ΚόκκινοΣκουφίτσα (2005)

ΚόκκινοΣκουφίτσα (2005)

ΚόκκινοΣκουφίτσα (2005)


Hoodwinked! (2005)
"ΚόκκινοΣκουφίτσα"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Μια εναλλακτική ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, η οποία δεν είναι απλά ένα αθώο κοριτσάκι, ο Ξυλοκόπος δεν είναι παρά ένας ηθοποιός και ο Κακός ο Λύκος δεν είναι τελικά και τόσο κακός. (80 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Κόρι Έντουαρντς, Τοντ Έντουαρντς
Ηθοποιοί: Αν Χάθαγουει, Γκλεν Κλόουζ, Τζιμ Μπελούσι, Πάτρικ Γουόρμπαρτον, Άντονι Άντερσον, Εξίμπιτ, Ντέιβιντ Όγκντεν Στίερς, Τσαζ Παλμιντέρι, Άντι Ντικ


Η σειρά ταινιών ΚόκκινοΣκουφίτσα, η οποία αποτελείται από δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, εμπνέεται από πληθώρα παιδικών παραμυθιών και αποτελεί το πρώτο franchise ταινιών ψηφιακών γραφικών που δημιουργήθηκε έξω από τα μεγάλα στούντιο, με ανεξάρτητη χρηματοδότηση.

Οι ταινίες λειτουργούν περισσότερο ως συλλογές αστείων σκετς παρά ως ενιαίες ιστορίες, αν και υπάρχει μια τυπική πλοκή που δένει μεταξύ τους τις σκηνές. Με εναλλακτικούς χαρακτήρες από τα παιδικά παραμύθια, διάσπαρτο ενήλικο χιούμορ και πολλές αναφορές στη σύγχρονη δημοφιλή κουλτούρα η Κοκκινοσκουφίτσα θα μπορούσε να είναι ένα spin off του εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένου Σρεκ. Όμως, ο εμφανής χαμηλός προϋπολογισμός, τα άχαρα γραφικά και η κουραστική αφήγηση δεν θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά, πόσο μάλλον τους γονείς τους.


Επόμενη Ταινία:

Hoodwinked Too! Hood Vs. Evil (2011) 
"ΚοκκινοΣκουφίτσα 2: Σκουφίτσα Εναντίον Κακών" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Η Κόκκινoσκουφίτσα εκπαιδεύεται από τη μυστική ομάδα “Sisters of the Hood”, όταν καλείται μαζί με τον Λύκο να εξιχνιάσει τη μυστηριώδη, ξαφνική εξαφάνιση του Χάνσελ και της Γκρέτελ. (86 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Μάικ Ντάισα
Ηθοποιοί: Χέιντεν Πανετιέρ, Γκλεν Κλόουζ, Πάτρικ Γουόρμπαρτον, Μάρτιν Σορτ