Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (2014)



Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (2014)

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (2014)


How to Train Your Dragon 2 (2014)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2"
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια αφού οι Βίκινγκ και οι δράκοι έκαναν ειρήνη, ζουν μαζί αρμονικά στο νησί του Μπεργκ. Καθώς ο Hiccup πετά με τον Toothless ανακαλύπτοντας και χαρτογραφώντας ανεξερεύνητες περιοχές του κόσμου τους, ανακαλύπτει πως ο αιμοδιψής κατακτητής Ντράγκο Βλάντβιστ, αιχμαλωτίζει δράκους και σχεδιάζει να επιτεθεί με αυτούς στο Μπερκ. Παρά τις προσπάθειες του πατέρα του να αποφύγει τη σύγκρουση με τον ανελέητο Ντράγκο, ο Hiccup είναι αποφασισμένος να τον αντιμετωπίσει και στο πλευρό του στέκονται οι φίλοι του, αλλά και ένας μυστηριώδης καβαλάρης δράκων. (102 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ντιν ΝτέΜπλουα
Ηθοποιοί: Τζέι Μπάρουσελ, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Τ.Τζέι Μίλερ, Κρίστεν Γουίγκ, Ντζιμόν Χουνσού, Κιτ Χάριντον, Τζεράρντ Μπάτλερ


Η συναρπαστική συνέχεια της ταινίας Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας (2010) και 29η κινηματογραφική παραγωγή της DreamWorks Animation, τιμήθηκε όπως και η προγενέστερή της με μία υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο κατέκτησε τελικά η ταινία της Disney, Οι Υπερέξι (2014). Ωστόσο, το Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (2014) κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και το αντίστοιχο βραβείο Annie.

Η συναισθηματική περιπέτεια διατηρεί τους γρήγορους ρυθμούς, την ενθουσιώδη διάθεση και το ευφυές χιούμορ της προηγούμενης. Ταυτόχρονα, το 2ο κεφάλαιο του franchise αναπτύσσει τους χαρακτήρες και διευρύνει τον φανταστικό κόσμο των Βίκινγκ και των δράκων. Τα θετικά μηνύματα προάγουν με άμεσο τρόπο την αξία της οικογένειας, την υπευθυνότητας, της συγχώρεσης, της φιλίας και της καταπολέμησης του εκφοβισμού.

Πέντε χρόνια μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, οι χαρακτήρες έχουν μεγαλώσει με φυσικότητα. Οι πολεμικές κατασκευές του χωριού έχουν αντικατασταθεί με χρήσιμες και διασκεδαστικές δημιουργίες, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της ειρήνης.

Σχεδιαστικά, η ταινία αποτελεί υπόδειγμα τεχνολογικής και καλλιτεχνικής εξέλιξης, μια ωρίμανση που ακολουθεί και η επική ορχηστρική επένδυση του Τζον Πάουελ. Η 100μελής χορωδία, οι Κέλτικες άρπες, τα Ιρλανδικά τύμπανα και οι Σκωτσέζικες γκάιντες, συνθέτουν ένα συναρπαστικό σκορ, το οποίο συχνά αναφέρεται ως ένα από τα καλύτερα του 21ου αιώνα.

Ο Hiccup (Ψάρης), ο οποίος ως έφηβος κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό της φυλής του με την καλοσύνη, τη διορατικότητα και το θάρρος του, ως νεαρός ενήλικας πια αγωνίζεται για να καθορίσει ποιος είναι ο ίδιος και ο σκοπός του. Αναζητώντας ακόμα την ταυτότητά του, αντιστέκεται να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και να αναλάβει τις ευθύνες του αρχηγού.

Ο αδίστακτος ανταγωνιστής που προσβλέπει στην απόλυτη κυριαρχία, είναι ιδιαίτερα απειλητικός. Ο θάνατος ενός κεντρικού χαρακτήρα και το θέμα της γονεϊκής εγκατάλειψης προσδίδουν στην περιπετειώδη πλοκή δραματικούς τόνους.


Προηγούμενη Ταινία:

Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σαςHow to Train Your Dragon (2010)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας"
★★★★★★★★★★
Στο Μπερκ, ένα μυθικό σκανδιναβικό νησί το οποίο γίνεται συχνά στόχος επιδρομών δράκων, ο Hiccup, ένας μικροκαμωμένος και εφευρετικός 15χρονος Βίκινγκ είναι πολύ αδύναμος για να τους πολεμήσει. Αντ’ αυτού δημιουργεί μηχανήματα και με ένα από αυτά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον πιο μυστηριώδη και δυνατό δράκο από όλους. Όταν όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με το τραυματισμένο πλάσμα, αντί να το σκοτώσει, το περιθάλπει, του δίνει το όνομα Toothless και το εκπαιδεύει κρυφά από τους συμπολίτες του, οι... (Περισσότερα)


Επόμενη Ταινία:

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3 (2019)How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3"
★★★★★★★★☆☆
Ενώ πλέον οι Βίκινγκ του Μπερκ δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς τους αγαπημένους δράκους τους, συνειδητοποιούν πως έχουν μετατραπεί σε εύκολο στόχο για κακοποιούς που θέλουν να αιχμαλωτίσουν τους ιπτάμενους φίλους τους. Ο Hiccup, ως επικεφαλής της φυλής, αποφασίζει πως για να επιβιώσουν την απειλή θα πρέπει να αφήσουν πίσω το χωριό των προγόνων τους και να αναζητήσουν τον μυθικό Κρυφό Κόσμο, από όπου λέγεται πως προέρχονται οι δράκοι. Παράλληλα, ο Toothless συναντά για... (Περισσότερα)