Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (2014)Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (2014)

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (2014)


How to Train Your Dragon 2 (2014)
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια αφού οι Βίκινγκ και οι δράκοι έκαναν ειρήνη, ζουν μαζί αρμονικά στο νησιωτικό χωριό του Μπεργκ. Ο Hiccup (Ψάρης) πετά με τον δράκο του, Toothless (Φαφούτης), ανακαλύπτοντας και χαρτογραφώντας ανεξερεύνητες περιοχές του κόσμου τους. Στις περιπέτειες τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν αιμοδιψή κατακτητή που αιχμαλωτίζει δράκους και σχεδιάζει να επιτεθεί στο Μπερκ αλλά και με έναν μυστηριώδη καβαλάρη δράκων. (102 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ντιν ΝτέΜπλουα
Ηθοποιοί: Τζέι Μπάρουσελ, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Τ.Τζέι Μίλερ, Κρίστεν Γουίγκ, Ντζιμόν Χουνσού, Κιτ Χάριγκτον

Το συναρπαστικό δεύτερο κεφάλαιο της επικής σειράς φαντασίας Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας και 29η κινηματογραφική παραγωγή της DreamWorks Animations, ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, ενώ κέρδισε την αντίστοιχη Χρυσή Σφαίρα και το Annie Award.

Η βαθιά συναισθηματική περιπέτεια διατηρεί τους γρήγορους ρυθμούς, την ενθουσιώδη διάθεση και το ευφυές χιούμορ του προκατόχου της, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τους χαρακτήρες και διευρύνει τον φανταστικό κόσμο των Βίκινγκ και των δράκων.

Πέντε χρόνια μετά από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, οι χαρακτήρες έχουν μεγαλώσει φυσικά, ενώ οι πολεμικές κατασκευές του χωριού έχουν αντικατασταθεί με χρήσιμες και διασκεδαστικές δημιουργίες, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της ειρήνης. Σχεδιαστικά, η ταινία αποτελεί υπόδειγμα τεχνολογικής και καλλιτεχνικής εξέλιξης, μια ωρίμανση που ακολουθεί και η μουσική επένδυση που αναπτύσσει τα πρωτότυπα θέματα.

Ο Hiccup, ο οποίος ως παιδί κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό της φυλής του, ως νεαρός ενήλικας αγωνίζεται να καθορίσει ποιος είναι ο ίδιος και ο σκοπός του, ενώ αντιστέκεται να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του και να αναλάβει τις ευθύνες του αρχηγού.

Η πλοκή παίρνει συχνά δραματικούς τόνους με έναν αδίστακτο ανταγωνιστή που προσβλέπει στην απόλυτη κυριαρχία, το θάνατο ενός κεντρικού χαρακτήρα και το θέμα της γονεϊκής εγκατάλειψης. Τα θετικά μηνύματα προάγουν την οικογένεια, την υπευθυνότητα, τη συγχώρεση και τη φιλία. 


Προηγούμενη Ταινία:

Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σαςHow to Train Your Dragon (2010)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας"
★★★★★★★★★★
Στο Μπερκ, ένα μυθικό νησί το οποίο γίνεται συχνά στόχος επιδρομών δράκων, ο Hiccup (Ψάρης), ένας μικροκαμωμένος και εφευρετικός 15χρονος Βίκινγκ είναι πολύ αδύναμος για να τους πολεμήσει. Αντ' αυτού δημιουργεί μηχανές και με μία από αυτές καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον πιο μυστηριώδη δράκο από όλους. Όταν όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με το τραυματισμένο πλάσμα, αντί να το σκοτώσει, το περιθάλπει, του δίνει το όνομα Toothless (Φαφούτης) και το εκπαιδεύει. (98 λεπτά) (Ηλικία: 5+) Περισσότερα...