Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας (2001)



Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας (2001)

Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας (2001)


 The Princess Diaries (2001)
"Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας"
★★★★★★☆☆☆☆
Η δεκαεξάχρονη Μία Θερμόπολις που μένει στο Σαν Φρανσίσκο, μαθαίνει έκπληκτη ότι είναι μία αληθινή πριγκίπισσα! Είναι η μόνη διάδοχος στο φανταστικό Ευρωπαϊκό πριγκιπάτο της Γενοβίας. (115 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Γκάρι Μάρσαλ
Ηθοποιοί: Τζούλι Άντριους, Αν Χάθαγουεϊ, Έκτορ Ελιζόντο, Χέδερ Ματαζάρο



Η σειρά ταινιών Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας, παραγωγής των στούντιο της Disney, αποτελείται από δύο κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους, και είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά νεανικών βιβλίων της Αμερικανίδας συγγραφέως Μεγκ Κάμποτ (Η Πριγκίπισσα του Πάγου). 

Πρόκειται για δύο αστεία και γλυκύτατα μοντέρνα παραμύθια, τα οποία θα προσφέρουν μερικές πολύ όμορφες ώρες ανέμελης διασκέδασης στα κορίτσια κάθε ηλικίας αλλά και στις οικογένειές τους. Τα αγόρια μπορεί να μην δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός ίσως από την πανέμορφη Αν Χάθαγουέι (όπου το λιγότερο ρεαλιστικό μέρος της παραμυθένιας αυτής ταινίας είναι η άκρως αναποτελεσματική προσπάθεια να την παρουσιάσουν ως ασχημόπαπο), τα απίθανα αυτοκίνητα και τις πολύ αστείες στιγμές.

Ειδικά η πρώτη ταινία, η οποία βασίζεται εξ ολοκλήρου στα βιβλία, αφηγείται μια υπέροχη ιστορία για ένα κορίτσι που μεγαλώνει, ανακαλύπτει τον εαυτό της, παίρνει ρίσκα, βοηθάει τους άλλους και όλα αυτά τα ενδιαφέροντα νεανικά θέματα δίνουν την ευκαιρία στις οικογένειες να μιλήσουν για αυτά μετά το τέλος της ταινίας.


Συνέχεια:

The Princess Diaries 2: Royal Engagement (2004)
"Βασιλικοί Αρραβώνες: Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 2"
★★★★★★☆☆☆☆
Έχοντας τελειώσει το σχολείο και επιστρέφοντας για να εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στη Γενοβία, η Πριγκίπισσα Μία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα αποκάλυψη: για να στεφθεί Βασίλισσα πρέπει να παντρευτεί. (113 λεπτά) (Ηλικία: 7+) Περισσότερα...