Κινούμενα Σχέδια της Δεκαετίας του 2000



Αγαπημένες παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 2000 

Αγαπημένα παιδικά κινούμενα σχέδια της πρώτης δεκαετίας του 2000 που φανερώνουν στροφή προς τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τη θετική επιρροή που μπορεί να αποκτήσει η τηλεόραση στη ζωή των παιδιών μας αν ελέγχουμε το περιεχόμενο της. 

Αγαπημένες παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 2000

Παιδικές σειρές, τηλεοπτικά και online εκπαιδευτικά προγράμματα από το 2000 μέχρι το 2009. Βραβευμένα κινούμενα σχέδια για νήπια, παιδιά προσχολικής ηλικίας, δημοτικού και γυμνασίου με την υπογραφή των μεγαλύτερων στούντιο όπως Disney Channel TV, Nickelodeon, Pixar και Warner Bros.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

Avatar: The Last Airbender (2005)
"Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου" 
★★★★★★★★★★
Ο δωδεκάχρονος Άανγκ και οι φίλοι του καλούνται να σώσουν τον κόσμο νικώντας τον Άρχοντα της Φωτιάς Οζάι, και να σταματήσουν τον φρικτό πόλεμο, που ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια η Φυλή της Φωτιάς. Ο Ασιατικός μυστικισμός συναντά την επική φαντασία σε μία κορυφαία σειρά κινουμένων σχεδίων. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 




Little Einsteins (2005) 
"Οι Μικροί Αϊνστάιν" 
★★★★★★★★★★
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας από την Disney. Οι τέχνες όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία, ο χορός και ιδιαίτερα η κλασική μουσική δημιουργούν ένα πολύχρωμο σκηνικό για τις περιπέτειες των τεσσάρων ταλαντούχων φίλων. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, τα μουσικά όργανα και την αξία της συνεργασίας καθώς βοηθούν διαδραστικά τους ήρωες να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους. (23 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



Pocoyo (2005)
"Ποκογιό"
★★★★★★★★★★
Τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας ισπανικής και βρετανικής συμπαραγωγής. Μέσα σε ένα λευκό τρισδιάστατο κόσμο, βρίσκεται ο Ποκόγιο, ένα τρίχρονο ενθουσιώδες αγόρι και οι καλοί του φίλοι του, ο Πάτο η Πάπια, η Έλλι η Ελεφαντίνα, η Λούλα το σκυλάκι, και τα πουλάκια Σλίπι και Μπέιμπι Μπερντ. Ο νεαρός ήρωας ζει απλές και μαγικές περιπέτειες και διδάσκεται αξίες όπως η φιλία, η υπομονή, ο σεβασμός και η αλληλοβοήθεια. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Shaun the Sheep (2007)
"Σον, το Πρόβατο"
★★★★★★★★★☆
Σε αυτό το πολυβραβευμένο Spin-Off της σειράς Γουάλας και Γκρόμιτ, ο Shaun, ένα πανέξυπνο νεαρό πρόβατο προκειμένου να σπάσει τη μονοτονία της ζωής στη φάρμα, οδηγεί το κοπάδι του σε χαοτικές σκανδαλιές. Ο πιστός σκύλος Bitzer προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη, μα τελικά καταλήγει και αυτός να βοηθά τον Shaun για να διορθώσει τις ζημιές του, πριν τις αντιληφθεί ο Αγρότης. (7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Peppa Pig (2004)
"Πέππα, το Γουρουνάκι"
★★★★★★★★★☆
Στον πολύχρωμο κόσμο της Πέππα συνυπάρχουν ειρηνικά διάφορα ζωάκια, όπως ελέφαντες, ζέβρες, αλεπούδες, πόνι, σκύλοι και γαϊδουράκια. Στην τετράχρονη γουρουνίτσα αρέσει να χοροπηδά στα λασπόνερα, να πηγαίνει εκδρομές με την οικογένειά της, να επισκέπτεται τους δραστήριους παππούδες της και να παίζει με τον αδελφό της τον Τζορτζ και τους φίλους της. (5 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



Justice League (2001)
"Η Λεγεώνα των Υπερηρώων"
★★★★★★★★★☆
Επτά από τους σημαντικότερους Σούπερ Ήρωες της DC μαζί. Σούπερμαν, Μπάτμαν, Γουόντερ Γούμαν, Γκριν Λάτερν, Σούπεργκερλ, Γκριν Άροου και Χοκ. Μια σειρά κινουμένων σχεδίων για μεγαλύτερα παιδιά αλλά και τους γονείς τους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 10+)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Ben & Holly's Little Kingdom (2009)Ben & Holly's Little Kingdom (2009)
"Μπεν και Χόλι"
★★★★★★★★☆☆
Η Χόλι είναι μια πριγκίπισσα νεράιδα και ο Μπεν ένα ξωτικό. Η σειρά ακολουθεί τη φιλία τους στο μαγικό βασίλειο των ξωτικών και των νεράιδων. Η σειρά αποτελείται από 63 επεισόδια, μεταξύ των οποίων τα αγαπημένα "Πικ-Νικ στη Σελήνη", "Το Πάρτυ", "Το Ρομπότ", "Το Χιόνι" και το "Εργοστάσιο των Ξωτικών", "Επίσκεψη στο Κάστρο των Καλεντούλα", "Το υποβρύχιο των Ξωτικών" και "Τα Χριστούγεννα". (11 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Masha i Medved (2009)
"Η Μάσα και ο Αρκούδος" - "Masha and the Bear"
★★★★★★★★☆☆
Ένας καλόκαρδος αρκούδος, αφήνει πίσω του τη ζωή στο τσίρκο και αναζητώντας μια νέα ήσυχη ζωή που περιβάλλεται από ειρήνη και ηρεμία εγκαθίσταται στο δάσος. Εκεί, όμως συναντά τη Μάσα, ένα φιλικό και επίμονο κοριτσάκι που γεμίζει τη ζωή του περιπέτειες. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




Max & Ruby (2002)
"Μαξ & Ρούμπι"
★★★★★★★★☆☆
Καναδική και Αμερικανική συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας, η οποία βασίζεται στις παιδικές ιστορίες της συγγραφέα Ρόζμαρι Γουέλς. Δύο αξιαγάπητα αδέλφια λαγουδάκια, η υπομονετική οκτάχρονη Ρούμπι και ο ασταμάτητος τρίχρονος Μαξ, ανακαλύπτουν τον κόσμο και ζουν μικρές καθημερινές περιπέτειες. (24 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




Samurai Jack (2001)
"Τζακ ο Σαμουράι" 
★★★★★★★★☆☆
Ο πατέρας του και Αυτοκράτορας τον στέλνει πίσω στο χρόνο στο πλευρό σοφών Σαμουράι ώστε να διδαχθεί τα μυστικά & τις πολεμικές τους τέχνες και να σώσει την πατρίδα του από το σατανικό δαίμονα Ακού. (25 λεπτά) (Ηλικία: 9+)

Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

Dinosaur Train (2009)
"Τρένο Δεινοσαύρων"
★★★★★★★☆☆☆
Αυτή η βραβευμένη συμπαραγωγή Καναδά, Αμερικής και Σιγκαπούρης δημιουργήθηκε από την εταιρεία The Jim Henson Company, τα στούντιο πίσω από το Μάπετ Σόου και πολλές άλλες εκπαιδευτικές παιδικές σειρές. Ο μικρός τυραννόσαυρος Μπάντι και η οικογένεια πτεροδάκτυλων που τον υιοθέτησε, ζουν εκπαιδευτικές περιπέτειες καθώς επισκέπτονται την Τριασική, την Ιουρασική και την Κρητιδική περίοδο χάρη σε ένα τρένο - χρονομηχανή. (28 λεπτά) (Ηλικία: 2+)


Timmy Time (2009)
★★★★★★★☆☆☆
Σε αυτή την παιδική σειρά Βρετανικής παραγωγής, ο Τίμι ο μικρός ξάδερφος του πρόβατου Σον, πηγαίνει στον Παιδικό Σταθμό, όπου μαθαίνει να συμβιώνει αρμονικά με άλλα νεαρά ζωάκια. Η σειρά όπως ακριβώς και η ταινία Σον το Προβατάκι (2015), δεν περιέχει καθόλου διάλογο, και αφηγείται τις εκπαιδευτικές περιπέτειες του τρίχρονου, ζωηρού ήρωα με σωματικές κινήσεις και βοηθητικούς ήχους. (22 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Martha Speaks (2008)
"Μάρθα Το Σκυλάκι που Μιλά"
★★★★★★★☆☆☆
Η Μάρθα είναι ένας σκύλος που μιλά και μαθαίνει στα παιδιά καλούς τρόπους και παραδίδει μαθήματα αγγλικών. Η σειρά είναι βασισμένη στα ομώνυμα βιβλία αγγλικών και μία ακόμα προσθήκη στη λίστα του learn english online προγράμματος. Μία σειρά που μπορεί να χρησιμοποιήθει ακόμα και από φροντιστήριο ξένων γλωσσών. (28 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Sid, The Science Kid (2008)
"Σιντ, Ο Μικρός Επιστήμονας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Σιντ, ένα νεαρό αγόρι με πολλές απορίες, εξερευνά σε κάθε επεισόδιο ένα καινούριο επιστημονικό θέμα μαζί με τους φίλους και τους γονείς του. Ανάμεσα στα θέματα που παρουσιάζονται είναι οι έννοιες της μέτρησης και της παρατήρησης, οι φυσικές αλλαγές όπως η ανάπτυξη και η θερμότητα, οι αισθήσεις και ο καιρός. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Phineas and Ferb (2007)
"Φινέας και Φερμπ" 
★★★★★★★☆☆☆
Τα παιδιά διασκεδάζουν με τους δύο ευρηματικούς χαρακτήρες της Disney. (22 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Super Why! (2007)
"Σούπερ Γουάι" 
★★★★★★★☆☆☆
Χαρούμενη εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Μέρος του προγράμματος learn english online, οι φανταστικοί χαρακτήρες παραδίδουν μαθήματα αγγλικών στα παιδιά. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Word World (2007)
"Ο Κόσμος των Λέξεων"
★★★★★★★☆☆☆
Άλλη μία συμμετοχή στην λίστα learn english online. Τα παιδιά μαθαίνουν δωρεάν αγγλικά μέσα από χαρακτήρες σχηματισμένους από την αγγλική τους λέξη. (28 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






Curious George (2006)
"Ο Περίεργος Τζορτζ"
★★★★★★★☆☆☆
Κινούμενα σχέδια με τις περιπέτειες ενός άτακτου πιθήκου που τον λένε Τζόρτζ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






Little Princess (2006)
"Η Μικρή Πριγκίπισσα"
★★★★★★★☆☆☆
Χαριτωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας learn english online. Διατίθεται δωρεάν μέσω youtube. Τα παιδιά παίρνουν μαθήματα αγγλικών και τρόπων από πανέμορφους χαρακτήρες. (10 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Charlie and Lola (2005)
"Τσάρλυ και Λόλα"
★★★★★★★☆☆☆
Όμορφο, έξυπνο και γλυκό καρτούν στο οποίο δυο αδέρφια δοκιμάζουν νέα πράγματα και δίνουν το καλό παράδειγμα στους μικρούς θεατές. (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Lilo & Stitch: The Series (2003) 
"Λίλο και Στιτς: Η Σειρά"
★★★★★★★☆☆☆
Το θορυβώδες δίδυμο πρέπει να βρει τα υπόλοιπα 625 πειραματικά εξωγήινα πλάσματα του Δρ. Τζούμπα, τα οποία έχουν εξαπλωθεί στη Χαβάη. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Teen Titans (2003)
"Τιν Τάιτανς" 
★★★★★★★☆☆☆
Έφηβοι Υπερήρωες της DC ενώνουν τις δυνάμεις τους σε παραγωγή Γουόρνερ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 






Cyberchase (2002)
"Καταδίωξη στον Κυβερνοχώρο" 
★★★★★★★☆☆☆
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού και προσχολικής ηλικίας. Τρεις φίλοι πρέπει να σώσουν τον Κυβερνοχώρο από τον Κακό Χάκερ, χρησιμοποιώντας στρατηγική και μαθηματικά. Αν βρείτε το DVD στα αγγλικά τα παιδιά σας θα ωφεληθούν και από τα μαθήματα αγγλικών. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

-5


Buzz Lightyear of Star Command (2000)
"Μπαζ Λαϊτγίαρ της Αστρικής Διοίκησης" 
★★★★★★★☆☆☆
Disney και Pixar ενώνουν ξανά τις δυνάμεις του στις τηλεοπτικές περιπέτειες  του αγαπημένου Μπαζ από την Ιστορία των Παιχνιδιών. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)









Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Bo on the Go! (2007)
"Η Μπο Ταξιδεύει"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Σε αυτή τη διαδραστική καναδική σειρά κινουμένων σχεδίων, η Μπο ένα δραστήριο κορίτσι με απίθανη ενέργεια και ο καλύτερος της φίλος, ένας μικρός πράσινος δράκος, προτρέπουν τα παιδιά να κινηθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στις πολύχρωμες, φανταστικές περιπέτειες τους. (22 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




The Garfield Show (2008)
"Το Σόου του Γκάρφιλντ"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Οι ιδιόμορφες περιπέτειες του πορτοκαλί γάτου, με την απεριόριστη όρεξη για λαζάνια και του αφεντικού του Τζον, με την απεριόριστη υπομονή! (25 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






Handy Manny (2006)
"Χάντι Μάνι, Ο Μαστοράκος" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Μάνι Γκαρσία και μια αποτελεσματική παρέα από εργαλεία αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας τις πιο δύσκολες αποστολές. (24 λεπτά) (Ηλικία: 3+)






Danny Phantom (2004)
"Ντάνι Φάντομ" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο 14χρονος Ντάνι αποκτά δυνάμεις φαντάσματος και σώζει τον κόσμο. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 






Foster's Home for Imaginary Friends (2004)
"Το Σπίτι Φανταστικών Φίλων της Μαντάμ Φόστερ" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Όταν ο 8χρονος Μακ ξεπέρασε πλέον τον φανταστικό του φίλο τον Μπλου, η μητέρα πήγε τον φανταστικό ήρωα στο Σπίτι Φανταστικών Φίλων της Μαντάμ Φόστερ, ώστε να υιοθετηθεί από ένα καινούριο παιδάκι. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Duck Dodgers (2003)
"Ντακ Ντότζερς" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Κωμική σειρά παιδικής επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστή το alter ego του Daffy Duck. Σε αυτά retro κινούμενα σχέδια, Ο Ντακ Ρότζερς είναι καπετάνιος του διαστήματος που διαθέτει θέληση μα όχι και ικανότητες. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Astro Boy (2003)
"Άστρο Μπόι"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο νεαρός σούπερ ήρωας είναι ένα ρομπότ με υπερφυσικές δυνάμεις. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Strawberry Shortcake (2003)
"Η Φραουλίτσα"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Στη Φραουλίτσα και τους φίλους της αρέσει να εξερευνούν τον πολύχρωμο κόσμο τους, να παίζουν θέατρο, να πηγαίνουν για πικνικ, αλλά και εξερευνούν νέες χώρες μέσα από βιβλία και ιστορίες. Κάθε επεισόδιο της σειράς επικεντρώνεται σε ένα θετικό μήνυμα σχετικά με ένα θέμα όπως η αυτοεκτίμηση, η φιλία, η υπομονή ή ο σεβασμός. (46 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Kim Possible (2002)
"Η Απίθανη Κιμ"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Η Κιμ έφηβη ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με εγκληματικές ιδιοφυΐες αλλά και τα προσωπικά εφηβικά θέματα. (30 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 






Clifford the Big Red Dog (2000)
"Κλίφορντ, Ο Μεγάλος Κόκκινος Σκύλος" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Κλίφορντ μαθαίνει στα παιδιά να παίζουν τίμια και να σέβονται τους άλλους, όσο διαφορετικοί κι αν είναι από ίδια. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)