Ντοκιμαντέρ για Παιδιά Δημοτικού



Τα Καλύτερα Ντοκιμαντέρ για Παιδιά Άνω των 5 Ετών

Τα Καλύτερα Ντοκιμαντέρ για Παιδιά Άνω των 5 Ετών

Ντοκιμαντέρ με ζώα, για τη φύση, το διάστημα, την επιστήμη, τους ωκεανούς, την αστρονομία, τα σπορ, το χορό, τον άνθρωπο, τον πλανήτη, το παρελθόν, το μέλλον και πολλά άλλα συναρπαστικά θέματα ιδανικά για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας και όλη την οικογένεια.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★


Cosmos: A SpaceTime Odyssey (Mini-Series, 2014)
"Κόσμος: Οδύσσεια στον Χωροχρόνο" 
★★★★★★★★★★
Μία σειρά ντοκιμαντέρ με τον Νιλ Ντεγκράς Τάισον, αναβίωση της θρυλικής σειράς "Κόσμος" του Καρλ Σέιγκαν, όπου εξετάζει το πως ανακαλύψαμε τους νόμους της φύσης και πως η ανθρωπότητα βρήκε τις συντεταγμένες της στο χώρο και το χρόνο. (60 λεπτά) (Ηλικία: 9+)





Life Story (2014 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Ιστορία της Ζωής" 
★★★★★★★★★★
Ο Ντέιβιντ Αττένμπορο αφηγείται την μεγαλύτερη περιπέτεια από όλες, το ταξίδι μέσα στη ζωή. (360 λεπτά) (Ηλικία: 8+)






Africa (Mini-Series, 2013)
"Αφρική" 
★★★★★★★★★★
Αφρική, η πιο άγρια ήπειρος του πλανήτη. Ένα εκπληκτικό High Definition ντοκιμαντέρ από το BBC, που μας ταξιδεύει στον θαυμαστό κόσμου της Αφρικής μέσα από τις ερήμους, τις ζούγκλες, τις σαβάνες και τις απίθανες άγριες μορφές ζωής της. (360 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 





Frozen Planet (Mini-Series, 2011)
"Παγωμένος Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
Μια εκπληκτική μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 7 επεισοδίων του BBC, που επικεντρώνεται στη ζωή και το περιβάλλον των δύο παγωμένων πόλων του πλανήτη μας. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






Human Planet (Mini-Series, 2011)
"Ανθρώπινος Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
O Τζον Χαρτ παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ υπερπαραγωγή, αφιερωμένο στο πιο προσαρμοστικό είδος του πλανήτη, τον άνθρωπο. Σε αυτή την επική σειρά του Discovery Channel παρουσιάζονται οι προσπάθειες και οι επιτυχίες της ανθρωπότητας να επιβιώσει σε δύσκολα περιβάλλοντα και προσφέρονται άπειρες ευκαιρίες για μάθηση. Η εκπαιδευτική αξία αυτής της σειράς είναι πολύ μεγάλη και καταφέρνει να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. (360 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


Wonders of the Universe (Mini-Series, 2011)
"Τα Θαύματα του Σύμπαντος" 
★★★★★★★★★★
Ο "ροκ σταρ" καθηγητής Μπράιαν Κοξ ταξιδεύει στα πιο απίθανα μέρη της γης για να μας εξηγήσει πως λειτουργούν οι νόμοι της φύσης και αιχμαλωτίζει τη φαντασία του θεατή οδηγώντας τη σε εκρηκτικά ταξίδια μέσα στο γνωστό σύμπαν. Μια από τις πλέον απολαυστικές και εκπαιδευτικές σειρές που θα θέλετε να βλέπετε ξανά και ξανά. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




How the Universe Works (2010 Τηλεοπτική Σειρά)
"Πως Λειτουργεί το Σύμπαν" 
★★★★★★★★★★
Ένα εγχειρίδιο του σύμπαντος από το Μεγάλο Μπανγκ στους γαλαξίες, τα αστέρια, τους πλανήτες και τους δορυφόρους. Πως δημιουργήθηκαν και πως ενώνονται μεταξύ τους. Μια εκπαιδευτική επιστημονική σειρά όποιον κοίταξε ποτέ τον έναστρο ουρανό κάποια νύχτα και αναρωτήθηκε... (60 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




Wonders of the Solar System (Mini-Series, 2010)
"Τα Θαύματα του Ηλιακού Συστήματος" 
★★★★★★★★★★
Από το ζωογώνο αστέρι μας, τον Ήλιο μέχρι τους αέριους γίγαντες στην άκρη του Ηλιακού μας συστήματος, γνωρίζουμε μία μία τις γειτονικές μας σφαίρες και τους δορυφόρους τους. Αυτή η συναρπαστική σειρά του αστροφυσικού Μπράιαν Κοξ συμπληρώνεται υπέροχα από μια βόλτα στο κοντινό σας αστεροσκοπείο. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Life (2009 Τηλεοπτική Σειρά)
"Ζωή" 
★★★★★★★★★★
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιάζει τη θρυλική πλέον σειρά του BBC, και μέσα από 10 συναρπαστικά επεισόδια μας φέρνει σε επαφή με απίθανες άγριες μορφές ζωής από όλο τον πλανήτη γη. Τεράστια εκπαιδευτική αξία για κάθε παιδί. (500 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 





The Universe (2007 Τηλεοπτική Σειρά)
"Το Σύμπαν" 
★★★★★★★★★★
Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξετάζει πολλές επιστημονικές απορίες και θέματα σχετικά με το σύμπαν όπως το Μεγάλο Μπανγκ, τον Ήλιο, τους πλανήτες, τις μαύρες τρύπες, τους γαλαξίες, την αστροβιολογία και άλλα. (45 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Planet Earth (Τηλεοπτική Σειρά, 2006)
"Πλανήτης Γη" 
★★★★★★★★★★
Το μεγαλειώδες, πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ 11 επεισοδίων χρειάστηκε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή του BBC μέχρι σήμερα. Γυρισμένο εξ ολοκλήρου με υψηλή ευκρίνεια μας παρουσιάζει, για πρώτη φόρα από τόσο κοντά, ελέφαντες, πιγκουίνους, λιοντάρια, λευκούς καρχαρίες, πολικές αρκούδες και πολλά άλλα εντυπωσιακά άγρια ζώα. Ο σεβασμός των θεατών για την φύση αυξάνεται με κάθε πλάνο, και τα παιδιά αφομοιώνουν τη γνώση εύκολα και για πάντα. (570 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


Life in the Undergrowth (2005 Mini-Series)
"Η Ζωή στον Μικρόκοσμο" 
★★★★★★★★★★
Ο David Attenborough παρουσιάζει μία πρωτοποριακή εξερεύνηση μιας ομάδας οργανισμών που είναι μεγάλη σε αριθμό, αλλά τα μέλη της συχνά πολύ μικρά για να παρατηρήσει κανείς: τα ασπόνδυλα.
(50 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




The Life of Mammals (2002 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Ζωή των Θηλαστικών" 
★★★★★★★★★★
Μία ολοκληρωμένη μελέτη του BBC, για το πώς εξελίχθηκαν τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






The Blue Planet (2001 Mini-Series)
"Ο Μπλε Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
Η κολοσσιαία σειρά ντοκιμαντέρ του BBC χρειάστηκε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και μας προσφέρει μία ανεπανάληπτη εκπαιδευτική εμπειρία από βάθη των Ωκεανών. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο μας συστήνει μαγευτικά θαλάσσια πλάσματα και εξετάζει το πως επηρεάζονται τα Οικοσυστήματα των Ωκεανών από την κλιματική αλλαγή. (50 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 




Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Human Universe (2014 Τηλεοπτική Σειρά)
"Ανθρώπινο Σύμπαν" 
★★★★★★★★★☆
Ο καθηγητής Brian Cox μας ταξιδεύει στον κόσμο εξερευνώντας την προέλευση, τη θέση και το πεπρωμένο του ανθρώπου στο σύμπαν. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






African Cats (2011 Ντοκιμαντέρ)
"Αφρικανικές Γάτες" 
★★★★★★★★★☆
Ένα ντοκιμαντέρ για τη φύση που επικεντρώνεται σε δύο οικογένειες γάτων της Αφρικής και στο πως διδάσκουν τα μικρά τους τους τρόπους της άγριας φύσης. (89 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






First Life (2010 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Πρώτη Ζωή" 
★★★★★★★★★☆
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να εξερευνήσει αιώνια ερωτήματα που περικυκλώνουν το μυστήριο της ζωής. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Charles Darwin and the Tree of Life (2009 Ντοκιμαντέρ)
"Ο Δαρβίνος και το Δέντρο της Ζωής " 
★★★★★★★★★☆
Ένα επιστημονικό ντοκιμαντέρ από τον Ντέιβιντ Ατένμπορο και το BBC για τον Κάρολο Δαρβίνο και την επαναστατική θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Nature's Great Events (2009 Mini-Series)
"Τα Μεγάλα Θαύματα της Φύσης" 
★★★★★★★★★☆
Ο David Attenborough μας ξεναγεί με το μοναδικό του τρόπο στα μεγαλύτερα γεγονότα που σηματοδοτούν τον κύκλο της ζωής στη φύση. Κάθε επεισόδιο μας ταξιδεύει και σε ένα διαφορετικό μέρος, για να δούμε πώς οι δυνάμεις της φύσης ξεκινούν μια αλυσιδωτή αντίδραση που εξαπλώνεται σε ακτίνα χιλιάδων μιλίων και καταλήγει σε ένα εκπληκτικό γεγονός για την άγρια ζωή. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



Life in Cold Blood (2008 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Ζωή των Ερπετών" 
★★★★★★★★★☆
Η επική ιστορία της ζωής των ψυχρόαιμων οργανισμών, από τους χρυσαφένιους βατράχους και τα φίδια της θάλασσας ως τις σαύρες αρμαντίλλο και τις γιγαντιαίες χελώνες, συμπληρώνει την υπέροχη επισκόπηση της ζωής στον πλανήτη Γη από τον David Attenborough. (60 λεπτά) (Ηλικία: 5+)




The Life of Birds (1998 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Ζωή των Πουλιών" 
★★★★★★★★★☆
Μία ολοκληρωμένη και πλούσια, λεπτομερής μελέτη των πτηνών, η οποία εξετάζει την ποικιλία των διαφορετικών ειδών και τον τρόπο ζωής τους. (489 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






The Private Life of Plants (1995 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Μυστική Ζωή των Φυτών" 
★★★★★★★★★☆
Παρακολουθούμε τα φυτά μέσω καταπληκτικών time lapses να αναπτύσσονται, να εξαπλώνονται, να αναπαράγονται, να μάχονται να ξεπεράσουν εμπόδια ή να νικήσουν αντιπάλους, να εκμεταλλεύονται τις συνθήκες, να αγωνίζονται να τραφούν και να επωφεληθούν από το φως του ήλιου. (292 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Bears (2014 Ντοκιμαντέρ)
"Αρκούδες" 
★★★★★★★★☆☆
Το μαγευτικό ντοκιμαντέρ με ζώα της Disney, ιδανικό για παιδιά, ακολουθεί μία οικογένεια αρκούδων στην Αλάσκα καθώς τα μικρά αρκουδάκια μαθαίνουν τα πιο σημαντικά μαθήματα της ζωής. (78 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





"Η Ιστορία του Ψυχρά κι Ανάποδα"
★★★★★★★★☆☆
Μια εντυπωσιακή και πολύ ενδιαφέρουσα "πίσω-από-τις-σκηνές" ματιά για να μάθουμε για την προέλευση, την εξέλιξη και την δημιουργία της πολυβραβευμένης και αγαπημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney. (44 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Science Britannica (2013 Τηλεοπτική Σειρά)
"Επιστήμη Μπριτάννικα" 
★★★★★★★★☆☆
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 3 επεισοδίων, στο οποίο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Μπάιαν Κοξ μας μιλάει για την αξία της επιστήμης. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε δωρεάν στο website του bbc, όπου υπάρχει και εκδοχή για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)




Planet Dinosaur (2011 Τηλεοπτική Σειρά)
"Ο Πλανήτης των Δεινοσαύρων"
★★★★★★★★☆☆
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και το χώρο των θρυλικών δεινοσαύρων αναπλάθοντας παραστατικά το περιβάλλον και την καθημερινότητα τους 80.000.000 χρόνια αργότερα. (180 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





The Last Lions (2011 Ντοκιμαντέρ)
"Τα Τελευταία Λιοντάρια"
★★★★★★★★☆☆
Πριν από 50 χρόνια υπήρχαν σχεδόν μισό εκατομμύριο λιοντάρια στην Αφρική. Σήμερα υπάρχουν γύρω στα 20.000. Το National Geographic παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ για αυτά τα τελευταία άγρια λιοντάρια που απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά καθώς περιέχει σκληρές πραγματικότητες του ζωικού κόσμου. (88 λεπτά) (Ηλικία: 6+)




How Earth Made Us (2010 Mini-Series)
"Πως η Γη Έπλασε τον Άνθρωπο" 
★★★★★★★★☆☆
Σε κάθε επεισόδιο, ο Γεωλόγος Iain Stewart μας εξηγεί πώς η γεωλογία, η γεωγραφία και το κλίμα έχουν επηρεάσει την πορεία του ανθρώπινου είδους. Μέσα από εντυπωσιακές εικόνες και διαφωτιστικά επιστημονικά στοιχεία, η σειρά ρίχνει νέο φως στις δυνάμεις που διαμόρφωσαν την ανθρώπινη ιστορία. (60 λεπτά) (Ηλικία: 9+)




The Story of Science (2010 Mini-Series)
"Η Ιστορία της Επιστήμης" 
★★★★★★★★☆☆
Ντοκιμαντέρ του BBC σχετικά με το τι ακριβώς έχει κάνει η επιστήμη για τον άνθρωπο σε όλες τις εποχές, κυρίως για να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας. Επικαλείται αρχέγονα ερωτήματα όπως: "Τι είναι η ζωή", "Τι είναι εκεί έξω " ή " Ποιο είναι το νόημα της ζωής». Αν και πιο ελαφριά παραγωγή, κάποιες φορές οι πληροφορίες που παρέχει είναι εξαιρετικά διορατικές. (60 λεπτά) (Ηλικία: 8+)



South Pacific (2009 Mini-Series)
"Νότιος Ειρηνικός" 
★★★★★★★★☆☆
Μια σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Νότιου τμήματος του Ειρηνικού Ωκεανού και πως αυτή προσαρμόστηκε στις ιδιόμορφες συνθήκες του. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Journey to the Edge of the Universe (2008 Ντοκιμαντέρ)
"Ταξίδι στην Άκρη του Σύμπαντος" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic. Ένα ταξίδι μέσα στον χώρο και τον χρόνο έως στην άκρη του γνωστού σύμπαντος που μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο πραγματικά μικροί είμαστε αλλά ταυτόχρονα και πόσο μοναδικοί. Απολαύστε μια υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε πλανήτες, δορυφόρους, αστέρια και γαλαξίες. (91 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




Earth (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Γη" 
★★★★★★★★☆☆
Κινηματογραφική διασκευή από την Disney, της θρυλικής σειράς του BBC, Planet Earth. Στο επικό αυτό ντοκιμαντέρ με ζώα, ακολουθούμε τα μεταναστευτικά μονοπάτια τριών οικογενειών θηλαστικών, πολικές αρκούδες στην Αρκτική που απομακρύνονται από τους πάγους που λιώνουν, ελέφαντες στην Αφρική που ψάχνοντας νερό πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φύλακες της πηγής, τα λιοντάρια, και φάλαινες που ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια από τον Ισημερινό την Ανταρκτική. (90 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


Earth: The Power of the Planet (2007 Τηλεοπτική Σειρά)
"Γη: Η Δύναμη του Πλανήτη" 
★★★★★★★★☆☆
Σε κάθε επεισόδιο, ο γεωλόγος Δρ Iain Stewart εξηγεί τις επιπτώσεις και τη σημασία κάθε δύναμης της φύσης, όπως η αιολική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα. Εξετάζει επίσης τους διάφορους τρόπους με τους οποίους η κάθε δύναμη διαμορφώνει τον πλανήτη και επηρεάζει τη ζωή σε αυτόν. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)




In the Shadow of the Moon (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Στη Σκιά του Φεγγαριού" 
★★★★★★★★☆☆
Τα επιζώντα μέλη του πληρώματος από κάθε αποστολή του Απόλλωνα που βρέθηκε στο φεγγάρι, αφηγούνται την ιστορία τους με δικά τους λόγια και με ψηφιακό remastered υλικό από τα αρχεία της NASA, με αποτέλεσμα μια φιλόδοξη και επική ταινία που επιδεικνύει την τόλμη και το κίνδυνος, την υπερηφάνεια και το πάθος. (100 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




The Pixar Story (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Η Ιστορία της Pixar" 
★★★★★★★★☆☆
Μια ματιά στα πρώτα χρόνια των στούντιο κινουμένων σχεδίων Pixar, από την τεράστια εμπορική και κριτική επιτυχία του "Toy Story" και τη συνεργασία της με τα στούντιο της Disney. (87 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





How Art Made the World (2005 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Δύναμη της Τέχνης" 
★★★★★★★★☆☆
Το BBC παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και σ' ολόκληρη τη Γη, μέσα στην καρδιά της δημιουργικότητας. Με τα εκπληκτικότερα δημιουργήματα του ανθρώπου ως παραδείγματα, ανακαλύπτουμε πώς σχετίζεται ο ανθρώπινος νους με το φυσικό περιβάλλον. (300 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




La Marche de l'Empereur (2005 Ντοκιμαντέρ)
"Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα" 
★★★★★★★★☆☆
Κάθε χειμώνα εδώ και χιλιετίες, στην καρδιά της Ανταρκτικής λαμβάνει χώρα ένα απίστευτο ταξίδι. Χιλιάδες αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι εγκαταλείπουν τα βάθη του ωκεανού, βγαίνουν στην ολόλευκη γη και ξεκινούν το ταξίδι τους προς την απομονωμένη ενδοχώρα, μια περιοχή τόσο ακραία αποτρεπτική, που δε συντηρεί κανενός άλλου είδους ζωή. Μοναδικός σκοπός του ταξιδιού αυτού η αναπαραγωγή, η συνέχιση του είδους τους. (80 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



Spellbound (2002 Ντοκιμαντέρ)
"Αγώνισμα Ορθογραφίας" 
★★★★★★★★☆☆
Στο εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ με παιδιά για παιδιά, ακολουθούμε 8 νέους στην προσπάθειά τους να νικήσουν στον διάσημο αμερικάνικο Εθνικό Διαγωνισμό Ορθογραφίας του 1999. (97 λεπτά) (Ηλικία: 9+)





How It's Made (2001 Τηλεοπτική Σειρά)
"Πως Δημιουργήθηκαν" 
★★★★★★★★☆☆
Τηλεοπτική σειρά που καταγράφει το πως δημιουργούνται διάφορα αντικείμενα που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά και διευκολύνουν τη ζωή μας στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή ακόμα και στο γήπεδο του γκολφ, τα οποία θεωρούμε δεδομένα. Έτσι, δεν συνειδητοποιούμε ότι ακόμα και τα απλούστερα από αυτά είναι συχνά τα επιτεύγματα της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας στον τομέα της μηχανικής και της παραγωγής. (24 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

Island of Lemurs: Madagascar (2014 Ντοκιμαντέρ)
"Το Νησί των Λεμούριων: Μαδαγασκάρη" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια ματιά στη ζωή των άγριων λεμούριων της Μαδαγασκάρης τον, όπου ο Μόργκαν Φρίμαν μας διηγείται πως αυτά τα πανέξυπνα ζώα βρέθηκαν στο νησί πριν από εκατομμύρια χρόνια και γιατί τώρα αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης. (39 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Hidden Universe 3D (2013 Ντοκιμαντέρ)
"Κρυφό Σύμπαν 3D" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα ασυνήθιστο ταξίδι στα βάθη του διαστήματος προσφέρει νέες ιδέες για την προέλευση και την εξέλιξη του σύμπαντος. Μία καταπληκτική προσθήκη στον κατάλογο των 3d movies. Αν έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τρισδιάστατα προγράμματα, τι καλύτερο από ένα ταξίδι μέσα στο διάστημα; (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Journey to the South Pacific (2013 Ντοκιμαντέρ)
"Ταξίδι στο Νότιο Ειρηνικό"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα υποβρύχιο ταξίδι στην Ινδονησία όπου θα μάθουμε για τους μεγαλοπρεπείς κατοίκους της, όπως γιγάντιες μυλιοβατίδες και φαλαινοκαρχαρίες καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται στην περιοχή για τη διατήρηση των ωκεανών. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Titans of the Ice Age (2013 Ντοκιμαντέρ)
"Τιτάνες της Εποχής των Παγετών" 
★★★★★★★☆☆☆
Επικό ντοκιμαντέρ μεταφέρει το θεατή σε εντυπωσιακά και απόκοσμα κατεψυγμένα τοπία στην Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από το σύγχρονο πολιτισμό. Τεράστιες γάτες, γιγάντιοι βραδύποδες για εικονικά μαμούθ, γίγαντες που κυνηγήθηκαν από τον προϊστορικό άνθρωπο. (80 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Great Barrier Reef (2012 Τηλεοπτική Σειρά) 
"Μέγα Κοραλλιογενές Φράγμα"
★★★★★★★☆☆☆
Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο είναι ένα από τα θαύματα της φύσης του πλανήτη μας και αποτελεί τη μεγαλύτερη ζωντανή δομή στη Γη. (60 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Revolution (2012 Ντοκιμαντέρ) 
"Επανάσταση"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα ντοκιμαντέρ που μας εμπνέει να αλλάξουμε τον κόσμο και να σώσουμε τον πλανήτη μας. Μαζί με παγκοσμίου φήμης εμπειρογνώμονες, μαθαίνουμε πως μπορεί η εξέλιξη να βοηθήσει στην επίλυση τρέχοντων και μελλοντικών  περιβαλλοντικών προβλημάτων μας. Εκπληκτικό, όμορφο, προκλητικό και βραβευμένο μας δείχνει πως μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. (85 λεπτά) (Ηλικία: 8+)



The Last Reef 3D (2012 Ντοκιμαντέρ) 
"Ο Τελευταίος Ύφαλος"
★★★★★★★☆☆☆
Βλέπουμε τους υφάλους ως εξωτικά, μακρινά μέρη με ελάχιστη ή καμία σχέση με την καθημερινότητα και τον κόσμο μας. Ωστόσο, κάθε ύφαλος είναι μια ζωντανή πόλη κάτω από τη θάλασσα με μια παράλληλη ύπαρξη με τον δικό μας κόσμο. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





To the Arctic 3D (2012 Ντοκιμαντέρ)
"Στην Αρκτική 3D" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα λευκό 3D ντοκιμαντέρ με τη Μέριλ Στριπ να αφηγείται ένα ταξίδι στη ζωή της μητέρας πολικής αρκούδας και των δύο επτά μηνών μικρών της, καθώς περιπλανώνται στην μεταβαλλόμενη Αρκτική φύση που είναι το σπίτι τους. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Born to Be Wild (2011 Ντοκιμαντέρ)
"Γεννημένοι Ελεύθεροι" 
★★★★★★★☆☆☆
Συγκινητική ταινία που καταγράφει μικρούς ορφανούς ουρακοτάγκους και ελέφαντες και τους εκπληκτικούς ανθρώπους που προσπαθούν να τους διασώσουν έναν έναν. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Curiosity (2011 Τηλεοπτική Σειρά)
"Περιέργια" 
★★★★★★★☆☆☆
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως θα ήταν η ζωή σας αν μπορούσατε να ζήσετε για  πάντα; Ή τι θα συμβεί αν δεχθούμε εξωγήινη επίθεση; Ή αν υπάρχει κάποιο παράλληλο σύμπαν; Καλώς ήρθατε στην Περιέργεια. Μια τηλεοπτική σειρά ορόσημο, μια περιπέτεια ανακάλυψης, μια αποστολή αποκάλυψης της αλήθειας πίσω από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις της ζωής. (45 λεπτά) (Ηλικία: 8+)



Disneynature: Wings of Life (2011 Ντοκιμαντέρ) 
"Τα Φτερά της Ζωής"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα πολύχρωμο, εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ με αφηγήτρια την υπέροχη Μέριλ Στριπ το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως "Pollen", "Γύρη". Ο πανέμορφος κόσμος των λουλουδιών και των επικονιαστών τους μέσα από τον φακό της Disney. (77 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Flying Monsters 3D with David Attenborough (2011 Ντοκιμαντέρ)
"Ιπτάμενα Τέρατα 3D" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας αφιερωμένο στον Πτερόσαυρο, ένα από τα πρώτα πλάσματα που ανέπτυξαν την ικανότητα της πτήσης. Το Flying Monsters 3D αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα 3D που κέρδισε βραβείο BAFTA (40 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Cave of Forgotten Dreams (2010 Ντοκιμαντέρ)
"Η Σπηλιά των Ξεχασμένων Ονείρων" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια αποκλειστική αποστολή στο σχεδόν απρόσιτο Σπήλαιο Chauvet στη Νότια Γαλλία, το σπίτι στης πιο αρχαίες εικαστικές τέχνες που είναι γνωστό ότι έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο. Μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία που προσφέρει μια μοναδική γεύση από τα παρθένα έργα τέχνης που δημιούργησαν ανθρώπινα χέρια και χρονολογούνται πάνω από 30.000 χρόνια πριν - σχεδόν δύο φορές τόσο παλιά όσο κάθε προηγούμενη ανακάλυψη. (90 λεπτά) (Ηλικία: 9+)


Last Day of the Dinosaurs (2010 Ντοκιμαντέρ) 
"Η Τελευταία Μέρα των Δεινοσαύρων"
★★★★★★★☆☆☆
Ένας αστεροειδής στο μέγεθος μιας πόλης χτυπάει τη Γη. Οι δεινόσαυροι και το 75% της ζωής στον πλανήτη μας είναι καταδικασμένα. Συμβαίνει μέσα σε 24 ώρες και είναι μια από τις σπουδαιότερες ημέρες στην ιστορία του πλανήτη. Μια εντυπωσιακή λεπτό προς λεπτό δραματοποίηση μιας καταστροφής κοσμικών διαστάσεων. (66 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




The Great Rift (2010 Mini Σειρά) 
"Η Μεγάλη Ρωγμή"
★★★★★★★☆☆☆
Η σειρά εξερευνά τη ρωγμή που εμφανίστηκε πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια στα βάθη της Αφρικής, η οποία συνετέλεσε στη δημιουργία ενός μοναδικού γεωλογικού φαινομένου, μερικών από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο και απίθανων μορφών ζωής. (176 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Oceans (2009 Ντοκιμαντέρ)
"Ωκεανοί" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα οικολογικό δράμα / ντοκιμαντέρ, γυρισμένο σε όλο τον κόσμο, για τα υπό εξαφάνιση θαύματα του υδάτινου κόσμου. (104 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Under the Sea 3D (2009 Ντοκιμαντέρ)
"Κάτω από τη Θάλασσα" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια υποβρύχια ματιά στις διαφορετικές παράκτιες περιοχές της Νότιας Αυστραλίας, της Νέας Γουινέας, και του Ίνδο - Ειρηνικού και οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους ωκεανούς. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 





Yellowstone (2009 Mini Σειρά)
"Εθνικό Πάρκο Yellowstone" 
★★★★★★★☆☆☆
Γυρισμένο κατά τη διάρκεια ενός έτους στο Yellowstone, το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων του BBC, καταγράφει την άγρια ​​ζωή σε μία από τις τελευταίες παρθένες περιοχές που απομένουν στην έρημο της Αμερικής. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Food Matters (2008 Ντοκιμαντέρ)
"Είσαι ό,τι Τρως" 
★★★★★★★☆☆☆
Τα τρόφιμα που τρώμε μπορούν να βοηθήσουν ή να βλάψουν την υγεία μας. Διατροφολόγοι, γιατροί, δημοσιογράφοι εξερευνούν θέματα όπως τα βιολογικά τρόφιμα, την ασφάλεια των τροφίμων, τη νέα παγκόσμια τάση προς την κατανάλωση μόνο ωμών τροφών και την διατροφική θεραπεία.
(80 λεπτά) (Ηλικία: 8+)



How Stuff Works (2008 Τηλεοπτική Σειρά)
"Πως Λειτουργούν τα Πράγματα" 
★★★★★★★☆☆☆
Είναι πραγματικά απίστευτο να δείτε τους ιδιοφυείς τρόπους που βρήκαν οι άνθρωποι για να εξάγουν καουτσούκ, σίδηρο, καλαμπόκι και σιτάρι , νερό και αλάτι από τη γη. Εξίσου εκπληκτικός είναι και ο αριθμός των διαφορετικών και ποικίλων προϊόντων που προέρχεται από αυτά τα θεμελιώδη αγαθά. (43 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




The Meerkats (2008 Ντοκιμαντέρ)
"Οι Σουρικάτες" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια αποκαλυπτική ματιά στην καθημερινή μάχη μιας οικογένειας για επιβίωση, κάτω από τις πιο αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες. Αυτό όμως που τις κάνει ξεχωριστές είναι η ομοιότητα που παρουσιάζει η ζωή αυτής της οικογένειας με την δική μας. (83 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Arctic Tale (2007 Ντοκιμαντέρ) 
"Αρκτικές Ιστορίες"
★★★★★★★☆☆☆
Δύο αφηγήσεις - ο κύκλος ζωής δύο θαλάσσιων ίππων, μιας μητέρα της και του μικρού της, και η ζωή μιας πολικής αρκούδας και των μικρών της - απεικονίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της ύπαρξης στις λευκές περιοχές της Αρκτικής. (96 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Le Renard et l'Enfant (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Το Παιδί και η Αλεπού" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα δεκάχρονο κορίτσι που μένει σ' ένα μεγάλο αγροτόσπιτο δίπλα στο δάσος γοητεύεται από μια άγρια αλεπού και αρχίζει μια συστηματική προσπάθεια να πλησιάσει το ζώο και να επικοινωνήσει μαζί του. (92 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Deep Sea (2006 Ντοκιμαντέρ) 
"Βαθιά Θάλασσα"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τζόνι Ντεπ και η Κέιτ Γουίνσλετ σε μία τρισδιάστατη αποστολή στα βάθη  των Ωκεανών. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στο μεγαλείο αυτού του κόσμου που σπάνια βλέπουν ανθρώπινα μάτια, φωτογραφίζοντας μια σειρά από σπάνια είδη ψαριών, καλαμάρια, σαλάχια, μέδουσες, και άλλα υδρόβια πλάσματα, καθώς προσφέρει μια προοπτική για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που απειλούν την υποβρύχια κοινότητα. (41 λεπτά) (Ηλικία: 7+)



Deep Blue (2003 Ντοκιμαντέρ) 
"Βαθύ Μπλε"
★★★★★★★☆☆☆
Η φυσική ιστορία των Ωκεανών. Το θεαματικό, και κάποιες φορές σκληρό ντοκιμαντέρ του BBC παρουσιάζει μοναδικές εικόνες από τους ωκεανούς της υδρογείου, συγκεντρωμένες μετά από πολλά χρόνια κινηματογράφησης. Το Βαθύ Μπλε ξεναγεί το θεατή στα βάθη της θάλασσας, σε ένα ταξίδι από τα κοραλλιογενή θαύματα των Τροπικών ως τις αφιλόξενες ακτές της Ανταρκτικής και τις αχανής εκτάσεις του ωκεανού. (83 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



MythBusters (2003 Τηλεοπτική Σειρά) 
★★★★★★★☆☆☆
Δύο Χολιγουντιανοί επαγγελματίες ειδικών εφέ συνδυάζουν την επιστήμη με το 'αστυνομικό' δαιμόνιο και εξετάζουν δημοφιλείς μύθους. Παρελθόν και παρόν, άλογα και αυτοκίνητα, όπλα κι εκρήξεις, μύθοι από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. (44 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






The Future Is Wild (2003 Τηλεοπτική Σειρά) 
"Το Μέλλον είναι Άγριο" 
★★★★★★★☆☆☆
Φανταστείτε έναν κόσμο στο βαθύ, μακρινό μέλλον, έναν κόσμο πολύ διαφορετικός από το δικό μας, όπου οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί από τις κλιματικές και γεωλογικές μεταβολές, που καταστρέφουν όχι τη Γη μα το φυσικό μας περιβάλλον. Πως θα είναι ο κόσμος, τι είδους πλάσματα θα καλούν τον πλανήτη σπίτι τους; Μια διεθνής ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων προβλέπει το μέλλον και τις νέες μορφές ζωής σε 5, 100 και 200 εκατομμύρια χρόνια. (25 λεπτά) (Ηλικία: 8+)


Être et Avoir (2002 Ντοκιμαντέρ)
"Είμαι και Έχω" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει ένα σχολείο ενός δωματίου σε μια αγροτική περιοχή της Γαλλίας, όπου οι μαθητές ηλικίας από 4 έως 11 ετών, εκπαιδεύονται από ένα ενιαίο ειδικό δάσκαλο. (104 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Space (2001 Mini Σειρά)
"Διάστημα" 
★★★★★★★☆☆☆
Ντοκιμαντέρ αστρονομίας τριών ωρών του BBC, που φιλοξενείται από τον Sam Neill. Ονομάζεται επίσης "Yπερδιάστημα" "Hyperspace", και αποτελείται από έξι αυτόνομα επεισόδια. Τεχνικά καλοφτιαγμένο πρόγραμμα, κατάλληλο ειδικά για παιδιά, καθώς και για ενήλικες που είναι νέοι στην αστρονομία. (180 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Walking with Dinosaurs (1999 Τηλεοπτική Σειρά)
"Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Κένεθ Μπράνα παρουσιάζει έναν συνδυασμό live action, αληθινών ντεκόρ και ψηφιακού animation σε μια εκπαιδευτική, χιουμοριστική προϊστορική περιπέτεια με απίστευτη τρισδιάστατη αληθοφάνεια. (180 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Il était une forêt (2013 Ντοκιμαντέρ) 
"Μια Φορά και Ένα Δάσος" - "Once Upon a Forest"
★★★★★★☆☆☆☆
Άλλο ένα πανέμορφο ντοκιμαντέρ από τους δημιουργούς πίσω από το Ταξίδι του Αυτοκράτορα και Το Παιδί και η Αλεπού. Η μαγευτική γαλλική παραγωγή αφηγείται την ιστορία των άγριων τροπικών δασών που αποτελούν και τους πνεύμονες του πλανήτη μας. (78 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Flight of the Butterflies (2012 Ντοκιμαντέρ) 
"Η Πτήση των Πεταλούδων"
★★★★★★☆☆☆☆
Μια ταινία με εκατοντάδες εκατομμύρια μοναρχών κατά μήκος των μεταναστευτικών διαδρομών τους από τον Καναδά και τις ΗΠΑ προς το Μεξικό. (40 λεπτά) (Ηλικία: 8+)






Arabia 3D (2011 Ντοκιμαντέρ) 
"Αραβία 3D"
★★★★★★☆☆☆☆
Ένα όμορφο ντοκιμαντέρ για μια γη τόσο εξωτικό όσο και πολύπλοκη, προσφέρει μια καλλωπισμένη κατανόηση για έναν διαφορετικό πολιτισμό και τον τρόπο ζωής που τον συνοδεύει. Αμμόλοφοι, καραβάνια από καμήλες, βουτιές στην Ερυθρά Θάλασσα, ερείπια χαμένων πόλεων, μύθοι και τα μυστήρια. (40 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




OceanWorld 3D (2009 Ντοκιμαντέρ) 
"Ο Κόσμος των Ωκεανών 3D"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Μαριόν Κοτιγιάρ σε ένα πανέμορφο 3-D ντοκιμαντέρ, που καταγράφει το ταξίδι μια θαλάσσιας χελώνας σε όλους τους ωκεανούς. (81 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Dolphins and Whales 3D: Tribes of the Ocean (2008 Ντοκιμαντέρ) 
"Δελφίνια και Φάλαινες 3D: Φυλές του Ωκεανού"
★★★★★★☆☆☆☆
Με αφηγήτρια την Ντάριλ Χάνα, το θαλάσσιο τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει από τους εκθαμβωτικούς κοραλλιογενείς υφάλους των Μπαχαμών στα ζεστά βάθη των νερών του εξωτικού Βασίλειο της Τόνγκα, για μια στενή επαφή με τις εναπομείναντες φυλές θηλαστικών του ωκεανού. (42 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Meerkat Manor: The Story Begins (2008 Ντοκιμαντέρ)
"Η Ζωή με τις Σουρικάτες: H Αρχή της Ιστορίας" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η ιστορία μιας οικογένειας σουρικάτων, η οποία ζει στην έρημο Καλαχάρι στη Νότια Αφρική. Συναρπαστικό ντοκιμαντέρ που διδάσκει στα παιδιά αλήθειες για τη ζωή στην άγρια φύση. (76 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Sea Monsters: A Prehistoric Adventure (2007 Ντοκιμαντέρ) 
"Θαλάσσια Τέρατα: Μια Προϊστορική Περιπέτεια"
★★★★★★☆☆☆☆
Το εντυπωσιακό 3D ντοκιμαντέρ του National Geographic, ζωντανεύει μερικά από τα πιο περίεργα, άγρια και συναρπαστικά πλάσματα που κατοίκησαν ποτέ τον ωκεανό. Animation και ζωντανοί ηθοποιοί ως παλαιοντολόγοι μας οδηγούν σε ένα εκπαιδευτικό και ευχάριστο ταξίδι πίσω στην εποχή των δεινοσαύρων. (40 λεπτά) (Ηλικία: 8+)


  

Dinosaurs: Giants of Patagonia (2007 Ντοκιμαντέρ) 
"Δεινόσαυροι: Οι Γίγαντες της Παταγονίας"
★★★★★★☆☆☆☆
Αν δεν ήταν για μια σειρά από κατακλυσμιαία γεγονότα, με τις επιπτώσεις της πρόσκρουσης ενός κομήτη να βρίσκονται πρώτες στη λίστα, ο πλανήτης μας θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται ακόμα υπό την κυριαρχία των δεινοσαύρων. (70 λεπτά) (Ηλικία: 9+)





Aliens of the Deep (2005 Ντοκιμαντέρ) 
"Εξωγήινοι του Βυθού"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο σκηνοθέτης του Avatar και του Τιτανικού, Τζέιμς Κάμερον συνεργάζεται με επιστήμονες της NASA για να εξερευνήσει τη Μέσο-ωκεάνια ράχη, μια βυθισμένη αλυσίδα βουνών που δένουν τη Γη και αποτελεί το σπίτι μερικών από τις πιο μοναδικές μορφές ζωής του πλανήτη. (100 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Disneyland: The First 50 Magical Years (2005 Ντοκιμαντέρ) 
"Disneyland: Τα Πρώτα Πενήντα Μαγικά Χρόνια" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Στιβ Μάρτιν, πρώην ηθοποιός στην Disneyland, μας ταξιδεύει στην ιστορία του πρώτου πάρκου του Walt Disney στο Anaheim της Καλιφόρνια, ενώ διακόπτεται συνεχώς από έναν επίμονο αλλά ξεκαρδιστικό Ντόναλντ Ντακ. (20 λεπτά) (Ηλικία: 9+)





Christmas from Hollywood (2003 Ντοκιμαντέρ) 
"Χριστούγεννα από το Χόλιγουντ"
★★★★★★☆☆☆☆
Μια ματιά στον τρόπο που παρουσιάζονται τα Χριστούγεννα στο Hollywood, συμπεριλαμβανομένων της διάσημης Χολιγουντιανής Χριστουγεννιάτικης παρέλασης, μικρά αποσπάσματα από Χριστουγεννιάτικες και Αγιοβασιλιάτικες ταινίες και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από αστέρες του κινηματογράφου. Εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο Τιμ Άλεν, η Χάλι Μπέρι και ο Πιρς Μπρόσναν. (72 λεπτά) (Ηλικία: 8+)



Volcanoes of the Deep Sea (2003 Ντοκιμαντέρ) 
"Ηφαίστεια στα Βάθη της Θάλασσας"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Άλβιν, ένας μηχανοποιημένος ανιχνευτής της βαθιάς θάλασσας, κάνει ένα ταξίδι μεγαλύτερο από 3.500 μέτρα κάτω από το νερό για να διερευνήσει τις Αζόρες, ένα συνεχώς ενεργό ηφαιστειακό ρήγμα μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. (40 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Walking with Beasts (2001 Τηλεοπτική Σειρά) 
"Περπατώντας με τα Θηρία"
★★★★★★★☆☆☆
Στις αρχές τις χιλιετίας και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της διαθέσιμης ψηφιακής τεχνολογίας, το BBC και το Discovery Channel αναδημιουργούν την εποχή των δεινοσαύρων και παρουσιάζουν θεωρίες για την εξέλιξη των φαλαινών, των αλόγων και των ανθρώπων. (180 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




Mysteries of Egypt (1998 Ντοκιμαντέρ) 
"Μυστήρια της Αιγύπτου" 
★★★★★★☆☆☆☆
Στην εκπαιδευτική αυτή παραγωγή από το National Geographic, o Ομάρ Σαρίφ μας ταξιδεύει στις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας, το μοναδικό από τα επτά θαύματα του κόσμου που ακόμα υπάρχει. (38 λεπτά) (Ηλικία: 8+)