Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης (2016)



Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης (2016)

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης (2016)


Ballerina (2016)
"Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης" 
★★★★★★☆☆☆☆
Το 1880, ένα ορφανό κορίτσι, η 11χρονη Φελίσι, αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα, το σκάει απ΄το ορφανοτροφείο της μαζί με τον καλό της φίλο, τον νεαρό εφευρέτη Βίκτορ. Τα δύο παιδιά καταφθάνουν στο Παρίσι, όπου ο Βίκτορ γίνεται βοηθός του αρχιτέκτονα Άιφελ, ενώ η Φελίσι πιάνει δουλειά ως βοηθός καθαρίστριας στο σπίτι της αυταρχικής Ρεζίν Λ’Ο και της επίσης σκληρής κόρης της Καμίλ. Όταν η Καμίλ την προσβάλει, η Φελίσι κλέβει το γράμμα αποδοχής της Καμίλ ως μαθητευόμενη μπαλαρίνα στην Όπερα του Παρισιού και πάει εκείνη τη θέση της. (83 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Έρικ Σάμερ,Έρικ Γουαράν
Ηθοποιοί: Ελ Φάνιν, Ντέιν ΝτεΧάαν, Μάντι Ζίγκλερ, Κάρλι Ρέι Γιέπσεν

Η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή του καναδέζικου στούντιο κινουμένων σχεδίων L’Atelier Animation, Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης (2016), είναι μια τρυφερή μουσική περιπέτεια, η οποία αφηγείται μια απλή και γνώριμη ιστορία που εστιάζει στην πραγματοποίηση των ονείρων και στη φιλία.

Με απαλές, στρογγυλεμένες γραμμές και ζεστά χρώματα, η ταινία προσφέρει εκφραστικούς χαρακτήρες και μια κομψή και πιστή οπτική της επαρχιακής Βρετάνης και του Παρισιού του 19ου αιώνα.

Η μουσική επένδυση του Κλάους Μπαντέλτ δημιουργεί μια πιο σύγχρονη ατμόσφαιρα καθώς εναλλάσσει τα κλασικά κομμάτια μπαλέτου με πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις και ποπ επιτυχίες. Οι ρεαλιστικές χορογραφίες δημιουργήθηκαν από τους κορυφαίους χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, Ορελί Ντιπόν και Ζερεμί Μπελινγκάρ.

Η νεαρή ηρωίδα έχει το θάρρος να ακολουθήσει το πάθος της και εργάζεται σκληρά για να μετατρέψει τα όνειρά της σε πραγματικότητα. Όμως συχνά παρασύρεται από τα πάθη της και παίρνει λανθασμένες αποφάσεις. Επιπόλαια, το κορίτσι το σκάει από τους ανθρώπους που τη φροντίζουν στο ορφανοτροφείο. Αργότερα, όταν η εριστική Καμίλ την προσβάλει και της σπάει το αγαπημένο της μουσικό κουτί, η Φελίσι κλέβει τη θέση της στη σχολή μπαλέτου της φημισμένης Όπερας. Μετέπειτα, βάζει σε δεύτερη μοίρα τον πιστό της φίλο Βίκτορ και την προπόνησή της για χάρη ενός φαντασμένου νεαρού χορευτή.

Όμως, τελικά η Φελίσι καλείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των επιλογών της και διδάσκεται από τα λάθη της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποφασίσει πως αν και ποτέ δεν θα εγκαταλείψει τα όνειρά της, η οικογένεια, η φιλία και η ειλικρίνεια έχουν πάντα προτεραιότητα.

Η ταινία περιέχει κωμικές σκηνές δράσης και μια παρατεταμένη επεισοδιακή καταδίωξη όπου μια σκληρή και αδίστακτη γυναίκα προσπαθεί εξοργισμένη να σκοτώσει τη Φελίσι. Παρά τη νεαρή ηλικία των ηρώων, η πλοκή συχνά οδηγείται από τα ρομαντικά τους συναισθήματα.