Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για Παιδιά

Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για Παιδιά

Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για Παιδιά

Ο κατάλογος περιλαμβάνει σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά γυρισμένες στην Ιαπωνία, δηλαδή σειρές anime (άνιμε) όπως είναι η διαδεδομένη ονομασία τους. Πολλές από αυτές πηγάζουν από ή μεταφέρθηκαν κατόπιν σε manga. Οι οπαδοί των άνιμε φημίζονται για το πάθος που αναπτύσσουν για τους χαρακτήρες και τις σειρές που αγαπούν.

Οι σειρές άνιμε εμπεριέχουν συχνά έντονα χαρακτηριστικά βίας μα κατορθώνουν να την συνδυάζουν πολύ επιτυχημένα με αξιόλογα διδακτικά μηνύματα. Παρ' όλα αυτά στην παρούσα λίστα θα βρείτε προτάσεις άνιμε κινουμένων σχεδίων με επικές ιστορίες αλλά περιορισμένο περιεχόμενο βίας.
Παλίες Παιδικές Σειρές Η Οδύσσεια του ΔιαστήματοςUlysse 31 (1981)
"Η Οδύσσεια του Διαστήματος"   
★★★★★★★★★☆
Αγαπημένα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 80, που αφηγούνται τις περιπέτειες του Οδυσσέα του 31πρώτου αιώνα, διάσημου εξερευνητή και πιλότου του διαστήματος καθώς προσπαθεί να γυρίσει πίσω στη Γη και στην αγαπημένη γυναίκα του. (25 λεπτά) (Ηλικία: 10+) Παιδικές Σειρές για Κορίτσια Κάντι Κάντι Kyandi Kyandi (1975) 
"Κάντι Κάντι"   
★★★★★★★★★☆
Σειρά Μάνγκα και κινουμένων σχεδίων 115 επεισοδίων ιαπωνικής παραγωγής. Η Κάντι Γουάιτ Άρντλεϋ μεγάλωσε σ´ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν των Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. (15 λεπτά) (Ηλικία: 6+)  Παιδικές Σειρές για Κορίτσια Σέιλορ ΜουνBishôjo senshi Sêrâ Mûn (1992)
"Σέιλορ Μουν"   
★★★★★★★★★☆
Το Σέιλορ Μουν αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα έργα στην εξέλιξη του σύγχρονου σχεδίου και του σεναρίου των μάνγκα και έκανε δημοφιλές το είδος των μάνγκα με ομάδες κοριτσιών με μαγικές ιδιότητες. Η σειρά Σέιλορ Μουν μετατράπηκε σε αρχέτυπο για πολλές άλλες μελλοντικές σειρές του είδους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για ΠαιδιάAvatar: The Last Airbender (2005)
"Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου 
★★★★★★★★★★
Ο δωδεκάχρονος Άανγκ και οι φίλοι του καλούνται να σώσουν τον κόσμο νικώντας τον Άρχοντα της Φωτιάς Οζάι, και να σταματήσουν τον φρικτό πόλεμο, που ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια η Φυλή της Φωτιάς. Ο Ασιατικός μυστικισμός συναντά την επική φαντασία σε μία κορυφαία σειρά κινουμένων σχεδίων. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+)


Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για Παιδιά Άβαταρ: Ο Θρύλος της ΚόρραThe Legend of Korra (2012)
"Άβαταρ: Ο Θρύλος της Κόρρα"   
★★★★★★★★★☆
Η 17χρονη Άβαταρ Κόρρα μάχεται για να κρατήσει τη Δημοκρατική Πόλη ασφαλή από τις δυνάμεις του κακού τόσο στον φυσικό όσο και στον πνευματικό κόσμο. Μια δυνατή ηρωίδα και πλούσια θετικά μηνύματα δημιουργούν μια εξαιρετική σειρά φαντασίας. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Παλιές Παιδικές Σειρές ΣάντιμπελHello! Sandy Bell (1981)
"Σάντιμπελ"   
★★★★★★★★☆☆ 
 Η γλυκιά η Σάντι ζει με τον πατέρα της στη Σκωτία και περνάει τον χρόνο της παίζοντας με τον πιστό της φίλο Όλιβερ και τους φίλους της. Κινούμενα σχέδια Ιαπωνικής παραγωγής. (24 λεπτά) (Ηλικία: 9+)
Παλιές Παιδικές Σειρές ΚαμπαμαρούIgano Kabamaru (1983)
"Καμπαμαρού"   
★★★★★★★★
Ο Καμπαμαρού είναι ένας νίντζα, ο οποίος, όταν πεθαίνει ο παππούς του Σάιζο, πηγαίνει στο Τόκιο να ζήσει με την γιαγιά του. (96 λεπτά) (Ηλικία: 11+)

Παλιές Παιδικές Σειρές Χάιντι, το Κορίτσι των ΆλπεωνArupusu no shôjo Haiji (1974)
"Χάιντι, το Κορίτσι των Άλπεων"   
★★★★★★★★
Τα παιδικά χρόνια ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στις ελβετικές Άλπεις μαζί με τον κτηνοτρόφο παππού της, σκορπώντας τη χαρά και την αισιοδοξία σε όσους βρίσκονται γύρω της. (28 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
 Nils Holgersson (1980) 
"Το Θαυμαστό Ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον"
★★★★★★★
Σε αυτή την διασκευή κινουμένων σχεδίων του κλασσικού Σουηδικού παιδικού παραμυθιού, ο Νιλς ένα τεμπέλικο παιδί και άτακτο παιδί, που του αρέσει να βασανίζει τα ζώα και να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, κακομεταχειρίζεται έναν νάνο, ο οποίος για να τον τιμωρήσει τον μεταμορφώνει κι εκείνο σε νάνο και έτσι ο Νιλς βρίσκεται να ταξιδεύει με ένα κοπάδι αγριόχηνες για το Βορρά. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Αβατάρ: Ο θρύλος της ΚόρραPokémon (1998)
"Πόκεμον"   
★★★★★★★☆☆☆ 
Ο Ας Κέτσαμ είναι ένας δεκάχρονος εκπαιδευτής από την πόλη Πάλετ, που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με σκοπό να γίνει ο Αφέντης των Πόκεμον. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Digimon (1999)
"Ντίτζιμον"   
★★★★★★★
Επτά παιδιά από την Ιαπωνία πέφτουν σε μια εναλλακτική διάσταση που ονομάζεται Digital World, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με ισχυρά ψηφιακά τέρατα που ονομάζονται Digimon.(24 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Little Memole (1984)
"Τα Τοσοδούλια από το Διάστημα" - "Tongari Bōshi no Memoru 
★★★★★★★☆☆☆
Το διαστημόπλοιο που μεταφέρει τη μικρή Μεμόλ μαζί με άλλους 244 κατοίκους του Πλανήτη Ριρούρου, πέφτει στη Γη. Εκεί η τοσοδούλα πρωταγωνίστρια, γνωρίζεται με τη Μαρία, ένα ευγενικό, άρρωστο κορίτσι που παίζει το πίανο, και γίνονται αχώριστες. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)Ο Μικρός ΠρίγκιπαςThe Adventures of the Little Prince (1978)
"Ο Μικρός Πρίγκιπας"   
★★★★★★
Παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων του 70, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ του 1943. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

"Μάγια, η Μέλισσα"   
★★★★★★★
Στην αγαπημένη άνιμε σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '70 ακολουθούμε τη νεαρή μέλισσα Μάγια και τους φίλους της καθώς ζουν περιπέτειες μέσα και έξω από την κυψέλη. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)
Sekai meisaku dôwa: Hakuchou no ouji (1977)
"Το Δάσος των Κύκνων" - "The Wild Swans"  
★★★★★★★
Η Ελίζα, ένα νεαρό κορίτσι, πρέπει να περάσει έξι χρόνια φτιάχνοντας πουκάμισα από δηλητηριώδη κισσό για να σώσει τα έξι αδέρφια της που μεταμορφώθηκαν σε κύκνους από μια κακιά μάγισσα. Γιαπωνέζικο άνιμε της δεκαετίας της δεκαετίας του 70 που προβλήθηκε από την ΕΡΤ. (62 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


Dragon BallDragon Ball (1986)
★★★★★★☆☆☆☆
Ακολουθεί τις περιπέτειες ενός εξαιρετικά δυνατού νεαρού αγοριού με το όνομα Goku καθώς ψάχνει για τις επτά σφαίρες δράκων. Γιαπωνέζικο άνιμε της δεκαετίας της δεκαετίας του '80, με επικές περιπέτειες, πολύ καλό χιούμορ, και λίγο περισσότερη βία από τις προηγούμενες προτάσεις. (30 λεπτά) (Ηλικία: 10+)