Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (2012)



Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (2012)

Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (2012)


Ice Age: Continental Drift (2012)
"Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν η υπερήπειρος Παγγαία σπάει βίαια σε μικρότερα κομμάτια, ο Μάνι, ο Ντιέγκο, ο Σιντ και η γιαγιά του διαχωρίζονται από το υπόλοιπο κοπάδι. Παγιδευμένοι πάνω σε ένα κινούμενο κομμάτι πάγου παρασύρονται μακριά από τη στεριά και προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν. Παράλληλα, η Έλλι μαζί με τα αδέλφια της, Κας και Έντι, και την έφηβη κόρη της Ροδακινιά (Peaches), έχουν παραμείνει στην ξηρά και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο από τις επικίνδυνες φυσικές καταστροφές και να συναντήσουν τους ναυαγούς σε μια μακρινή φυσική γέφυρα. (88 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Στιβ Μαρτίνο, Μάικ Θέρμιερ
Ηθοποιοί: Ρέι Ρομάνο,Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζος Πεκ, Κουίν Λατίφα, Τζένιφερ Λόπεζ, Κέκε Πάλμε, Πίτερ Ντίνκλαζ, Γουάντα Σάικς, Αζίζ Ανσάρι, Τζος Γκαντ


Το τέταρτο μέρος της σειράς κινουμένων σχεδίων Η Εποχή των Παγετώνων των Blue Sky Studios, ακολουθεί τους γνώριμους ήρωες σε νέα ταξίδια όπου αντιμετωπίζουν για άλλη μία φορά απειλητικά προϊστορικά ζώα, φυσικές καταστροφές αλλά και οικογενειακά προβλήματα. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να παίρνουν μαθήματα για τη φιλία, την εμπιστοσύνη και τη συντροφικότητα.

Η μουσική επένδυση του Τζον Πάουελ, ο οποίος επιστρέφει για τρίτη και τελευταία φορά στο franchise, διακατέχεται όπως και η ταινία από μια αίσθηση ξέφρενης κίνησης. Με ζωηρούς ρυθμούς, εναλλάσσονται συνεχώς διάφορα μουσικά είδη, από ποπ, λάτιν και bluegrass μέχρι χορωδιακά, ορχηστρικά και κλασικά κομμάτια.

Όπως και στα προηγούμενα κεφάλαια, ο σχεδιασμός συνεχίζει να επιδεικνύει βελτιώσεις, προσφέροντας θεαματικές εικόνες, όπως τη διάσπαση της υπερηπείρου και τη μετατόπιση των κομματιών της, μια χιονοστιβάδα, μια έντονη καταιγίδα και ένα γιγάντιο παλιρροϊκό κύμα.

Η Ροδακινιά, η έφηβη κόρη του Μάνι και της Έλλι δεν ταιριάζει με τα συνομήλικα της μαμούθ. Με σκοπό να κερδίσει την αποδοχή τους απαρνείται τον καλύτερό της φίλο, τον ευγενικό προϊστορικό σκαντζόχοιρο Λούις. Η Έλλη προσπαθεί να προσφέρει υποστήριξη στις ψυχολογικές προκλήσεις της Ροδακινιάς, όμως ο Μάνι προσπαθώντας να προστατεύσει την κόρη του γίνεται καταπιεστικός. Η οικογένεια του Σιντ επιστρέφει, μόνο και μόνο για τον εγκαταλείψει ξανά, αφήνοντας πίσω αυτή τη φορά και τη σαρκαστική γιαγιά του. Ο Ντιέγκο ερωτεύεται μια πειρατίνα τίγρη, τη σκληρή Σίρα.

Στη θάλασσα, οι ήρωες αντιμετωπίζουν επικίνδυνα πλάσματα, φυσικούς κινδύνους και ανελέητους πειρατές, αρχηγός των οποίων είναι ένας βίαιος και απειλητικός γιγαντοπίθικος. Η ταινία αφιερώνει περισσότερο χρόνο από ποτέ στις επώδυνες περιπέτειες του Σκρατ να πιάσει το βελανίδι. Παράλληλα, παρουσιάζει άσχημες συμπεριφορές και στερεότυπα, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν τις γυναίκες, τους έφηβους και τους ηλικιωμένους.


Προηγούμενες Ταινίες:

Ice Age (2002)
"Η Εποχή των Παγετώνων"
★★★★★★★☆☆☆
Στην αρχή της εποχής των παγετώνων, τα προϊστορικά ζώα μεταναστεύουν προς τον νότο για να απομακρυνθούν από το ψύχος. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Μάνι, ένα μοναχικό μαμούθ και ο Σιντ, ένας πολυλογάς βραδύποδας που ακολουθεί τον Μάνι αποζητώντας παρέα και προστασία. Όταν ο σμιλόδοντας τίγρης Σότο επιτίθεται με την αγέλη του σε μια ομάδα ανθρώπων, μία μητέρα λίγο πριν πεθάνει εμπιστεύεται το μωρό της στον Μάνι. Εκείνος αναλαμβάνει να επιστρέψει το μωρό στον πατέρα του, ενώ ο Ντιέγκο, ένας... (Περισσότερα)


"Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς βλέπουν τους πάγους να λιώνουν, ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι η εποχή των παγετώνων φτάνει στο τέλος της και ξεκινούν ένα νέο ταξίδι για την απέναντι πλευρά της τεράστιας κοιλάδας, όπου ελπίζουν πως θα βρουν καταφύγιο από την επικείμενη πλημμύρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο Μάνι ανακαλύπτει με ανακούφιση πως τελικά δεν είναι ο τελευταίος του είδους του όπως πίστευε, καθώς συναντά την Έλλι, ένα θηλυκό μαμούθ που πιστεύει πως είναι ένα πόσουμ, όπως τα άτακτα, θετά αδέλφια... (Περισσότερα)


Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
"Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων"
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς ο Μάνι και η Έλλι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο μέλλοντας πατέρας προσπαθεί να εξασφαλίσει πως όλα θα είναι τέλεια για την άφιξη του μωρού, ενώ ο Ντιέγκο και ο Σιντ δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους στο νέο σχήμα του κοπαδιού. Όταν ο Σιντ προσπαθεί να υιοθετήσει τρία αυγά δεινοσαύρου, η μητέρα τους εμφανίζεται και τον παίρνει μαζί της σε ένα σπήλαιο που οδηγεί κάτω από τον πάγο. Οι φίλοι του σπεύδουν να τον σώσουν και εκεί ανακαλύπτουν έναν χαμένο κόσμο, ο οποίος κατοικείται από... (Περισσότερα)


Συνέχεια:

Ice Age: Collision Course (2016)
"Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Προσπαθώντας να θάψει το βελανίδι του, ο Σκρατ ενεργοποιεί άθελά του έναν παγωμένο ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος τον μεταφέρει στο διάστημα και πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που θέτουν χιλιάδες αστεροειδείς σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Τα μέλη του προϊστορικού κοπαδιού αναζητώντας μια λύση ώστε να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή ξεκινούν ένα ταξίδι, το οποίο τους οδηγεί σε μια ουτοπική χώρα, τη Γεωτοπία. Τον εκθαμβωτικό αυτόν κόσμο κατοικούν ζώα, τα οποία παραμένουν για πάντα νέα και η πηγή της... (Περισσότερα)


Μικρού Μήκους:

Gone Nutty (2002)
★★★★★★☆☆☆☆
Ταινία μικρού μήκους όπου ο προϊστορικός σκίουρος, Σκρατ, προσπαθεί να τοποθετήσει ένα τελευταίο βελανίδι σε έναν τεράστιο και πολύ τακτοποιημένο σωρό, αλλά εκείνο έχει άλλη άποψη. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





  
No Time for Nuts (2006)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Σκρατ βρίσκει μια μηχανή του χρόνου και μεταφέρεται σε διάφορες χρονικές στιγμές, καταδιώκοντας το αγαπημένο του βελανίδι. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






  
Surviving Sid (2008)
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες ταινίες μικρού μήκους από τη σειρά Εποχή των Παγετώνων που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Σκρατ, αυτή η τρίτη ταινία επικεντρώνεται στον Σιντ καθώς προσπαθεί να ηγηθεί μιας μικρής ομάδας παιδιών που κάνουν κάμπινγκ. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)
"Η Εποχή Των Παγετώνων: Χριστούγεννα Μαμούθ" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Σιντ καταστρέφει καταλάθος την αγαπημένη πέτρα του Μάνι. Ο Μάνι αναστατώνεται τόσο που λέει στον Σιντ ότι μπήκε στη λίστα των άτακτων του Άι Βασίλη. Τότε, τα νεαρότερα μέλη της "αγέλης" αποφασίζουν να πάνε στο Βόρειο Πόλο, να βρουν τον Άι Βασίλη και να διορθώσουν την κατάσταση. (26 λεπτά) (Ηλικία: 6+)