Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για Παιδιά



Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για Παιδιά

Οι Καλύτερες Άνιμε Σειρές για Παιδιά

Ο κατάλογος περιλαμβάνει σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά δημιουργημένες στην Ιαπωνία, δηλαδή σειρές anime (άνιμε) όπως είναι η διαδεδομένη ονομασία τους. Πολλές από αυτές πηγάζουν από ή μεταφέρθηκαν αργότερα σε manga. Οι οπαδοί των άνιμε φημίζονται για το πάθος που αναπτύσσουν για τους χαρακτήρες και τις σειρές που αγαπούν.

Οι σειρές άνιμε εμπεριέχουν συχνά έντονα χαρακτηριστικά βίας μα κατορθώνουν να την συνδυάζουν πολύ επιτυχημένα με αξιόλογα διδακτικά μηνύματα. Παρ' όλα αυτά στην παρούσα λίστα θα βρείτε προτάσεις άνιμε κινουμένων σχεδίων με επικές ιστορίες αλλά περιορισμένο περιεχόμενο βίας. 


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

The Legend of Korra (2012)
"Άβαταρ: Ο Θρύλος της Κόρρα" 
★★★★★★★★★★
Στην πολυβραβευμένη  συνέχεια του Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου (2005), η 17χρονη Άβαταρ Κόρρα μάχεται για να κρατήσει τη Δημοκρατική Πόλη ασφαλή από τις δυνάμεις του κακού τόσο στον φυσικό όσο και στον πνευματικό κόσμο. Μια δυνατή ηρωίδα και πλούσια θετικά μηνύματα δημιουργούν μια εξαιρετική σειρά φαντασίας. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 




Avatar: The Last Airbender (2005)
"Άβαταρ: Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου" 
★★★★★★★★★★
Ο δωδεκάχρονος Άανγκ και οι φίλοι του καλούνται να σώσουν τον κόσμο νικώντας τον Άρχοντα της Φωτιάς Οζάι, και να σταματήσουν τον φρικτό πόλεμο που ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια η Φυλή της Φωτιάς. Ο Ασιατικός μυστικισμός συναντά την επική φαντασία σε μία κορυφαία σειρά κινουμένων σχεδίων. (23 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 

Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Bishôjo senshi Sêrâ Mûn (1992)
"Σέιλορ Μουν"
★★★★★★★★★☆
Η σειρά αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα έργα στην εξέλιξη του σύγχρονου σχεδίου και του σεναρίου των μάνγκα και έκανε δημοφιλές το είδος των μάνγκα με ομάδες κοριτσιών με μαγικές ιδιότητες. Η σειρά Σέιλορ Μουν μετατράπηκε σε αρχέτυπο για πολλές άλλες μελλοντικές σειρές του είδους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Pokémon (1998)
"Πόκεμον" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Ας Κέτσαμ είναι ένας δεκάχρονος εκπαιδευτής από την πόλη Πάλετ, που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με σκοπό να γίνει ο Αφέντης των Πόκεμον. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






Dôwa meita senshi Windaria (1986)
"Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα" - "Legend of Fabulous Battle Windaria" - "Once Upon a Time"
★★★★★★★★☆☆
Ένας φιλόδοξος νεαρός αγρότης που κατοικεί στο ουδέτερο χωριό Saki, γίνεται πράκτορας ενός άσκοπου πόλεμου μεταξύ δύο βασιλείων, του Paro και του Itha. Το Saki βρίσκεται ανάμεσα στα δύο βασίλεια, οπού βρίσκεται και το Δέντρο της Ζωής. (100 λεπτά) (Ηλικία: 9+)





Igano Kabamaru (1983)
"Καμπαμαρού" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Καμπαμαρού είναι ένας νίντζα, ο οποίος, όταν πεθαίνει ο παππούς του Σάιζο, πηγαίνει στο Τόκιο να ζήσει με την γιαγιά του. (96 λεπτά) (Ηλικία: 11+)






Hello! Sandy Bell (1981)
"Σάντιμπελ
★★★★★★★★☆☆
Η γλυκιά η Σάντι ζει με τον πατέρα της στη Σκωτία και περνάει τον χρόνο της παίζοντας με τον πιστό της φίλο Όλιβερ και τους φίλους της. Κινούμενα σχέδια Ιαπωνικής παραγωγής. (24 λεπτά) (Ηλικία: 9+)





Ulysse 31 (1981)
"Η Οδύσσεια του Διαστήματος"
★★★★★★★★☆☆
Αγαπημένα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 80, που αφηγούνται τις περιπέτειες του Οδυσσέα του 31ού αιώνα, διάσημου εξερευνητή και πιλότου του διαστήματος καθώς προσπαθεί να γυρίσει πίσω στη Γη και στην αγαπημένη γυναίκα του. (25 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




Kyandi Kyandi (1975)
"Κάντι Κάντι" 
★★★★★★★★☆☆
Σειρά Μάνγκα και κινουμένων σχεδίων 115 επεισοδίων ιαπωνικής παραγωγής. Η Κάντι Γουάιτ Άρντλεϋ μεγάλωσε σ´ένα ορφανοτροφείο, το σπίτι Πόνυ, κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν των Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. (15 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 





Arupusu no shôjo Haiji (1974)
"Χάιντι, το Κορίτσι των Άλπεων" 
★★★★★★★★☆☆
Τα παιδικά χρόνια ενός ορφανού κοριτσιού που μεγαλώνει στις ελβετικές Άλπεις μαζί με τον κτηνοτρόφο παππού της, σκορπώντας τη χαρά και την αισιοδοξία σε όσους βρίσκονται γύρω της. (28 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Digimon (1999)
"Ντίτζιμον" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Επτά παιδιά από την Ιαπωνία πέφτουν σε μια εναλλακτική διάσταση που ονομάζεται Digital World, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με ισχυρά ψηφιακά τέρατα που ονομάζονται Digimon.(24 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Dragon Ball (1986)
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ακολουθεί τις περιπέτειες ενός εξαιρετικά δυνατού νεαρού αγοριού με το όνομα Goku καθώς ψάχνει για τις επτά σφαίρες δράκων. (30 λεπτά) (Ηλικία: 10+)







Koara bôi Kokkî (1984)
"Οι Περιπέτειες τυ Μικρού Κοάλα" - "The Adventures of the Little Koala" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ακολουθούμε τον Ρούμπεαρ το κοάλα και τους φίλους του στο ουτοπικό χωριό τους σε μια φανταστική εκδοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία. Μαζί με τα Κοάλα σε αυτή την χαρούμενη παιδική κινουμένων σχεδίων, γνωρίζουμε και άλλα ιθαγενή ζώα της Αυστραλίας όπως καγκουρό και πιγκουίνους. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




Little Memole (1984)
"Τα Τοσοδούλια από το Διάστημα" - "Tongari Bōshi no Memoru"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Το διαστημόπλοιο που μεταφέρει τη μικρή Μεμόλ μαζί με άλλους 244 κατοίκους του Πλανήτη Ριρούρου, πέφτει στη Γη. Εκεί η τοσοδούλα πρωταγωνίστρια, γνωρίζεται με τη Μαρία, ένα ευγενικό, άρρωστο κορίτσι που παίζει το πίανο, και γίνονται αχώριστες. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Mitsubachi Maya no boken (1975)
"Μάγια, η Μέλισσα"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Στην αγαπημένη άνιμε σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '70 ακολουθούμε τη νεαρή μέλισσα Μάγια και τους φίλους της καθώς ζουν περιπέτειες μέσα και έξω από την κυψέλη. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Βαθμολογία: ★★★★★☆☆☆☆☆

Sekai Meisaku Dôwa: Hakuchou no Ouji (1977)
"Το Δάσος των Κύκνων" - "The Wild Swans" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Η Ελίζα, ένα νεαρό κορίτσι, πρέπει να περάσει έξι χρόνια φτιάχνοντας πουκάμισα από δηλητηριώδη κισσό για να σώσει τα έξι αδέρφια της που μεταμορφώθηκαν σε κύκνους από μια κακιά μάγισσα. (62 λεπτά) (Ηλικία: 6+)




The Adventures of the Little Prince (1978)
"Ο Μικρός Πρίγκιπας" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων του 70, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ του 1943. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)