Οι Παιδικές Ταινίες του 2016



Οι Παιδικές Ταινίες του 2016

Οι Παιδικές Ταινίες του 2016

Με χαρακτήρες να ποικίλουν από σούπερ ήρωες, δράκους, μονόκερους, γίγαντες και νάνους μέχρι ημίθεους, πριγκίπισσες, προϊστορικά ζώα και σπουδαίους μάγους από το παρελθόν, οι καλύτερες παιδικές ταινίες του 2016 έχουν σκοπό να συναρπάσουν ολόκληρη την οικογένεια.

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★
   
"Ο Κούμπο και οι Δύο Χορδές"
★★★★★★★★★★
Στην αρχαία Ιαπωνία, η Σαριάτου βγαίνει τα βράδια από την κατατονική της κατάσταση για να αφηγηθεί στον γιο της, τον Κούμπο, συναρπαστικές ιστορίες για τον χαμένο πατέρα του, τον θρυλικό Σαμουράι Χάνζο. Επίσης του υπενθυμίζει πως δεν πρέπει ποτέ να βρεθεί έξω αφότου πέσει το σκοτάδι, καθώς τότε ο Βασιλιάς του Φεγγαριού που του έκλεψε το ένα μάτι όταν ήταν μωρό, θα επιστρέψει και για το άλλο. Όταν οι μοχθηρές κόρες του Βασιλιά βρίσκουν τον Κούμπο, εκείνος μαζί με μια προστατευτική μαϊμού και έναν καταραμένο μα... (Περισσότερα)


"Βαϊάνα" 
★★★★★★★★★★
Όταν ο ημίθεος του ανέμου και της θάλασσας Μάουι, κλέβει την καρδιά της ζωογόνου θεάς Τε Φίτι για να την προσφέρει ως δώρο στην ανθρωπότητα, εξαπολύει εν αγνοία του μια καταστροφική κατάρα και ο ίδιος εξαφανίζεται. Τότε ο Ωκεανός ξεκινά μια μακρόχρονη αναζήτηση για τον ικανό ήρωα που θα καταφέρει να επιστρέψει την καρδιά της θεάς στη θέση της. Χίλια χρόνια αργότερα, επιλέγει τη Μοάνα, την καλόκαρδη και ατρόμητη κόρη του αρχηγού μιας πολυνησιακής φυλής, οι άνθρωποι της οποίας δεν έχουν βγει στην... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

"Ζωούπολη" 
★★★
Σε έναν κόσμο που κατοικείται από ανθρωπόμορφα θηλαστικά, η Τζούντι Χοπς, ένα ενθουσιώδες κουνέλι από την επαρχία, πραγματοποιεί το παιδικό της όνειρο να γίνει αστυνομικός στη μητροπολιτική Ζωούπολη. Παρά τις υψηλές ακαδημαϊκές της επιδόσεις, η Τζούντι λόγω του ότι είναι κουνέλι περιορίζεται από τον αρχηγό του τμήματος στο να κόβει κλήσεις. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, η Τζούντι αναλαμβάνει να λύσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας ενυδρίδας, καταλήγοντας να δημιουργήσει μια... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Finding Dory (2016)
"Ψάχνοντας την Ντόρι" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα χρόνο μετά την επική της περιπέτεια στο πλευρό του Μάρλιν ψάχνοντας τον Νέμο, η Ντόρι ζει πλέον κοντά τους στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας. Όταν το αισιόδοξο ψαράκι με την αδύναμη μνήμη θυμάται ξαφνικά τους γονείς της, τους οποίους έχασε όταν ήταν ακόμα παιδί, ξεκινά με τους φίλους της ένα νέο περιπετειώδες ταξίδι για να τους βρει. Τα στοιχεία που ακολουθούν τους οδηγούν σε ένα Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ζωής στην απέναντι πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού, στην Καλιφόρνια, όπου... (Περισσότερα)



"Κουνγκ Φου Πάντα 3"
★★★★★★★★☆☆
Καθώς ο Μάστερ Σίφου προσπαθεί να βρει το Τσι του, τη ζωτική εσωτερική του ενέργεια, τη θέση του ως Δάσκαλος των Υπέροχων Πέντε αναλαμβάνει ο Πο, ο οποίος ταυτόχρονα επανασυνδέεται απροσδόκητα με τον χαμένο βιολογικό του πατέρα. Παράλληλα, ο Κάι, ένας υπερφυσικός πολεμιστής ταύρος κλέβει το Τσι των δασκάλων Κουνγκ Φου, ξεκινώντας από αυτούς που έχουν περάσει στο κόσμο των πνευμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Δάσκαλου Ούγκγεϊ. Τότε, ο Πο επιστρέφει στη γενέτειρά του, τον μυστικό... (Περισσότερα)


Pete's Dragon (2016)
"Ο Πιτ και ο Δράκος του"
★★★★★★★★☆☆
Ο Πιτ, ένα πεντάχρονο αγόρι, χάνει τους γονείς του σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα και μένει ολομόναχος σε ένα αχανές δάσος της βορειοδυτικής ακτής της Αμερικής. Εκεί, το παιδί συναντά έναν φιλικό δράκο, ο οποίος τον παίρνει υπό την προστασία του. Έξι χρόνια αργότερα, τον Πιτ ανακαλύπτει η δυναμική και καλόκαρδη φύλακας του δάσους, η Γκρέις, ο πατέρας της οποίας, ο κ. Μίτσαμ, απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες, που κανείς δεν πιστεύει, για τον δράκο που ζει στο δάσος. Η Γκρέις παίρνει κοντά της τον... (Περισσότερα)


The Jungle Book (2016)
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο προστατευτικός μαύρος πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει στη ζούγκλα ένα μικρό ορφανό αγόρι, το εμπιστεύεται στη φροντίδα μιας αγέλης λύκων, οι οποίοι το ονομάζουν Μόγλη. Το παιδί μεγαλώνει ευτυχισμένο ως ένα από τα κουτάβια της στοργικής λύκαινας Ράκσα, μέχρι που αναγκάζεται να αναζητήσει το χωριό των ανθρώπων για να βρει καταφύγιο από τον αιμοδιψή τίγρη Σιρ Χαν που τον θέλει νεκρό. Στο επικίνδυνο ταξίδι του, τον Μόγλη συνοδεύει ο Μπαγκίρα, ενώ το παιδί συναντά και νέους φίλους, ανάμεσά τους και... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆
    
Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
"Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται"
★★★★★★★☆☆☆
Το 1926, ο Βρετανός µαγικοζωολόγος Νιουτ Σκαμάντερ καταφτάνει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με μια βαλίτσα γεμάτη μαγικά πλάσματα. Όταν κάποια από αυτά τα απαγορευμένα ζώα διαφεύγουν, ο συνεσταλμένος μάγος συνεργάζεται με τον εγκάρδιο Άμαγο Τζέικομπ Κοβάλσκι και τις ταλαντούχες αδελφές μάγισσες Τίνα και Κουίνι Γκόλντσταϊν, για να βρει τα χαμένα φανταστικά ζώα και να διαλύσει τις υποψίες που θέλουν ένα από αυτά υπεύθυνο για το θάνατο ενός αλαζονικού Άμαγου Γερουσιαστή των Ηνωμένων... (Περισσότερα)


Rock Dog (2016)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Bodi (Μπάντι), ένας νεαρός θιβετιανός σκύλος με πάθος για τη μουσική, προετοιμάζεται από τον πατέρα του για να πάρει μια μέρα τη θέση του ως φύλακας των προβάτων του χωριού τους, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο μιας συμμορίας λύκων. Όταν όμως, ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό, τα όνειρά του Bodi να γίνει μουσικός βγαίνουν στην επιφάνεια και τον οδηγούν στην πόλη. Εκεί, πρέπει να αποδείξει πως έχει το ταλέντο και τη θέληση να πετύχει, αλλά και να βρει τη “φωτιά μέσα του” για να σώσει τα πρόβατά του από την επίθεση των λύκων... (Περισσότερα)


Sing (2016)
"Τραγούδα!"
★★★★★★★☆☆☆
O Μπάστερ Μουν, ένα εγκάρδιο και φιλόδοξο κοάλα, το οποίο χρειάζεται μια μεγάλη επιτυχία για να σώσει το πολυαγαπημένο του θέατρο από τη χρεωκοπία, αποφασίζει να διοργανώσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού ερασιτεχνών. Ανάμεσα στα ταλαντούχα και μη ζώα που συρρέουν στην οντισιόν ξεχωρίζουν η ποπ μαμά 25 μικρών γουρουνιών, ο τρυφερός σόουλ γιος ενός παράνομου γορίλα, μία εκφραστική ροκ σκαντζοχοιρίνα, ένας επιπόλαιος τζαζ ποντικός και μία χαρισματική μα ντροπαλή έφηβη ελεφαντίνα, και κάθε ένας από αυτούς... (Περισσότερα)


The BFG (2016)
"Ο ΜΦΓ, ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν μια νύχτα η Σόφι, ένα δεκάχρονο ορφανό κορίτσι με έντονη φαντασία συναντά έναν γίγαντα, εκείνος την απαγάγει από το ορφανοτροφείο της στο Λονδίνο και την παίρνει να ζήσει κοντά του στη Χώρα των Γιγάντων. Εκεί, η Σόφι ανακαλύπτει πως το τέρας όπως πίστευε, είναι στην πραγματικότητα ένας φιλικός, ευαίσθητος γίγαντας που περνά της νύχτες του χαρίζοντας όμορφα όνειρα στα παιδιά. Οι δυο τους γίνονται καλοί φίλοι και προσπαθούν να σταματήσουν τους ανθρωποφάγους γίγαντες που θέλουν να εισβάλλουν στον κόσμο των... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆
  
Ballerina (2016)
"Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης" 
★★★★★★☆☆☆☆
Το 1880, ένα ορφανό κορίτσι, η 11χρονη Φελίσι, αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα, το σκάει απ΄το ορφανοτροφείο της μαζί με τον καλό της φίλο, τον νεαρό εφευρέτη Βίκτορ. Τα δύο παιδιά καταφθάνουν στο Παρίσι, όπου ο Βίκτορ γίνεται βοηθός του αρχιτέκτονα Άιφελ, ενώ η Φελίσι πιάνει δουλειά ως βοηθός καθαρίστριας στο σπίτι της αυταρχικής Ρεζίν Λ’Ο και της επίσης σκληρής κόρης της Καμίλ. Όταν η Καμίλ την προσβάλει, η Φελίσι κλέβει το γράμμα αποδοχής της Καμίλ ως μαθητευόμενη... (Περισσότερα)


Pettersson und Findus 2 - Das Schönste Weihnachten Uberhaupt (2016)
"Pettson and Findus: The Best Christmas Ever" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο μοναχικός αγρότης Πέτερσον υπόσχεται στον νεαρό γάτο του, τον παιχνιδιάρη Φίντους, πως αυτή τη χρονιά θα περάσουν τα καλύτερα τους Χριστούγεννα. Όμως, μια σφοδρή χιονοθύελλα κρατά τους δύο φίλους κλεισμένους στο σπίτι τους για πολλές μέρες, μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Καθώς αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με τις βιαστικές τους προετοιμασίες, ο Φίντους φοβάται πως τελικά τα Χριστούγεννα θα ακυρωθούν και αποφασίζει να αναζητήσει βοήθεια από τους γείτονες τους... (Περισσότερα)


Storks (2016)
"Πελαργοί" 
★★★★★★☆☆☆☆
Εδώ και χρόνια οι πελαργοί έχουν σταματήσει να παραδίδουν μωρά και αντ’ αυτού παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς δεμάτων. Ωστόσο, το τελευταίο μωρό που φτιάχτηκε από τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, η Τούλιπ, δεν παραδόθηκε ποτέ και παρέμεινε με τους πελαργούς ως ορφανό. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, η ιδιόρρυθμη μα φιλική κοπέλα εργάζεται ως επιστάτρια του κτηρίου της επιχείρησης και άθελά της δημιουργεί στη Μηχανή ένα νέο μωρό. Για να το παραδώσει στη οικογένειά του συνεργάζεται με τον Τζούνιορ, τον κορυφαίο... (Περισσότερα)


The Secret Life of Pets (2016)
"Μπάτε Σκύλοι Αλέστε" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε μια πολυκατοικία του Μανχάταν, η ζωή του Μαξ, ενός αφοσιωμένου Τζακ Ράσελ, αναστατώνεται όταν η φιλόζωη αφεντικίνα του, η Κέιτι, φέρνει στο σπίτι τον Δούκα, έναν αδέσποτο, απρόσεκτο μεγαλόσωμο σκύλο. Όταν η αντιμαχία των δύο ζώων τα οδηγεί να απομακρυνθούν από την ασφάλεια του σπιτιού τους, ο Μαξ και ο Δούκας καλούνται να βάλουν στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές και να συνεργαστούν ώστε να σώσουν τον κόσμο από ένα επιθετικό λευκό λαγουδάκι, τον Χιονόμπαλα, και τον στρατό του από... (Περισσότερα)


Trolls (2016)
"Οι Ευχούληδες" 
★★★★★★☆☆☆☆
Είκοσι χρόνια αφότου οι πάντα πρόσχαροι Ευχούληδες δραπέτευσαν από τους μίζερους Μπέργκενς, οι οποίοι αισθάνονται ευτυχία μόνο όταν τρώνε έναν Ευχούλη, τα μικρά αισιόδοξα πλασματάκια απολαμβάνουν μια ξένοιαστη ζωή γεμάτη αγκαλιές, χορούς και τραγούδια. Όταν όμως το θεαματικό πάρτι της πριγκίπισσας Πόπη γίνεται αιτία να τους ανακαλύψει η αδίστακτη Σεφ των Μπέργκενς και να αιχμαλωτίσει πολλούς από τους φίλους της, η θαρραλέα Πόπη αποφασίζει να τους σώσει και ζητά τη βοήθεια του απαισιόδοξου και... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★☆☆☆☆☆

The Angry Birds Movie (2016)
"Angry Birds Η Ταινία" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Το απομονωμένο, ειδυλλιακό Νησί των Πουλιών κατοικείται από ευδιάθετα και κοινωνικά πουλιά, τα οποία δουλεύουν, παίζουν, γελούν και ζουν χωρίς συγκρούσεις και διαμάχες. Ανάμεσα όμως στα χαρούμενα αυτά πουλιά βρίσκεται και ο κυνικός, απομονωμένος και διαρκώς θυμωμένος Ρεντ. Μετά από ένα έντονο ξέσπασμα ο δικαστής του νησιού αναγκάζει τον Ρεντ να παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού. Εκεί, το ευέξαπτο πουλί γνωρίζει δυο φίλους, τον Τσακ και τον Μπομπ, και με τη βοήθεια τους προσπαθεί να... (Περισσότερα)


"Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Προσπαθώντας να θάψει το βελανίδι του, ο Σκρατ ενεργοποιεί άθελά του έναν παγωμένο ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος τον μεταφέρει στο διάστημα και πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που θέτουν χιλιάδες αστεροειδείς σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Τα μέλη του προϊστορικού κοπαδιού αναζητώντας μια λύση ώστε να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή ξεκινούν ένα ταξίδι, το οποίο τους οδηγεί σε μια ουτοπική χώρα, τη Γεωτοπία. Τον εκθαμβωτικό αυτόν κόσμο κατοικούν ζώα, τα οποία παραμένουν για πάντα νέα και η πηγή της... (Περισσότερα)