Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές Κινουμένων Σχεδίων στο Netflix



Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές Κινουμένων Σχεδίων στο Netflix

Οι Καλύτερες Παιδικές Σειρές Κινουμένων Σχεδίων στο Netflix

Ανανεωμένη λίστα (2019) με τις καλύτερες παιδικές σειρές κινουμένων σχεδίων στο Netflix με βαθμολογία και προτάσεις για την ιδανική ηλικία των νεαρών θεατών.



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★
  
Maya and the Three (2021)
Maya and the Three (2021
)
"Η Μάγια και οι Τρεις"
★★★★★★★★★★
Ο Μεξικανός δημιουργός του Το Βιβλίο της Ζωής (2014), Χόρχε Γκουτιέρεζ, απογειώνει για ακόμα μία φορά τους μύθους της πατρίδας του. Ενδιαφέρουσα, αισιόδοξη, ευφυής, με εκπληκτικό καστ, εντυπωσιακό σχεδιασμό, άπλετο συναίσθημα, χιούμορ και δράση, η παραγωγή του Netflix συναρπάζει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Η σειρά ακολουθεί τη Μάγια, μια Μεσοαμερικανίδα πολεμίστρια πριγκίπισσα, καθώς στρατολογεί τρεις θρυλικούς μαχητές για να σώσουν τον κόσμο από τον αδίστακτο θεό του πολέμου. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


Carmen Sandiego (2019)Carmen Sandiego (2019)
★★★★★★★★★★
Μια καναδική-αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων δράσης με εκπαιδευτικά στοιχεία, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο franchise εκπαιδευτικών Video Games. Η 20χρονη Κάρμεν είναι μια σύγχρονη Ρομπέν των Δασών, που ταξιδεύει στον πλανήτη κλέβοντας από την εγκληματική οργάνωση V.I.L.E. και επιστρέφει τα κλοπιμαία στους νόμιμους κατόχους τους. Στις αποστολές της έχει στο πλευρό της τον έφηβο χάκερ Player και τους βοηθούς της, τα αδέλφια Zack και Ivy. (22 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


3Below: Tales of Arcadia (2018)3Below: Tales of Arcadia (2018)
★★★★★★★★★★
Το δεύτερο κεφάλαιο της τριλογίας Tales of Arcadia από τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο  και τα στούντιο της DreamWorks Animation μετά το πολυβραβευμένο Trollhunters (2016) είναι μία σειρά επιστημονικής φαντασίας, η οποία διαδραματίζεται στην Καλιφορνέζικη πόλη Αρκέντια Όουκς. Η μαχητική Άζα και ο ευφυής Κρελ, δύο αδέλφια και μελλοντικοί βασιλιάδες του πλανήτη τους Ακιρίντιον-5, ξεφεύγουν μαζί με τον σωματοφύλακά τους Βαρβάτος Βεξ από την επίθεση του τυρανικού Μοράντο και προσγειώνονται στη Γη. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Hilda (2018)Hilda (2018)
★★★★★★★★★★
Μια βρετανική-καναδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων βασισμένη στην πολυβραβευμένη ομώνυμη σειρά εικονογραφημένων βιβλίων του Luke Pearson. Η Χίλντα είναι ένα νεαρό κορίτσι που έχει περάσει όλη της τη ζωή στην έρημη ύπαιθρο μαζί τη μαμά της και το κατοικίδιο της, τον Twig. Όταν η οικογένεια μετακομίζει στην κοντινή πόλη Trolberg, μαζί με ένα μικρό ξωτικό, τον Alfur, η Hilda, παρά την αρχική απογοήτευσή της κάνει δύο νέους φίλους, τη Frida και τον David, και ανακαλύπτει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα στο Trolberg από ό,τι πίστευε. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Η Σίρα και οι Πριγκίπισσες των Μαχητών (2018)She-Ra and the Princesses of Power (2018)
"Η Σίρα και οι Πριγκίπισσες των Μαχητών"
★★★★★★★★★★
Από τα στούντιο της DreamWorks Animation, αυτή η πρωτότυπη σειρά του Netflix είναι reboot της σειράς του 1985, She-Ra: Princess of Power της Filmation. Η έφηβη Αντόρα, ένα ορφανό κορίτσι που μεγάλωσε στο στρατό του Χόρντακ με σκοπό να ηγηθεί των εισβολών του στον πλανήτη Αιθήρια, βρίσκει ένα μαγικό σπαθί που την μεταμορφώνει στη μυθική ηρωίδα She-Ra. Η Αντόρα τάσσεται με το μέρος των Επαναστατών και οδηγεί τις μαγικές πριγκίπισσες του πλανήτη σε μία συμμαχία για να νικήσουν τη Χορντ. (24 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

The Dragon Prince (2018)The Dragon Prince (2018)
★★★★★★★★★★
Στον φανταστικό κόσμο της Ζέιντια, τα μαγικά πλάσματα αντλούν τις δυνάμεις τους από τα έξι πρωταρχικά στοιχεία: τον Ήλιο, τη Σελήνη, τα Αστέρια, τη Γη, τον Ουρανό και τον Ωκεανό. Ωστόσο, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν τη σκοτεινή μαγεία, η οποία τροφοδοτείται από την ουσία ζωής των ζώων. Τότε οι δράκοι και τα ξωτικά εξορίζουν τους ανθρώπους στο άλλο άκρο της ηπείρου και ο πόλεμος είναι επικείμενος. Δύο πρίγκιπες ενός ανθρώπινου βασιλείου, ο Έζραν και ο Κάλλουμ, συμμαχούν με τη νεαρή Ρέιλα, μία πολεμίστρια των ξωτικών και ξεκινούν μια επική προσπάθεια για να φέρουν την ειρήνη στις χώρες τους. (26 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


The Magic School Bus Rides Again (2017)
★★★★★★★★★★
Στην εξίσου διασκεδαστική και εκπαιδευτική συνέχεια της σειράς Το Μαγικό Σχολικό (1994), η Μις Valerie Felicity Frizzle αφήνει τη διδασκαλία και παραδίδει την τάξη της και τα κλειδιά του μαγικού λεωφορείου στη νεότερη αδελφή της, τη Fiona Felicity Frizzle. Καθώς η τάξη πραγματοποιεί νέα συναρπαστικά ταξίδια στον πλανήτη, στο διάστημα και στον χρόνο, τα παιδιά μαθαίνουν για τις επιστήμες και την ιστορία. (26 λεπτά) (Ηλικία: 3+)
Trollhunters (2016)
★★★★★★★★★★
Βραβευμένη σειρά φαντασίας από τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και τα στούντιο της DreamWorks Animation. Ένα συνηθισμένο αγόρι, ο δεκαπεντάχρονος Τζέιμς "Τζιμ" Λέικ βρίσκει ένα μαγικό φυλακτό το οποίο τον μετατρέπει στον επόμενο Trollhunter, τον υπερασπιστή του μυστικού κόσμου των Τρόλς αλλά και του κόσμου των ανθρώπων. (23 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




The Deep (2015)
"Τα Μυστικά της Αβύσσου"
★★★★★★★★★★
Οι Νέκτονς είναι μια οικογένεια τολμηρών υποβρυχίων εξερευνητών που ζουν σε ένα υποβρύχιο υπερσύγχρονης τεχνολογίας, το Άροναξ και εξερευνούν αχαρτογράφητες περιοχές των ωκεανών της γης για να αποκαλύψουν τα μυστήρια του βυθού. Στις γεμάτες δράση αλλά και εκπαιδευτικό περιεχόμενο περιπέτειες τους, ο Γουίλ, η Κέικο, ο Αντ και η Φοντέιν συναντούν χαμένες πόλεις, πειρατές και επικίνδυνα πλάσματα του βυθού. (11 λεπτά) (Ηλικία: 5+)



Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness (2011) 
"Κουνγκ Φου Πάντα: Η Σειρά"
★★★★★★★★★★
Η τηλεοπτική σειρά από τη σειρά ταινιών Κουνγκ Φου Πάντα μας αφηγείται τις ασταμάτητες περιπέτειες του πάντα Πο καθώς εκπαιδεύεται, προστατεύει,  μάχεται, διδάσκει, μαθαίνει, σκοντάφτει, μιλάει υπερβολικά και κυκλοφορεί ως ο νεότερος ήρωας στην Κοιλάδα της Ειρήνης! (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Wild Kratts (2011) 
★★★★★★★★★★
Ο Chris και ο Martin Kratt είναι δύο αδέλφια και εξερευνητές της άγριας φύσης, οι οποίοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μαζί με τους φίλους και συνεργάτες τους, την Aviva, την Koki και τον Jimmy Z, μέσα στο υπερσύγχρονο όχημά τους το Tortuga για να μάθουν περισσότερα για τα ζώα. Τα αδέλφια έχουν στολές που τους επιτρέπουν να αποκτούν τις δυνάμεις κάθε πλάσματος που αγγίζουν. (26 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Pocoyo (2005)
"Ποκογιό"
★★★★★★★★★★
Τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας ισπανικής και βρετανικής συμπαραγωγής. Μέσα σε ένα λευκό τρισδιάστατο κόσμο, βρίσκεται ο Ποκόγιο, ένα τρίχρονο ενθουσιώδες αγόρι και οι καλοί του φίλοι του, ο Πάτο η Πάπια, η Έλλι η Ελεφαντίνα, η Λούλα το σκυλάκι, και τα πουλάκια Σλίπι και Μπέιμπι Μπερντ. Ο νεαρός ήρωας ζει απλές και μαγικές περιπέτειες και διδάσκεται αξίες όπως η φιλία, η υπομονή, ο σεβασμός και η αλληλοβοήθεια. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)


The Magic School Bus (1994)
"Το Μαγικό Σχολικό"
★★★★★★★★★★
Καναδική και Αμερικανική συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, η οποία αφηγείται τις φανταστικές περιπέτειες της μαγικής δασκάλας κυρίας Φριζλ και της τάξης της από πρόσχαρα και γεμάτα περιέργεια παιδιά. Οι ενθουσιώδεις ήρωες επιβιβάζονται σε ένα μαγικό σχολικό λεωφορείο και ταξιδεύουν σε απίθανες τοποθεσίες, όπως το ηλιακό σύστημα, τα σύννεφα, το παρελθόν, ακόμα και μέσα στο ανθρώπινο σώμα.(30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)

Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆
  
H Κίπο και η Εποχή των Τρανοθηρίων (2020)Kipo and the Age of Wonderbeasts (2020)
"H Κίπο και η Εποχή των Τρανοθηρίων"
★★★★★★★★★
Αυτή η πρωτότυπη σειρά του Netflix από τα στούντιο της DreamWorks Animation ακολουθεί τις περιπέτειες της 13χρονης Kipo Oak στην μεταποκαλυπτική πόλη "Las Vistas", η οποία κυβερνάται από μεταλλαγμένα πλάσματα. Μαζί με τους φίλους της, τη Wolf, τον Benson, τον Dave και τον Mandu, η Kipo προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, ο οποίος ζει σε μια υπόγεια πόλη. (24 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



The Hollow (2018)The Hollow (2018)
★★★★★★★★★
Καναδική σειρά κινουμένων σχεδίων μυστηρίου, περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας. Ο Adam, ο Kai και η Mira είναι τρεις έφηβοι που ξυπνούν σε ένα δωμάτιο χωρίς να γνωρίζουν το ποιοι είναι οι ίδιοι ή οι υπόλοιποι, με μοναδική ένδειξη για την ταυτότητά τους μικρά χαρτιά μέσα στις τσέπες τους όπου είναι γραμμένα τα ονόματά τους. Μετά την έξοδο τους από το υπόγειο καταφύγιο βρίσκονται σε ένα βαθύ δάσος και προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιοι είναι και πώς να επιστρέψουν στο σπίτι τους. (24 λεπτά) (Ηλικία: 9+)


Dragons: Race to the Edge (2015)Dragons: Race to the Edge (2015)
★★★★★★★★★
Από τα στούντιο της DreamWorks Animation και τους δημιουργούς της τριλογίας How to Train Your Dragon, η νέα σειρά παραγωγής Netflix παρουσιάζει νέες περιπέτειες του έφηβου ακόμα Hicup και του πιστού του δράκου Toothless. Η σειρά διαδραματίζεται λίγα χρόνια πριν τα γεγονότα της δεύτερης ταινίας How to Train Your Dragon 2 (2014). (22 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Daniel Tiger's Neighborhood (2012)
"Η Γειτονιά του Ντάνιελ Τίγρη"
★★★★★★★★★☆
Μέσα από τις περιπέτειες του Ντάνιελ, ενός ευγενικού νεαρού τίγρη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους αλλά βασικές κοινωνικές δεξιότητες είναι απαραίτητες για το σχολείο και τη ζωή. (11 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





Peppa Pig (2004)
"Πέππα, το Γουρουνάκι"
★★★★★★★★★☆
Στον πολύχρωμο κόσμο της Πέππα συνυπάρχουν ειρηνικά διάφορα ζωάκια, όπως ελέφαντες, ζέβρες, αλεπούδες, πόνι, σκύλοι και γαϊδουράκια. Στην τετράχρονη γουρουνίτσα αρέσει να χοροπηδά στα λασπόνερα, να πηγαίνει εκδρομές με την οικογένειά της, να επισκέπτεται τους δραστήριους παππούδες της και να παίζει με τον αδελφό της τον Τζορτζ και τους φίλους της. (5 λεπτά) (Ηλικία: 2+)


Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆


Motown Magic (2018)Motown Magic (2018)
★★★★★★★★☆☆
Ο Ben, ένα 8χρονο αγόρι γεμάτο φαντασία μεταμορφώνει την πόλη του οπλισμένος με ένα μαγικό πινέλο και τους κλασικούς ήχους της Motown. (15 λεπτά) (Ηλικία: 3+)







Ask the StoryBots (2016)
★★★★★★★★☆☆
Σε κάθε επεισόδιο, πέντε μικρά πλάσματα γεμάτα περιέργεια ζουν μια εκπαιδευτική περιπέτεια στον ανθρώπινο κόσμο, και απαντούν σε κάποιο από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των παιδιών, όπως "Πως νυχτώνει;", "Γιατί είναι ο ουρανός γαλάζιος;" ή "Γιατί πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου;" (24 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





Super Wings!Super Wings! (2015)
★★★★★★★★☆☆
Εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων συμπαραγωγής Νοτίου Κορέας, Κίνας και Η.Π.Α. όπου ένα πρόθυμο και γεμάτο ενέργεια αεριωθούμενο αεροπλάνο, ο Jett ταξιδεύει στον κόσμο παραδίδοντας πακέτα σε παιδιά και επιλύοντας προβλήματα με τους φίλους του, τους Super Wings. (15 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Justin Time (2011)
"Τζάστιν Τάιμ"
★★★★★★★★☆☆
Τα μικρότερα παιδιά ακολουθούν τις φανταστικές περιπέτειες του απίθανου Τζάστιν, όπου μαζί με τους καλύτερους του φίλους, την πανέξυπνη Όλιβ και τον πάντα εύθυμο Σκούϊτζι μαθαίνουν για τις επιστήμες και την παγκόσμια ιστορία. (22 λεπτά) (Ηλικία: 3+)





Ben & Holly's Little Kingdom (2009)Ben & Holly's Little Kingdom (2009)
"Μπεν και Χόλι"
★★★★★★★★☆☆
Η Χόλι είναι μια πριγκίπισσα νεράιδα και ο Μπεν ένα ξωτικό. Η σειρά ακολουθεί τη φιλία τους στο μαγικό βασίλειο των ξωτικών και των νεράιδων. Η σειρά αποτελείται από 63 επεισόδια, μεταξύ των οποίων τα αγαπημένα "Πικ-Νικ στη Σελήνη", "Το Πάρτυ", "Το Ρομπότ", "Το Χιόνι" και το "Εργοστάσιο των Ξωτικών", "Επίσκεψη στο Κάστρο των Καλεντούλα", "Το υποβρύχιο των Ξωτικών" και "Τα Χριστούγεννα". (11 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Masha i Medved (2009)
"Η Μάσα και ο Αρκούδος" - "Masha and the Bear"
★★★★★★★★☆☆
Ένας καλόκαρδος αρκούδος, αφήνει πίσω του τη ζωή στο τσίρκο και αναζητώντας μια νέα ήσυχη ζωή που περιβάλλεται από ειρήνη και ηρεμία εγκαθίσταται στο δάσος. Εκεί, όμως συναντά τη Μάσα, ένα φιλικό και επίμονο κοριτσάκι που γεμίζει τη ζωή του περιπέτειες. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




Max & Ruby (2002)
"Μαξ & Ρούμπι"
★★★★★★★★☆☆
Καναδική και Αμερικανική συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας, η οποία βασίζεται στις παιδικές ιστορίες της συγγραφέα Ρόζμαρι Γουέλς. Δύο αξιαγάπητα αδέλφια λαγουδάκια, η υπομονετική οκτάχρονη Ρούμπι και ο ασταμάτητος τρίχρονος Μαξ, ανακαλύπτουν τον κόσμο και ζουν μικρές καθημερινές περιπέτειες. (24 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




Pokémon (1998)
"Πόκεμον" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Ας Κέτσαμ είναι ένας δεκάχρονος εκπαιδευτής από την πόλη Πάλετ, που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με σκοπό να γίνει ο Αφέντης των Πόκεμον. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆


True and the Rainbow Kingdom (2017)True and the Rainbow Kingdom (2017)
★★★★★★★☆☆☆
Η Αμερικανική - Καναδική συμπαραγωγή κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας ακολουθεί την 8χρονη Τρου και τον καλύτερο φίλο της, τον γάτο Μπάρτλεμπι, καθώς βοηθούν τους εκκεντρικούς πολίτες του Βασιλείου του Ουράνιου Τόξου. Η Τρου έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί τις μαγικές δυνάμεις των Ευχών, του Δέντρου των Ευχών και να παρακινεί τους νεαρούς θεατές να ζουν με φαντασία, προσοχή και ενσυναίσθηση. (22 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




Cirque du Soleil: Luna Petunia (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική παραγωγή από το Τσίρκο του Ήλιου για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η Λούνα Πετούνια είναι ένα αληθινό κορίτσι, το οποίο μεταφέρεται σε έναν μαγευτικό κόσμο όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν και μαζί τους ζει καταπληκτικές περιπέτειες. Η Λούνα καθώς ξεπερνά τα προβλήματα με δημιουργικότητα, μαθαίνει για την αξία της αυτοπεποίθησης, για τη δύναμη της φιλίας και της θετικής σκέψης. (12 λεπτά) (Ηλικία: 2+)




H2O: Mermaid Adventures (2015)
★★★★★★★☆☆☆
Σειρά κινουμένων σχεδίων που βασίζεται στο Αυστραλιανό τηλεοπτικό σόου φαντασίας με ηθοποιούς H2O: Just Add Water (2006). Μια νυχτερινή εξόρμηση στο νησί Μάκο αλλάζει για πάντα τις ζωές τριών έφηβων κοριτσιών, της Κλίο, της Ρίκι και της Έμα. Εκεί μια μυστικιστική δύναμη τις μετατρέπει σε γοργόνες και τους δίνει την δύναμη να ελέγχουν το νερό. Σύντομα, οι τρεις φίλες ανακαλύπτουν ότι μπορούν να επικοινωνούν με τα πλάσματα του ωκεανού και κάνουν πολλούς νέους υποβρύχιους φίλους. (24 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Beat Bugs (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική και Αυστραλιανή συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, η οποία επικεντρώνεται σε πέντε νεαρά έντομα, τα οποία ζουν σε μια κατάφυτη προαστιακή αυλή. Οι χαρούμενοι, περίεργοι και δημιουργικοί φίλοι διδάσκονται σημαντικά μαθήματα για τη ζωή καθώς ζουν περιπέτειες και ανακαλύπτουν τον κόσμο. Η σειρά περιλαμβάνει ανάλαφρες διασκευές τραγουδιών των Beatles, από γνωστούς σύγχρονους καλλιτέχνες. (24 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



Kazoops! (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μόντι, ένα έξυπνο, εξάχρονο παιδί με ζωντανή φαντασία, ξεπερνά σε κάθε  επεισόδιο μια προκατάληψη για τη ζωή. Μέσα από φανταστικές μουσικές περιπέτειες που ζει παρέα με τον πιστό του φίλου, το γουρουνάκι Τζίμι Τζόουνς, ο Μόντι βρίσκει νέους τρόπους να δει τις καθημερινές καταστάσεις. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





Word Party (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Μια διαδραστική εκπαιδευτική σειρά προσχολικής ηλικίας από τα στούντιο της The Jim Henson Company η οποία ακολουθεί τέσσερα πρόθυμα και ευγενικά μωρά ζωάκια καθώς μαθαίνουν νέες λέξεις και απλές έννοιες μέσω παιχνιδιών και μικρών καθημερινών περιπετειών. (11 λεπτά) (Ηλικία: 1+)





Puffin Rock (2015)
★★★★★★★☆☆☆
Σε ένα φανταστικό, πανέμορφο νησί στις ακτές της Ιρλανδίας, δυο νεαρά θαλασσοπούλια, εξερευνούν και ανακαλύπτουν τον κόσμο συντροφιά με τους γονείς και τους φίλους τους. Οι περιπέτειες των χαριτωμένων πουλιών εισάγουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στις επιστήμες με ιδιαίτερη έμφαση τη ζωολογία. (7 λεπτά) (Ηλικία: 1+)





Julius Jr. (2015)
★★★★★★★☆☆☆
Σειρά κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, η οποία βασίζεται στους χαρακτήρες του εικονογράφου και σχεδιαστή Paul Frank.Ο Τζούλιους Τζούνιορ είναι ένας κεφάτος πίθηκος που αγαπά τις εφευρέσεις και τους φίλους του. Όλοι μαζί φτιάχνουν ένα παιδικό σπιτάκι από χάρτινα κουτιά, το οποίο, όπως ανακαλύπτουν οι πολύχρωμοι χαρακτήρες, μπορεί να ζωντανεύει συνηθισμένα αντικείμενα και να αποτελεί είσοδο σε έναν κόσμο γεμάτο περιπέτεια. (11 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Kate & Mim-Mim (2014)
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική και Βρετανική συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, η οποία ακολουθεί τις φανταστικές περιπέτειες ενός πεντάχρονου, ζωηρού κοριτσιού και του καλού της φίλου, του λούτρινου λαγού Μιμ Μιμ. Μαζί και με άλλα παιχνίδια που ζωντανεύουν στη φαντασία της νεαρής ηρωίδας, η Κέιτ βρίσκει τρόπους να ξεπερνά συνηθισμένα προβλήματα της προσχολικής ηλικίας, να προσφέρει θετικά μηνύματα και να εμπνεύσει τους θεατές της. (24 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



Wanda and the Alien (2014)
★★★★★★★☆☆☆
Μια μαγική, δισδιάστατη σειρά για παιδιά προσχολικής ηλικίας, η οποία βασίζεται στα δημοφιλή βιβλία της βραβευμένης συγγραφέα Σου Χέντρα. Όταν το διαστημόπλοιο του Εξωγήινου πέφτει στο δάσος, ο μικρός πράσινος ήρωας συναντά το κουνελάκι, τη Γουάντα και γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Η συνετή Γουάντα και ο γεμάτος περιέργεια Εξωγήινος, επισκέπτονται ο ένας τον κόσμο του άλλου, εξερευνούν τις διαφορές τους και ζουν μικρές, διδακτικές περιπέτειες. (10 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Hooplakidz (2012)
"Χούπλακιντζ"
★★★★★★★☆☆☆
Μια χαρούμενη, πολύχρωμη σειρά για μωρά και μικρά παιδιά, η οποία προσφέρει εκπαιδευτικά βίντεο, κλασικά παιδικά τραγούδια και αγγλικά νανουρίσματα. Το εκπαιδευτικό της περιεχόμενο αποτελείται από σύντομα, ευχάριστα και αποτελεσματικά βίντεο εκμάθησης των πρώτων αγγλικών λέξεων, των αριθμών, των χρωμάτων, των σχημάτων και της αγγλικής αλφαβήτου. (3 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



Mouk (2011)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μουκ και ο Τσαβάπα είναι δύο νεαρά ζωάκια τα οποία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και τη Μαδαγασκάρη μέχρι την Ελλάδα και την Αυστραλία. Μέσα από τις απλές τους περιπέτειες, οι δύο φίλοι συστήνουν στα παιδιά γεωγραφικά και πολιτιστικά στοιχεία των χωρών που επισκέπτονται. (10 λεπτά) (Ηλικία: 2+)





Ella the Elephant (2012)
"Έλλα, το Ελεφαντάκι" 
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική και Αμερικανική συμπαραγωγή για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με πρωταγωνίστρια την Έλλα, μια ενθουσιώδη νεαρή ελεφαντίνα με μεγάλη καρδιά, μεγαλύτερη φαντασία και ένα μαγικό καπέλο που μπορεί να μετατραπεί σε σχεδόν οτιδήποτε. Μαζί με τους καλούς της φίλους Φράνκι, Μπελίντα και Τίκι, η Έλλα ζει μικρές, καθημερινές περιπέτειες, και μαθαίνει για τη φιλία, τους στόχους, την ομαδική εργασία και την αυτοπεποίθηση. (25 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Transformers: Rescue Bots (2011)
★★★★★★★☆☆☆
Σε αυτή την πιο παιδική εκδοχή των Transformers, τέσσερα Autobots απαντούν στο κάλεσμα του Optimus Prime να τον συναντήσουν στη Γη. Εκεί, ο αρχηγός τους, τους αναθέτει το καθήκον να βοηθούν τους ανθρώπους διασώστες της τεχνολογικά προηγμένης πόλης Griffin Rock, προσποιούμενοι τα απλά οχήματα διάσωσης. (22 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Dinosaur Train (2009)
"Τρένο Δεινοσαύρων"
★★★★★★★☆☆☆
Αυτή η βραβευμένη συμπαραγωγή Καναδά, Αμερικής και Σιγκαπούρης δημιουργήθηκε από την εταιρεία The Jim Henson Company, τα στούντιο πίσω από το Μάπετ Σόου και πολλές άλλες εκπαιδευτικές παιδικές σειρές. Ο μικρός τυραννόσαυρος Μπάντι και η οικογένεια πτεροδάκτυλων που τον υιοθέτησε, ζουν εκπαιδευτικές περιπέτειες καθώς επισκέπτονται την Τριασική, την Ιουρασική και την Κρητιδική περίοδο χάρη σε ένα τρένο - χρονομηχανή. (28 λεπτά) (Ηλικία: 2+)


Timmy Time (2009)
★★★★★★★☆☆☆
Σε αυτή την παιδική σειρά Βρετανικής παραγωγής, ο Τίμι ο μικρός ξάδερφος του πρόβατου Σον, πηγαίνει στον Παιδικό Σταθμό, όπου μαθαίνει να συμβιώνει αρμονικά με άλλα νεαρά ζωάκια. Η σειρά όπως ακριβώς και η ταινία Σον το Προβατάκι (2015), δεν περιέχει καθόλου διάλογο, και αφηγείται τις εκπαιδευτικές περιπέτειες του τρίχρονου, ζωηρού ήρωα με σωματικές κινήσεις και βοηθητικούς ήχους. (22 λεπτά) (Ηλικία: 3+)




Sid, The Science Kid (2008)
"Σιντ, Ο Μικρός Επιστήμονας"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Σιντ, ένα νεαρό αγόρι με πολλές απορίες, εξερευνά σε κάθε επεισόδιο ένα καινούριο επιστημονικό θέμα μαζί με τους φίλους και τους γονείς του. Ανάμεσα στα θέματα που παρουσιάζονται είναι οι έννοιες της μέτρησης και της παρατήρησης, οι φυσικές αλλαγές όπως η ανάπτυξη και η θερμότητα, οι αισθήσεις και ο καιρός. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Caillou (1997)
"Καγιού"
★★★★★★★☆☆☆
Καναδική σειρά για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, η οποία αφηγείται τις διασκεδαστικές περιπέτειες ενός τετράχρονου αγοριού καθώς ανακαλύπτει κάθε μέρα ένα νέο ενδιαφέρον κομμάτι του κόσμου παρέα με τη μαμά του. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆


LittleBabyBum® (2011)
★★★★★★☆☆☆☆ 
Όμορφα και πολύχρωμα 3D animation παιδικών τραγουδιών, σε υψηλή ανάλυση. (2 λεπτά) (Ηλικία: 2)







Mother Goose Club (2011) 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Τα νήπια και τα μεγαλύτερα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι γονείς και οι δάσκαλοι αγαπούν τους έξι πολύχρωμους, φιλικούς και πάντα χαρούμενους χαρακτήρες, οι οποίοι παρακινούν τα παιδιά να χορέψουν, να μάθουν και να τραγουδήσουν μαζί τους. (2 λεπτά) (Ηλικία: 2)






Bo on the Go! (2007)
"Η Μπο Ταξιδεύει"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Σε αυτή τη διαδραστική καναδική σειρά κινουμένων σχεδίων, η Μπο ένα δραστήριο κορίτσι με απίθανη ενέργεια και ο καλύτερος της φίλος, ένας μικρός πράσινος δράκος, προτρέπουν τα παιδιά να κινηθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στις πολύχρωμες, φανταστικές περιπέτειες τους. (22 λεπτά) (Ηλικία: 2+)


Strawberry Shortcake (2003)
"Η Φραουλίτσα"
★★★★★★☆☆☆☆ 
Στη Φραουλίτσα και τους φίλους της αρέσει να εξερευνούν τον πολύχρωμο κόσμο τους, να παίζουν θέατρο, να πηγαίνουν για πικνικ, αλλά και εξερευνούν νέες χώρες μέσα από βιβλία και ιστορίες. Κάθε επεισόδιο της σειράς επικεντρώνεται σε ένα θετικό μήνυμα σχετικά με ένα θέμα όπως η αυτοεκτίμηση, η φιλία, η υπομονή ή ο σεβασμός. (46 λεπτά) (Ηλικία: 3+)