Laika - Οι Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων του Studio Laika Entertainment

Οι Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων της Laika Entertainment

Οι Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων της Laika Entertainment

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★
   
"Ο Κούμπο και οι Δύο Χορδές"
★★★★★★★★★★
Στην αρχαία Ιαπωνία, η Σαριάτου βγαίνει τα βράδια από την κατατονική της κατάσταση για να αφηγηθεί στον γιο της, τον Κούμπο, συναρπαστικές ιστορίες για τον χαμένο πατέρα του, τον θρυλικό Σαμουράι Χάνζο. Επίσης του υπενθυμίζει πως δεν πρέπει ποτέ να βρεθεί έξω αφότου πέσει το σκοτάδι, καθώς τότε ο Βασιλιάς του Φεγγαριού που του έκλεψε το ένα μάτι όταν ήταν μωρό, θα επιστρέψει και για το άλλο. Όταν οι μοχθηρές κόρες του Βασιλιά βρίσκουν τον Κούμπο, εκείνος μαζί με μια προστατευτική μαϊμού και έναν καταραμένο μα... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ (2019)Missing Link (2019)
"Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ
★★★★★★★★☆☆
Ο Σερ Λάιονελ Φροστ, ένας χαρισματικός ερευνητής μυθικών πλασμάτων, προσπαθεί να γίνει μέλος της ελιτίστικης Λέσχης Εξερευνητών του Λονδίνου. Όταν λαμβάνει μια επιστολή με την τοποθεσία ενός Μεγαλοπόδαρου, ο Φροστ ανακαλύπτει το πλάσμα και το ονομάζει κ. Λινκ. Ο νοήμων και ευγενικός κ. Λινκ του αποκαλύπτει πως ο ίδιος έστειλε το γράμμα καθώς χρειάζεται τη βοήθειά του για να βρει τους συγγενείς του, τα Γέτι των Ιμαλαΐων. Ο Φροστ συμφωνεί να τον βοηθήσει και στην ομάδα προστίθεται η δυναμική... (Περισσότερα)


Coraline (2009)Coraline (2009)
"Το Σπίτι στην Ομίχλη"
★★★★★★★★☆☆
Η Κόραλαϊν μετακομίζει με τους γονείς της στο ισόγειο ενός παλιού σπιτιού και γνωρίζεται με τους εκκεντρικούς γείτονες· τις ηλικιωμένες ηθοποιούς του υπογείου, τον εκπαιδευτή ποντικιών του 1ου ορόφου, τον αμήχανο εγγονό της ιδιοκτήτριας και έναν αδέσποτο γάτο. Καθώς οι γονείς της δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μαζί της, η Κόραλαϊν εξερευνά το σπίτι. Εκεί ανακαλύπτει μια μικρή πόρτα που οδηγεί σε έναν παράλληλο κόσμο, σχεδόν πανομοιότυπο με τον δικό της, όπου όμως όλα δείχνουν πιο συναρπαστικά και οι άνθρωποι... (Περισσότερα)


ParaNorman (2012)
"ParaNorman, μια Μεταφυσική Ιστορία" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Νόρμαν Μπάμπκοκ είναι ένα 11χρονο αγόρι που επικοινωνεί με τους νεκρούς. Ωστόσο, κανείς δεν τον πιστεύει εκτός από τον νέο του φίλο, τον Νιλ. Ξαφνικά, εμφανίζεται ο αποξενωμένος θείος του Νόρμαν που του αναθέτει να κάνει κάθε χρόνο ένα τελετουργικό για να προστατεύει την πόλη από την κατάρα μιας μάγισσας. Το αγόρι συμφωνεί, όμως αποτυγχάνει. Τότε επτά καταραμένοι νεκροί σηκώνονται από τους τάφους τους και σπέρνουν πανικό στην πόλη. Ο Νόρμαν προσπαθεί να στείλει τους καταραμένους... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆
     
The Boxtrolls (2014)
"Τα Τερατοκουτάκια"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Eggs, ένα νεαρό ορφανό αγόρι μεγαλώνει  κάτω από την γη μαζί με καλοσυνάτα trolls, τα οποία δημιουργούν χρήσιμες εφευρέσεις από πεταμένα ανθρώπινα αντικείμενα. Όταν ο κακός Archibald Snatcher προσπαθεί να εξολοθρεύσει τα ειρηνικά τερατάκια, ο Eggs ανεβαίνει στην επιφάνεια για να βρει έναν τρόπο να τα σώσει. Εκεί συναντά μια νέα φίλη, τη Winnifred, με την οποία σχεδιάζουν ένα τολμηρό σχέδιο. (96 λεπτά) (Ηλικία: 9+)