



Ella the Elephant (2012)
"Έλλα, το Ελεφαντάκι" 
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική και Αμερικανική συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με πρωταγωνίστρια την Έλλα, μια ενθουσιώδη νεαρή ελεφαντίνα με μεγάλη καρδιά, μεγαλύτερη φαντασία και ένα μαγικό καπέλο που μπορεί να μετατραπεί σε σχεδόν οτιδήποτε. Μαζί με τους καλούς της φίλους Φράνκι, Μπελίντα και Τίκι, η Έλλα ζει μικρές, καθημερινές περιπέτειες, και μαθαίνει για τη φιλία, τους στόχους, την ομαδική εργασία και την αυτοπεποίθηση. (25 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Mouk (2011)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μουκ και ο Τσαβάπα είναι δύο νεαρά ζωάκια τα οποία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και τη Μαδαγασκάρη μέχρι την Ελλάδα και την Αυστραλία. Μέσα από τις απλές τους περιπέτειες, οι δύο φίλοι συστήνουν στα παιδιά γεωγραφικά και πολιτιστικά στοιχεία των χωρών που επισκέπτονται. (10 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





Ninjago: Masters of Spinjitzu (2011)
★★★★★★★☆☆☆
Βασισμένη στη σειρά παιχνιδιών Lego Ninjago, η σειρά ακολουθεί μία ομάδα εφήβων με δυνάμεις σχετικές με τα στοιχεία της φύσης, καθώς εκπαιδεύονται από τον Δάσκαλο Wu, για να αντιμετωπίσουν τον ισχυρό αδελφό του, Lord Garmadon. (22 λεπτά) (Ηλικία: 7+)







Transformers: Rescue Bots (2011)
★★★★★★★☆☆☆
Σε αυτή την πιο παιδική εκδοχή των Transformers, τέσσερα Autobots απαντούν στο κάλεσμα του Optimus Prime να τον συναντήσουν στη Γη. Εκεί, ο αρχηγός τους, τους αναθέτει το καθήκον να βοηθούν τους ανθρώπους διασώστες της τεχνολογικά προηγμένης πόλης Griffin Rock, προσποιούμενοι τα απλά οχήματα διάσωσης. (22 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Scooby-Doo! (2010)
"Σκούμπι Ντου! Ιστορίες Μυστηρίου"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Σκούμπι και η παρέα του, αποτελούμενη από τον Φρέντι Τζόουνς, τη Δάφνη Μπλέικ, τη Βέλμα Ντίνκλι και τον Σάγκι Ρότζερς, ταξιδεύουν στον κόσμο. Κάθε μέρος που επισκέπτονται είναι στοιχειωμένο από ένα τέρας ή φάντασμα, πίσω από το οποίο κρύβεται πάντα κάποιος άνθρωπος (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 




Team Umizoomi (2010)
"Ομάδα Ουμιζούμι"
★★★★★★★☆☆☆
Η ομάδα Ουμιζούμι αποτελείται από την εξάχρονη Μίλι, τον οκτάχρονο αδερφό της Τζέο και το ρομπότ τους τον Μποτ καθώς χρησιμοποιούν μαθηματικά για να επιλύσουν προβλήματα. (24 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆


Hotel Transylvania (2017)
★★★★★★☆☆☆☆
Η σειρά εξελίσσεται τέσσερα χρόνια πριν από τα γεγονότα της ταινίας Ξενοδοχείο για Τέρατα (2012), και εστιάζει στα εφηβικά χρόνια της Mavis και των φίλων της στο Ξενοδοχείο Τρανσυλβανία. (11 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 






Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir (2015)
"Oι Φανταστικές Ιστορίες της Lady Bug και του Cat Noir"
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο έφηβοι υπερήρωρες η Marinette Dupain-Cheng (Ladybug) και ο Adrien Agreste (Cat Noir), συνεργάζονται συχνά για να προστατεύσουν το Παρίσι από τα σκοτεινά σχέδια του μυστηριώδη Hawk Moth. Αν και τα δυο παιδιά γνωρίζονται στην καθημερινή τους ζωή, ο ένας αγνοεί τη μυστική ταυτότητα του άλλου. (22 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




Bolts & Blip (2010)
"Μπολτς και Μπλιπ" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Δύο αναπάντεχοι φίλοι Ρομπότ ζουν στο φεγγάρι και με την βοήθεια των φίλων τους πίσω στη Γη, ανακαλύπτουν από τι είναι φτιαγμένοι σε αυτή τη διαγαλαξιακή περιπέτεια. (23 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





The Cat in the Hat Knows a Lot About That! (2010)
"Ένας Γάτος με Καπέλο" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ένας γάτος με καπέλο εισβάλει απρόσκλητος στη ζωή δυο μικρών παιδιών, δημιουργεί πανδαιμόνιο και τα ωθεί να ξεπεράσουν τους παιδικούς τους φόβους και αμφιβολίες .(26 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





The Octonauts (2010)
"Οι Οκτωναύτες" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Από το πρόγραμμα learn english, οι Οκτωναύτες παραδίδουν μαθήματα αγγλικών με κάθε νέα τους περιπέτεια. Τα παιδιά έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του πτυχίου lower με κάθε επεισόδιο. (11 λεπτά) (Ηλικία: 4+)