Εγώ, ο Απαισιότατος 3 (2017)



Εγώ, ο Απαισιότατος 3 (2017)

Εγώ, ο Απαισιότατος 3 (2017)


Despicable Me 3 (2017)
"Εγώ, ο Απαισιότατος 3" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Ο Φελόνιους Γκρου και η σύζυγός του, η Λούσι, συνεργάζονται ως πράκτορες της Οργάνωσης Αντί-Κακούργων. Όμως, απολύονται όταν αποτυγχάνουν να συλλάβουν τον επικίνδυνο κακοποιό Μπάλταζαρ Μπρατ, έναν πρώην παιδικό αστέρα μιας τηλεοπτικής εκπομπής της δεκαετίας του 1980. Στη συνέχεια, ο Γκρου πληροφορείται πως έχει έναν δίδυμο αδελφό, τον Ντρου Γρου. Ο Ντρου ζει στη μακρινή, νησιωτική χώρα Φριντόνια και ανυπομονεί να συναντήσει τον Φελόνιους. O Γκρου, η Λούσι και οι κόρες τους ταξιδεύουν μέχρι τη Φριντόνια, όπου ανακαλύπτουν την κρυφή επιθυμία του ενθουσιώδη Ντρου. (90 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Πιερ Κοφέν, Κάιλ Μπαλντά
Ηθοποιοί: Στιβ Καρέλ, Κρίστεν Γουίγκ, Τρέι Πάρκερ, Μιράντα Κόσγκροβ, Στιβ Κούγκαν, Τζένι Σλέιτ, Ντάνα Γκάιερ, Τζούλι Άντριους


Η 8η κινηματογραφική παραγωγή της Illumination Entertainment αφηγείται τις νέες περιπέτειες της οικογένειας Γκρου με ένα χαοτικό σενάριο, το οποίο ελλείψει μιας συγκροτημένης ιστορίας απαρτίζεται από διάφορες ασύνδετες μεταξύ τους υποπλοκές. Λόγω αυτού αλλά και των χοντροκομμένων αστείων και των συχνών βίαιων περιστατικών, το Εγώ, ο Απαισιότατος 3 (2017) έχει περισσότερα κοινά με το prequel Μίνιονς (2015) παρά με τα μέρη 1 και 2.

Η ταινία καταπιάνεται με πλήθος θεμάτων, από την ανεργία, την εξερεύνηση μιας ξένης χώρας, τον παιδικό αρραβώνα και τη βία στις φυλακές, μέχρι τις ανασφάλειες, την αποτυχία, τον αδελφικό ανταγωνισμό, τη σύσφιξη των οικογενειακών σχέσεων και το να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του.

Σε αυτό το κεφάλαιο, τα Μίνιονς, με εξαίρεση τον Ντέιβ και τον Τζέρι, εγκαταλείπουν τον Γκρου καθώς εκείνος αρνείται να επιστρέψει στην εγκληματική ζωή ακόμα και μετά την απόλυσή του από τη νέα επικεφαλής της Οργάνωσης Αντί-Κακούργων. Μετά από μία σειρά περιπετειών επεισοδιακού χαρακτήρα, τα ξέφρενα πλάσματα καταλήγουν στη φυλακή και σε ένα τηλεοπτικό show.

Παράλληλα, τα μέλη της οικογένειας Γκρου ταξιδεύουν στη Φριντόνια, ένα νησί Μεσογειακού χαρακτήρα, για να γνωρίσουν τον μέχρι πρότινος άγνωστο αδερφό του Φελόνιους. Εκεί μαθαίνουν πως ο πατέρας του Γκρου ήταν ένας θρυλικός υπερκακοποιός. Επίσης, ανακαλύπτουν πως το όνειρο του φιλικού και γεμάτου ενέργεια Ντρου είναι να δημιουργήσει μαζί με τον αδερφό του ένα εγκληματικό δίδυμο. Ταυτόχρονα, ο μεγαλομανής Μπάλταζαρ Μπρατ προσπαθεί να καταστρέψει το Χόλιγουντ. Ο Γκρου αποφασισμένος να τον σταματήσει, αποφασίζει να παραπλανήσει τον αδερφό του για να χρησιμοποιήσει τα υψηλής τεχνολογίας όπλα του.

Μηνύματα

Μέσα από τις διάφορες ιστορίες πηγάζουν κάποια θετικά μηνύματα για την οικογένεια, τις αδελφικές σχέσεις και την αφοσίωση των φίλων. Ανάμεσα στις συμπαθητικές στιγμές συγκαταλέγονται οι ειλικρινείς προσπάθειες της Λούσι να ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα ως μητέρα των τριών κοριτσιών. Παρομοίως γλυκιά είναι και η παράπλευρη ιστορία της Άγκνες, η οποία προσπαθεί να βρει έναν μονόκερο. Η μικρή της περιπέτεια προσφέρει ένα όμορφο μήνυμα για το πως κάποιες φορές κάτι λιγότερο επιθυμητό από αυτό που ψάχνουμε, μπορεί να αποδειχθεί εξίσου θαυμάσιο.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Οι σκηνές δράσης είναι παρόμοιου χαρακτήρα με αυτών των προηγούμενων δύο ταινιών. Υπάρχουν όπλα, επιθέσεις, εκρήξεις και ένα καταστροφικό γιγάντιο ρομπότ. Σημειώνονται αναφορές στο αλκοόλ και τα τατουάζ. Το χιούμορ βασίζεται συχνά σε βίαια περιστατικά, σεξουαλικά υπονοούμενα και φυλετικά στερεότυπα.

 


Προηγούμενες Ταινίες:

"Εγώ, ο Απαισιότατος" 
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Γκρου, μια εγκληματική ιδιοφυΐα, μαθαίνει πως ένας νέος κακοποιός διέπραξε τη ληστεία του αιώνα κλέβοντας τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, θέτει στόχο να τον ξεπεράσει κλέβοντας ο ίδιος τη Σελήνη. Όμως όταν ο αντίπαλος κακοποιός προσπαθεί να κλέψει το σχέδιο και τη δόξα του Γκρου, εκείνος υιοθετεί τρία ορφανά κοριτσάκια με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως πιόνια στο μεγαλεπήβολο σχέδιό του. Σύντομα, ο φιλόδοξος Γκρου βλέπει την αγάπη των νέων του παιδιών να τον αλλάζει προς το καλύτερο και... (Περισσότερα)


"Εγώ, ο Απαισιότατος 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Οργάνωση Αντί-Κακούργων, ένας μυστικός οργανισμός που καταπολεμά το έγκλημα σε παγκόσμια κλίμακα, στρατολογεί τον πρώην κακοποιό και νυν νόμιμο επιχειρηματία και αφοσιωμένο πατέρα, Γκρου, για εντοπίσει έναν επικίνδυνο εγκληματικό εγκέφαλο που έκλεψε έναν ολόκληρο ερευνητικό σταθμό από την Αρκτική. Ο Γκρου και η νέα του συνεργάτιδα, η δυναμική Πράκτορας Λούσι Γουάιλντ, αναλαμβάνουν να διευθύνουν μια επιχείρηση cupcake σε ένα εμπορικό κέντρο, στο οποίο υποπτεύονται πως διατηρεί τη βάση... (Περισσότερα)



Spin Off:

Minions (2015)
"Μίνιονς" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Τα ξέφρενα Μίνιονς είναι μια πολυάριθμη παρέα αθάνατων και απλοϊκών ανθρωποειδών πλασμάτων, τα οποία επιθυμούν πάνω από όλα να υπηρετούν τους πιο απαισιότατους κακούς. Αφού γίνονται αιτία να σκοτωθούν κατά λάθος αρκετά από τα αφεντικά τους, απομονώνονται σε μια σπηλιά στην Αρκτική. Χωρίς αρχηγό όμως, τα Μίνιονς πέφτουν σε κατάθλιψη και τρία από αυτά, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ και ο Μπομπ, βγαίνουν στον έξω κόσμο με σκοπό να βρουν έναν νέο τρομερό κακοποιό για να ακολουθούν. Η αναζήτησή τους, τους... (Περισσότερα)



Μικρού Μήκους:
  
Orientation Day (2010)
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία νέα Minions περνούν από την εκκεντρική διαδικασία προσανατολισμού των εργαστηρίων του Gru. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Banana (2010)
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία Minions μάχονται για μια μπανάνα και προκαλούν όλεθρο στο χώρο εργασίας τους. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Home Makeover (2010)
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ένας κοινωνικός λειτουργός έρχεται στο σπίτι Gru για να ελέγξει αν είναι κατάλληλο για παιδιά, η Margo, η Edith και η Agnes μαζί με δύο Minions αναλαμβάνουν να διακοσμήσουν το σπίτι καταλλήλως. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Puppy (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Ντέιβ, ένα Minion βλέπει τους γείτονες του να περπατούν με τα σκυλιά τους στο δρόμο, και ψάχνει και αυτός για ένα δικό του κουτάβι. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες συναντά ένα UFO, το οποίο παίρνει το ρόλο ενός κουταβιού. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




  

Panic in the Mailroom (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο Minions που εργάζονται στην αίθουσα ταχυδρομείου του εργαστηρίου του ανακαλύπτουν τον ορό μετάλλαξης PX-41, ο οποίος μεταμορφώνει έναν από τους δύο σε άγριο μοβ τέρας. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Training Wheels (2013)
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Agnes στην προσπάθειά της να προλάβει ένα φορτηγό παγωτού με τη Margo και την Edith πέφτει από το ποδήλατό της, τρία Minions αναλαμβάνουν να την προπονήσουν και να τροποποιήσουν το ποδήλατο. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Binky Nelson Unpacified (2015)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο μικρότερος γιος της οικογένειας Nelson χάνει την πιπίλα του κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης ληστείας ενός μουσείου, στο οποίο επιστρέφει τη νύχτα μόνος του για να τη βρει. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Competition (2015)
★★★★★☆☆☆☆☆
Δύο Minions παρασύρονται σε έναν διαγωνισμό, ο οποίος γρήγορα παίρνει καταστροφικές διαστάσεις. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Cro Minion (2015)
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο Minions αναλαμβάνουν την απαιτητική φύλαξη ενός προϊστορικού μωρού. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Mower Minions (2016)
★★★★★★☆☆☆☆
Πέντε Minions κόβουν το γκαζόν σε ένα σπίτι ηλικιωμένων, προσπαθώντας να κερδίσουν χρήματα για να αγοράσουν ένα μπλέντερ που έχουν δει σε μια τηλεοπτική διαφήμιση. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)