Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011)



Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011)

Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011)






Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011)Gnomeo & Juliet (2011)
"Ζουμπαίος και Ιουλιέτα"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν η κ. Μόνταγκιου και ο κ. Κάπιουλετ απομακρύνονται από τους κήπους τους, οι αντίστοιχα Μπλε και Κόκκινοι πορσελάνινοι νάνοι τους ζωντανεύουν. Όπως και οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες τους, έτσι και τα έμψυχα διακοσμητικά τους απαξιώνουν συνεχώς ο ένας τον άλλο. Μια νύχτα, ο Μπλε Ζουμπαίος και η Κόκκινη Ιουλιέτα συναντιούνται για πρώτη φορά και όντας και οι δύο μεταμφιεσμένοι δεν αναγνωρίζουν την ταυτότητα του άλλου και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Τα συναισθήματα τους παραμένουν ακόμα και όταν συνειδητοποιούν πως προέρχονται από αντίπαλα στρατόπεδα. (84 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 
Σκηνοθεσία: Κέλι Άσμπερι
Ηθοποιοί: Τζέιμς ΜακΑβόι, 'Εμιλι Μπλαντ, Μάικλ Κέιν, Μάγκι Σμιθ, Τζέισον Στέιθαμ


Η μουσική διασκευή της κλασικής ιστορίας αγάπης του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας από τον Γουίλιαμ Σαίξπηρ, αν και δεν φέρει την επωνυμία της Disney είναι μία ταινία της οποίας η παραγωγή ξεκίνησε και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία. Ωστόσο, το Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011) κυκλοφόρησε από τη θυγατρική της Disney, την Touchstone Pictures, μια μονάδα που ξεκίνησε το 1984 με σκοπό να παράγει και να κυκλοφορεί ταινίες με πιο ενήλικο περιεχόμενο, ακατάλληλο να φέρει το σήμα Walt Disney. Η παραγωγή της ταινίας ολοκληρώθηκε από τη Βρετανική εταιρεία Rocket Pictures, την οποία ίδρυσε ο Έλτον Τζον το 1996.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Κέλι Άσμπερι, Story Artist του Toy Story (1995) και συν-σκηνοθέτης του Σρεκ 2 (2001).  Το Ζουμπαίος και Ιουλιέτα φέρει αρκετά κοινά στοιχεία με τις δύο αυτές παραγωγές. Η ταινία συνδυάζει την ιδέα ανθρωπόμορφων αντικειμένων που ζωντανεύουν του Toy Story με το πιο αγενές χιούμορ και τις αναφορές στην ποπ κουλτούρα του Σρεκ.

Το Ζουμπαίος και Ιουλιέτα λειτουργεί εξίσου ως αφιέρωμα στον Έλτον Τζον όσο και στον Σαίξπηρ. Το soundtrack αποτελείται από μερικά από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του Βρετανού δημιουργού. Συμπεριλαμβάνονται τα “Bennie and the Jets,” “Don’t Go Breaking My Heart”, “I’m Still Standing” και “Your Song”.

Κεντρικό μήνυμα της ιστορίας, η οποία για χάρη των παιδιών έχει αίσιο τέλος, είναι ότι η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Επίσης σχολιάζεται ο παραλογισμός και η ματαιότητα του πολέμου και του μίσους.

Η ρομαντική ιστορία των συμπαθητικών κεντρικών χαρακτήρων είναι γλυκιά και ευχάριστη. Ωστόσο, οι δυο τους πλαισιώνονται από επιφανειακούς χαρακτήρες που προσφέρουν ανόητο χιούμορ και περιττές σεξουαλικές αναφορές. Η ταινία περιλαμβάνει συχνές σκηνές έντονης δράσης και καταστροφών. Όπως και στο πρωτότυπο έργο, ο Τιβάλδος είναι ευέξαπτος και εκδικητικός και αν και δεν σκοτώνει, προξενεί ανεπανόρθωτη ζημιά στον καλύτερο φίλο του κεντρικού ήρωα. Ένας νάνος σπάει σε κομμάτια, ένας άλλος φαίνεται να έχει συνθλιφτεί από ένα φορτηγό. Στην κορύφωση της μάχης οι κεντρικοί ήρωες φαίνεται να έχουν καταστραφεί.


Συνέχεια:

Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes (2018)
"Σέρλοκ Ζουμπόμς"
★★★★★☆☆☆☆☆
Η κυρία Μόνταγκιου και ο κύριος Κάπιουλετ είναι πλέον ζευγάρι και μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι στο Λονδίνο μαζί με τα κεραμικά διακοσμητικά των κήπων τους. Εκεί, ο Λόρδος Ρέντμπρικ και η Λαίδη Μπλούμπερι ανακοινώνουν την απόφασή τους να αποσυρθούν ως ηγέτες της ομάδας τους και ονομάζουν διαδόχους τους τα παιδιά τους Ζουμπαίο και την Ιουλιέτα. Επιστρέφοντας στον κήπο τους μετά από μια σύντομη περιπέτεια, ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα ανακαλύπτουν πως οι φίλοι τους λείπουν και συνεργάζονται με τον... (Περισσότερα)