The Nut Job 2: Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2 (2017)



The Nut Job 2: Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2 

The Nut Job 2: Nutty by Nature (2017)


The Nut Job 2: Nutty by Nature (2017)
★★★★☆☆☆☆☆☆
Όταν το κατάστημα ξηρών καρπών Maury’s, ο βασικός πλέον πάροχος τροφής των περισσότερων ζώων του Liberty Park, ανατινάσσεται και οι άφθονες ποσότητες φαγητού που περιείχε καταστρέφονται, η κόκκινη σκίουρος Άντι ενθαρρύνει τα ζώα να συλλέξουν, όπως παλιά, την τροφή τους από το πάρκο. Αντίθετα, ο μοβ σκίουρος Σέρλι προσπαθεί να βρει έναν νέο εύκολο τρόπο συγκομιδής φαγητού. Εν τω μεταξύ, ο άπληστος δήμαρχος της Oakton City, αποφασίζει να καταστρέψει το πάρκο για να μετατρέψει την έκταση σε Λούνα Παρκ και ο Σέρλι πείθει τα ζώα να αντισταθούν. (91 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
Σκηνοθεσία: Καλ Μπράνκερ
Ηθοποιοί: Γουίλ Αρνέτ, Κάθριν Χάιγκλ, Μάγια Ρούντολφ, Τζάκι Τσαν, Μπόμπι Μόινιχαν, Μπόμπι Καναβάλε, Ιζαμπέλα Μόνερ, Γκάμπριελ Ιγκλέσιας, Τζεφ Ντάναμ


Η συνέχεια της ταινίας κινουμένων σχεδίων Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας (2014) του Πίτερ Λεπενιώτης, αν και άλλαξε ομάδα παραγωγής, σεναριογράφους και σκηνοθέτη, διατηρεί και εντείνει τα βίαια και αγενή στοιχεία της πρώτης. Παράλληλα, το The Nut Job 2: Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2 (2017) αντικαθιστά τους προηγούμενους μαφιόζους ανταγωνιστές με νέους κακοποιούς. Οι νέοι ανθρώπινοι χαρακτήρες επιδιώκουν ενεργά τον πόνο των ζώων και αντλούν εμφανή ευχαρίστηση από αυτόν.

Ο Σέρλι και τα υπόλοιπα ζώα του αστικού πάρκου Liberty περνούν τις μέρες τους στο υπόγειο του κλειστού καταστήματος ξηρών καρπών της προηγούμενης ταινίας. Εκεί τα αργόσχολα ζώα επιδίδονται σε ξέφρενα όργια φαγητού, τζόγο και άλλες ανάρμοστες συμπεριφορές.

Μοναδική φωνή λογικής είναι η Άντι, η οποία συνειδητοποιεί πως τα αποθέματα τροφής κάποια στιγμή θα εξαντληθούν. Όμως η νεαρή σκιουρίνα μάταια προσπαθεί να παροτρύνει τα τεμπέλικα πια ζώα να επιστρέψουν στον φυσικό τρόπο ζωής. Ωστόσο, όταν έρχονται αντιμέτωπα με την αναπάντεχη και ολική καταστροφή της τροφής τους, όλα καλούνται να συνεργαστούν και να ξαναγίνουν παραγωγικά.

Ακόμα πιο έντονη προσπάθεια και συνεργασία απαιτείται από αυτά για να αντιμετωπίσουν τα καταστροφικά σχέδια του διεφθαρμένου και επιθετικού Δημάρχου. Εξίσου απειλητικοί είναι και η ψυχοπαθής κόρη του Δημάρχου και ο επίσης ψυχολογικά διαταραγμένος υπεύθυνος ελέγχου ζώων της πόλης.

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να σαμποτάρουν τη δημιουργία του Λούνα Παρκ, ο Σέρλι ζητά τη βοήθεια μιας ομάδας λευκών ποντικιών, μάστερς του Κουνγκ Φου. Όλα μαζί τα ζώα επιτίθενται στο πάρκο ψυχαγωγίας για να διεκδικήσουν την περιοχή τους.

Το χιούμορ της ταινίας βασίζεται ιδιαίτερα στο είδος τουαλέτας, σε αηδιαστικές στιγμές, σε κινηματογραφικά στερεότυπα, αλλά και σε βίαια περιστατικά. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρες παθαίνουν ηλεκτροπληξία, δέχονται χτυπήματα, απειλούνται με όπλα και τραυματίζονται. Η ταινία περιέχει σαδιστικούς χαρακτήρες και σκηνές με βάναυση συμπεριφορά προς τα ζώα. Σημειώνονται συντριβές, πυρκαγιές και εκρήξεις.



Προηγούμενη Ταινία:

The Nut Job (2014)
"Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ένας εγωιστής σκίουρος, ο Σέρλι, και ο σιωπηλός συνεργάτης του, ο αρουραίος Μπάντι, ζουν στο πάρκο Liberty, απομονωμένοι από τα υπόλοιπα ζώα. Καθώς οι προμήθειες τροφίμων του πάρκου δεν αρκούν για τον χειμώνα, δύο ακόμα σκίουροι, η Άντι και ο Γκρέισον, ανταγωνίζονται με τον Σέρλι για τους ξηρούς καρπούς ενός υπαίθριου πωλητή. Ο ανταγωνισμός αυτός τους οδηγεί να καταστρέψουν, άθελά τους, τα λιγοστά τρόφιμα που είχαν συλλέξει τα ζώα του πάρκου και εκείνα με πρωτεργάτη τον αρχηγό τους, το... (Περισσότερα)