Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων της DreamWorks Animation

Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων της DreamWorks Animation


Έχοντας ιδρυθεί την 12η Οκτωβρίου 1994 από τη συγχώνευση του τμήματος animation της DreamWorks και της Pacific Data Images, η DreamWorks Animation είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ταινιών κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως.

Το στούντιο έχει λάβει μέχρι στιγμής τρία βραβεία Όσκαρ, 22 Emmy, πολυάριθμα βραβεία Annie, καθώς και πολλαπλές υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες και BAFTA. Εκτός όμως από κριτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες, οι ταινίες των στούντιο της DreamWorks Animation, αποτελούν και τεράστιες εμπορικές επιτυχίες, καθώς έχουν αποφέρει συνολικά πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια, με μέσα έσοδα ανά ταινία τα 420 εκατομμύρια δολάρια!

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σαςHow to Train Your Dragon (2010)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας"
★★★★★★★★★★
Στο Μπερκ, ένα μυθικό σκανδιναβικό νησί το οποίο γίνεται συχνά στόχος επιδρομών δράκων, ο Hiccup, ένας μικροκαμωμένος και εφευρετικός 15χρονος Βίκινγκ είναι πολύ αδύναμος για να τους πολεμήσει. Αντ’ αυτού δημιουργεί μηχανήματα και με ένα από αυτά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον πιο μυστηριώδη και δυνατό δράκο από όλους. Όταν όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με το τραυματισμένο πλάσμα, αντί να το σκοτώσει, το περιθάλπει, του δίνει το όνομα Toothless και το εκπαιδεύει κρυφά από τους συμπολίτες του, οι... (Περισσότερα)


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

How to Train Your Dragon 2 (2014)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2" 
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια αφού οι Βίκινγκ και οι δράκοι έκαναν ειρήνη, ζουν μαζί αρμονικά στο νησί του Μπεργκ. Καθώς ο Hiccup πετά με τον Toothless ανακαλύπτοντας και χαρτογραφώντας ανεξερεύνητες περιοχές του κόσμου τους, ανακαλύπτει πως ο αιμοδιψής κατακτητής Ντράγκο Βλάντβιστ, αιχμαλωτίζει δράκους και σχεδιάζει να επιτεθεί με αυτούς στο Μπερκ. Παρά τις προσπάθειες του πατέρα του να αποφύγει τη σύγκρουση με τον ανελέητο Ντράγκο, ο Hiccup είναι αποφασισμένος να τον αντιμετωπίσει και στο πλευρό του στέκονται οι... (Περισσότερα)


"Κουνγκ Φου Πάντα 2"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο ζει το όνειρό του ως μάστερ πια του Κουνγκ Φου και προστατεύει την Κοιλάδα της Ειρήνης μαζί με τη Συμμορία των Υπέροχων Πέντε. Ταυτόχρονα όμως, ο Άρχοντας Σεν, ένα τυραννικό παγώνι εκδιωγμένο από τους γονείς του λόγω της σκληρότητάς του, αναπτύσσει ένα μυστικό όπλο για να αφανίσει το Κουνγκ Φου και να κατακτήσει την Κίνα. Ο ίδιος, 20 χρόνια νωρίτερα, ήταν υπεύθυνος για μια δολοφονική επίθεση στο χωριό των φιλειρηνικών γιγάντιων πάντα, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει μια προφητεία, σύμφωνα με την... (Περισσότερα)


"Κουνγκ Φου Πάντα"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο, ένα ενθουσιώδες και εγκάρδιο μα αδέξιο πάντα, είναι μεγάλος θαυμαστής των πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα των Υπέροχων Πέντε, των ηρωικών πολεμιστών Κουνγκ Φου που μαθητεύουν υπό τον Δάσκαλο Σίφου. Ο Πο αποκτά την ευκαιρία να μάθει Κουνγκ Φου δίπλα στα ινδάλματά του, όταν ο σοφός δημιουργός του Κουνγκ Φου, ο Μεγάλος Δάσκαλος Ούγκγεϊ, τον επιλέγει ως τον πολεμιστή που θα εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία. Η επιλογή αυτή αμφισβητείται από όλους τους μαθητές και τον ίδιο τον Πο, ο οποίος... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

"Τα Κακά Παιδιά" 
★★★★★★★★☆☆  
Σε έναν κόσμο όπου άνθρωποι και ανθρωπόμορφα ζώα συνυπάρχουν, ο πνευματώδης και γοητευτικός Λύκος είναι ο αρχηγός των “Κακών Παιδιών”, μιας διαβόητης συμμορίας από ζώα. Όταν η Κυβερνήτης Νταϊάν Φόξινγκτον τον προσβάλει σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Λύκος πείθει τη συμμορία του να κλέψουν το βραβείο που πρόκειται να απονείμει η Κυβερνήτης στον φιλάνθρωπο Καθηγητή Μάρμελαντ. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Λύκος βοηθά άθελά του μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία τον επαινεί για την πράξη του. Αυτή, η... (Περισσότερα)


Οι Κρουντς 2: Nέα Eποχή (2020)
The Croods: A New Age (2020)
"Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Γκάι προτείνει στην Ιπ να δημιουργήσουν τη δική τους “αγέλη”, ο πατέρα της, ο Κραγκ, πανικοβάλλεται. Όταν όμως οι Κρουντς ανακαλύπτουν μια περιφραγμένη περιοχή με τρεχούμενο νερό και άφθονο φαγητό, ο Κραγκ πιστεύει πως βρήκε τον τρόπο να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη. Δημιουργοί αυτού του κόσμου είναι οι Μπέτερμαν, μια οικογένεια πιο εξελιγμένων ανθρώπων που γνώριζαν τον Γκάι όταν ήταν παιδί. Ο Φιλ και η Χόουπ Μπέτερμαν προσφέρονται να φιλοξενήσουν τους πρωτόγονους Κρουντς ελπίζοντας πως... (Περισσότερα)


Abominable (2019)Abominable (2019)
"Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων" 
★★★★★★★★☆☆
Σε μια Κινεζική μητρόπολη, η έφηβη Γι έχει απομονωθεί μετά από τον θάνατο του πατέρα της. Όταν βρίσκει στην ταράτσα της ένα φοβισμένο Γέτι, το κορίτσι ξεκινάει ένα μακρινό ταξίδι για να το βοηθήσει να επιστρέψει στο σπίτι του, στα Ιμαλάια. Στο πλευρό της Γι και του μαγικού πλάσματος που ονομάζει Έβερεστ, βρίσκονται δύο γείτονές της, ο εθισμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Τζιν και ο μικρότερος ξάδελφος του, ο ενθουσιώδης Πενγκ. Κατά μήκος της διαδρομής, η ομάδα καταδιώκεται από έναν πλούσιο ηλικιωμένο και... (Περισσότερα)



Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3 (2019)How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3"
★★★★★★★★☆☆
Ενώ πλέον οι Βίκινγκ του Μπερκ δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς τους αγαπημένους δράκους τους, συνειδητοποιούν πως έχουν μετατραπεί σε εύκολο στόχο για κακοποιούς που θέλουν να αιχμαλωτίσουν τους ιπτάμενους φίλους τους. Ο Hiccup, ως επικεφαλής της φυλής, αποφασίζει πως για να επιβιώσουν την απειλή θα πρέπει να αφήσουν πίσω το χωριό των προγόνων τους και να αναζητήσουν τον μυθικό Κρυφό Κόσμο, από όπου λέγεται πως προέρχονται οι δράκοι. Παράλληλα, ο Toothless συναντά για... (Περισσότερα)


Kung Fu Panda 3 (2016)
"Κουνγκ Φου Πάντα 3"
★★★★★★★★☆☆
Καθώς ο Μάστερ Σίφου προσπαθεί να βρει το Τσι του, τη ζωτική εσωτερική του ενέργεια, τη θέση του ως Δάσκαλος των Υπέροχων Πέντε αναλαμβάνει ο Πο, ο οποίος ταυτόχρονα επανασυνδέεται απροσδόκητα με τον χαμένο βιολογικό του πατέρα. Παράλληλα, ο Κάι, ένας υπερφυσικός πολεμιστής ταύρος κλέβει το Τσι των δασκάλων Κουνγκ Φου, ξεκινώντας από αυτούς που έχουν περάσει στο κόσμο των πνευμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Δάσκαλου Ούγκγεϊ. Τότε, ο Πο επιστρέφει στη γενέτειρά του, τον μυστικό... (Περισσότερα)


The Croods (2013)
"Οι Κρουντς"
★★★★★★★★☆☆
Οι Κρουντς είναι μια οικογένεια Νεάντερταλ, οι οποίοι έχουν κατορθώσει να επιβιώσουν στο σκληρό προϊστορικό περιβάλλον παραμένοντας στη σπηλιά τους όλη την ώρα, εκτός από όταν βγαίνουν για να βρουν τροφή. Ένα βράδυ, ενάντια στους κανόνες του υπερπροστατευτικού πατέρα της, η περιπετειώδης νεαρή Ιπ βγαίνει έξω από τη σπηλιά και συναντά έναν νεαρό ανατομικά σύγχρονο άνθρωπο, τον εφευρετικό Γκάι. Όταν το σπήλαιο τους καταστρέφεται εξαιτίας της διάσπασης των ηπείρων, οι Κρουντς αναγκάζονται να... (Περισσότερα)


"Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο" 
★★★★★★★★☆☆
Καθώς πλησιάζει ο ετήσιος Διαγωνισμός Γιγάντιων Λαχανικών που διοργανώνει η Λαίδη Τότιντον, οι κάτοικοι του αγγλικού χωριού Γουίγκαν βασίζουν την προστασία των πολύτιμων λαχανικών τους στην εταιρεία μη βίαιης καταπολέμησης τρωκτικών του γκαφατζή εφευρέτη Γουάλας και του πανέξυπνου σκύλου του, Γκρόμιτ. Όταν ένα τεράστιο πλάσμα, μισό άνθρωπος, μισό λαγός εισβάλει στους κήπους και τρώει τα λαχανικά, ο Γουάλας και ο Γκρόμιτ αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και να σώσουν τους κήπους και τον... (Περισσότερα)


"Σπίριτ, το Άγριο Άλογο" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Σπίριτ, ένα μάστανγκ άλογο με ισχυρό πνεύμα, γεννιέται και μεγαλώνει ελεύθερο στα πανέμορφα βουνά και τις πεδιάδες της Αμερικανικής Δύσης του 19ου αιώνα. Όταν όμως η περιέργειά του τον οδηγεί στους ανθρώπους, εκείνοι τον αιχμαλωτίζουν και τον πουλούν σε ένα τάγμα του Αμερικανικού Ιππικού. Εκεί ένας αξιωματικός χρησιμοποιεί απάνθρωπες μεθόδους για να τον δαμάσει, όμως ο Σπίριτ καταφέρνει να ξεφύγει με τη βοήθεια του επίσης αιχμάλωτου νεαρού Ιθαγενή Αμερικανού, Little Creek. Ο Little Creek αποτυγχάνει και... (Περισσότερα)


 Shrek (2001)
"Σρεκ" 
★★★★★★★★☆☆
Η ζωή του μοναχικού Σρεκ αναστατώνεται όταν εισβάλουν στον βάλτο του εκατοντάδες παραμυθένιοι χαρακτήρες που εξορίστηκαν εκεί από τον μοχθηρό λόρδο Φάρκουαρντ. Για να επανακτήσει το σπίτι και την ηρεμία του, ο Σρεκ συμφωνεί με τον Φάρκουαρντ να αναλάβει για αυτόν μια αποστολή και με τη βοήθεια ενός πολυλογά γάιδαρου, απελευθερώνει την πριγκίπισσα Φιόνα από έναν μακρινό πύργο. Αν και ο Φάρκουαρντ θέλει να παντρευτεί τη Φιόνα για να γίνει βασιλιάς, εκείνη έχει έναν απρόσμενο χαρακτήρα και ένα... (Περισσότερα)  



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

"Σπίριτ: Ο Ατίθασος"
★★★★★★★☆☆☆
Στις αρχές του 1900, στη μικρή πόλη Μιραδέρο της Άγριας Δύσης, η Μιλάγκρο εντυπωσιάζει το κοινό με τα ακροβατικά της, αλλά πέφτει από το άλογό της και τραυματίζεται θανάσιμα. Χρόνια αργότερα μετά από το δυστύχημα, η κόρη της, Λάκι, ζει σε μια μεγάλη πόλη με τη θεία της, Κόρα, και τον παππού της. Η Λάκι και η Κόρα ταξιδεύουν πίσω στο Μιραδέρο για να περάσουν το καλοκαίρι με τον πατέρα της Λάκι. Εκεί, το κορίτσι γνωρίζει ένα άγριο μάστανγκ, τον Σπίριτ. Με τη βοήθεια των νέων της φίλων, Άμπιγκεϊλ και Πρου, η Λάκι επιχειρεί να... (Περισσότερα)


"Κυνηγοί Τρολ: Το Ξύπνημα των Τιτάνων"
★★★★★★★☆
H Αρκάντια μπορεί να φαίνεται σαν μια τυπική προαστιακή πόλη, ωστόσο, κρύβει πολλά μυστικά. Κάτω από τους δρόμους της ζουν πολιτισμένα τρολ, ενώ εξωγήινοι ευγενείς και πανίσχυροι μάγοι κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανύποπτους κατοίκους της. Οι ήρωες των σειρών “Κυνηγοί Tρολ”, “Tρεις από το Πουθενά” και “Οι Μάγοι”, επανενώνονται, καθώς δύο από τους τρεις δημιουργούς του σύμπαντος, έχουν χάσει την πίστη τους στο ανθρώπινο είδος. Οι αρχέγονοι μάγοι σχεδιάζουν να καθαρίσουν τη Γη από την... (Περισσότερα)


"Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Πόπη λαμβάνει από τη Βασίλισσα Μπαρμπ μια πρόσκληση σε ένα τεράστιο πάρτι, ανακαλύπτει πως η φυλή της είναι μία μόνο από έξι διαφορετικές φυλές Ευχούληδων που ζουν σε διαφορετικές τοποθεσίες και αντιπροσωπεύουν έξι διαφορετικά είδη μουσικής, την Τέκνο, την Κλασική, την Κάντρι, τη Φανκ, την Ποπ και τη Ροκ.  Η Πόπη, ενθουσιασμένη που ο κόσμος τους είναι πιο μεγάλος και πιο ενδιαφέρων από ό,τι πίστευε, ξεκινά ένα ταξίδι για να συναντήσει την Μπαρμπ, η οποία όμως σχεδιάζει να κυριαρχήσει σε όλες τις... (Περισσότερα)


Captain Underpants: The First Epic Movie (2017)
"Οι Επικές Ιστορίες του Κάπτεν Βράκα"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τζορτζ και ο Χάρολντ, δύο δεκάχρονοι φίλοι και μεγάλα πειραχτήρια, δημιουργούν μία σειρά κόμικς για έναν ενθουσιώδη, ευγενικό μα και ανόητο υπερήρωα, τον οποίο ονομάζουν Κάπτεν Βράκα. Οι δύο συμμαθητές προσφέρουν χαρά στα αποκαρδιωμένα παιδιά του μίζερου σχολείου τους κάνοντας φάρσες στους κακοδιάθετους δασκάλους τους και ιδιαίτερα στον στριμμένο διευθυντή Μπέντζαμιν Κραπ. Όταν ο Κραπ αποφασίζει να τους χωρίσει και να διαλύσει τη φιλία τους, τα αγόρια τον υπνωτίζουν να πιστέψει πως είναι ο... (Περισσότερα)


Home (2015)Home (2015)
"Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι" 
★★★★★★★☆☆☆
Οι τεχνολογικά προηγμένοι εξωγήινοι Μπουβς εισβάλουν στη Γη προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο από τους εχθρούς τους, τους Γκοργκ. Η “φιλική” κατάληψη της Γης περιλαμβάνει τη μετακίνηση όλης της ανθρωπότητας σε συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη, όμως ένα νεαρό κορίτσι, η Τιπ, τυχαία μένει πίσω. Παράλληλα, ο Oh (Ουπς), ένας κατ’ εξαίρεση κοινωνικός Μπουβ, διαπράττει άθελά του ένα επικίνδυνο λάθος και τρέπεται σε φυγή. Η Τιπ και ο Oh, πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν τη μητέρα της Τιπ, να αποφύγουν... (Περισσότερα)


Turbo (2013)
"Τούρμπο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τούρμπο είναι ένα ονειροπόλο σαλιγκάρι που το πάθος του για αγώνες αυτοκινήτων τον περιθωριοποιεί από την κοινωνία σαλιγκαριών όπου ζει και τον φέρνει σε αντιπαράθεση με τον προσεκτικό και πραγματιστή αδελφό του, τον Τσετ. Όταν ο Τούρμπο διαποτίζεται άθελά του με Νίτρο, αποκτά υπερφυσική ταχύτητα, η οποία γίνεται αντιληπτή από έναν καλόκαρδο και εξίσου φιλόδοξο άνθρωπο, τον Τίτο. Παρά τις αντιρρήσεις των μεγαλύτερων αδελφών τους, ο Τίτο και ο Τούρμπο, αποφασίζουν να διεκδικήσουν μια συμμετοχή... (Περισσότερα)


Rise of the Guardians (2012)
"Οι Πέντε Θρύλοι"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα αγόρι ξυπνά με αμνησία μέσα σε μία παγωμένη λίμνη, γνωρίζοντας μόνο ότι το όνομα του είναι Jack Frost. Ο Jack ανακαλύπτει πως έχει τη δύναμη να δημιουργεί χιόνι, πάγο και θύελλες, αλλά και ότι είναι αόρατος στους ανθρώπους. Τριακόσια χρόνια αργότερα, ο μυστηριώδης Άνθρωπος στο Φεγγάρι προειδοποιεί τους τέσσερις Φύλακες των Παιδιών, τον North, τον Bunnymund, την Tooth και τον Sandman, ότι το πνεύμα του φόβου, ο Pitch Black, απειλεί με τους εφιάλτες του τα παιδιά όλου του κόσμου, ενώ στη συνέχεια... (Περισσότερα)


Γάτος Σπιρουνάτος (2011)Puss in Boots (2011)
"Γάτος Σπιρουνάτος" 
★★★★★★★☆☆☆
Χρόνια πριν συναντήσει τον Σρεκ, ο Γάτος ζούσε στο ορφανοτροφείο της στοργικής Ιμέλντα μαζί με τον καλύτερο φίλο του, τον Χάμπτι Ντάμπτι. Μεγαλώνοντας όμως, οι δρόμοι των δύο φίλων χωρίστηκαν καθώς ο Γάτος αναδείχθηκε σε ήρωα, ενώ ο Χάμπτι έγινε ένας κοινός εγκληματίας. Το χάσμα μεταξύ τους έγινε αγεφύρωτο όταν ο Χάμπτι πρόδωσε τον Γάτο, ο οποίος βρέθηκε άδικα κατηγορούμενος για τη ληστεία της τράπεζας της πόλης. Καταζητούμενος φυγάς πια, ο Γάτος προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά.... (Περισσότερα)

   
"Μεγαλοφυής" 
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών, ο μεγαλοφυής εξωγήινος υπερκακοποιός Megamind, καταφέρνει τελικά να καταστρέψει τον χαρισματικό μα και υπερόπτη υπερήρωα της Μέτρο Σίτι, τον επίσης εξωγήινο Μέτρο-Μαν. Ενθουσιασμένος αρχικά που έχει πια τον έλεγχο της πόλης, ο Megamind σύντομα νιώθει πως η ζωή του ως υπερκακοποιός έχει χάσει το νόημα της χωρίς κάποιον να προκαλεί την εξουσία του. Για να συμπληρώσει το κενό στη ζωή του, ο Megamind αποφασίζει να δημιουργήσει έναν νέο Υπερήρωα... (Περισσότερα)


Σρεκ Κι Εμείς Καλύτερα (2010)Shrek Forever After (2010)
"Σρεκ Κι Εμείς Καλύτερα" 
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς τα τρία τους παιδιά πλησιάζουν στα πρώτα τους γενέθλια, η Φιόνα είναι ευτυχισμένη στην οικογενειακή τους ζωή, όμως ο Σρεκ κουρασμένος από τη μονοτονία νοσταλγεί τις μέρες που ήταν ένα μοναχικό, ελεύθερο και τρομακτικό ογκρ. Τότε ο Σρεκ κάνει επιπόλαια μια συμφωνία με τον ραδιούργο Ραμπλστίλτσκιν, η οποία φαινομενικά θα του επιτρέψει να βιώσει ένα 24ωρο “αποδεσμευμένος” από την οικογένεια, τους φίλους και τη συμπάθεια των συμπολιτών του. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι να βρεθεί παγιδευμένος σε... (Περισσότερα)


"Τέρατα και Εξωγήινοι"
★★★★★★★☆☆☆  
Όταν μερικά μόνο λεπτά πριν από το γάμο της, ένας μετεωρίτης πέφτει πάνω στη Σούζαν Μέρφι, η νεαρή γυναίκα μετατρέπεται σε γίγαντα. Άμεσα ο στρατός επεμβαίνει, την αναισθητοποιεί και τη μεταφέρει σε μια μυστική κυβερνητική εγκατάσταση υψηλής ασφαλείας. Εκεί, η Σούζαν γνωρίζεται και γίνεται φίλη με άλλα τέρατα που κρατούνται για δεκαετίες παρά τη θέλησή τους. Όταν ένα απειλητικό εξωγήινο ρομπότ προσγειώνεται στη Γη, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναθέτει στα τέρατα την αποστολή να το... (Περισσότερα)


Madagascar: Escape 2 Africa (2008)Madagascar: Escape 2 Africa (2008)
"Μαδαγασκάρη 2: Απόδραση στην Αφρική"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν το αεροπλάνο τους συντρίβεται στην ηπειρωτική Αφρική, τα τέσσερα θηλαστικά του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης συνειδητοποιούν ενθουσιασμένα πως βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο Άλεξ επανενώνεται με τους γονείς του και ανακαλύπτει πως είναι ο Πρίγκιπας των Λιονταριών, ενώ ο Μάρτι νιώθει πως η ατομικότητα του χάνεται μέσα σε ένα κοπάδι από πανομοιότυπες ζέβρες. Η Γκλόρια προσελκύει την προσοχή ενός αρσενικού ιπποπόταμου, αφήνοντας τον Μέλμαν την καμηλοπάρδαλη να προσπαθεί να... (Περισσότερα)


Madagascar (2005)Madagascar (2005)
"Μαδαγασκάρη"
★★★★★★★☆☆☆
Αποφασισμένος να γνωρίσει την άγρια φύση, ο Μάρτι η ζέβρα το σκάει από τον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης όπου έχει περάσει όλη τη ζωή του, ενώ οι φίλοι του, ο Άλεξ το λιοντάρι,  ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια η ιπποπόταμος τον ακολουθούν για να τον πείσουν να επιστρέψει. Όμως τα ζώα συλλαμβάνονται και οι υπεύθυνοι αποφασίζουν να τα απελευθερώσουν σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην Κένυα. Αντ’ αυτού οι τέσσερις φίλοι καταλήγουν στη Μαδαγασκάρη, όπου ο Μάρτι ενθουσιάζεται με τη νέα του... (Περισσότερα)


Shrek 2 (2004)Shrek 2 (2004)
"Σρεκ 2"
★★★★★★★☆☆☆
Οι νεόνυμφοι Σρεκ και Φιόνα προσκαλούνται από τους γονείς της Φιόνα, τον Βασιλιά Χάρολντ και τη Βασίλισσα Λίλιαν, να επισκεφτούν το βασίλειο τους, τη Χώρα του Πέρα Μακριά. Παρά τις αντιρρήσεις του Σρεκ, το ζευγάρι ταξιδεύει μαζί με τον Γάιδαρο στο βασίλειο, όπου οι φόβοι του Σρεκ επιβεβαιώνονται όταν οι γονείς της Φιόνα αναστατώνονται βλέποντας πως η κόρη τους και ο σύζυγός της είναι ογκρς. Παράλληλα, η καταχθόνια Νεραϊδονονά προσπαθεί να βγάλει τον Σρεκ από τη μέση, ώστε ο εγωκεντρικός γιος της, Πρίγκιπας... (Περισσότερα) 


"Σεβάχ: Ο Θρύλος των Επτά Θαλασσών"
★★★★★★★☆☆☆ 
Καθώς ο πειρατής Σίνμπαντ επιχειρεί να κλέψει το Βιβλίο της Ειρήνης που προστατεύει τις Δώδεκα Πόλεις, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον φύλακα του βιβλίου, τον παιδικό του φίλο, Πρίγκιπα Πρωτέα. Ο Σίνμπαντ αποφασίζει τελικά να μην κλέψει το βιβλίο, όμως το κλέβει η θεά του χάους, η Έρις, ενοχοποιώντας τον. Το συμβούλιο των Δώδεκα Πόλεων καταδικάζει τον Σινμπάντ σε θάνατο, όμως ο Πρωτέας, που πιστεύει στην αθωότητα του φίλου του, προτείνει να επιτρέψουν στον Σίνμπαντ να προσπαθήσει να επανακτήσει το... (Περισσότερα)

  
"Οι Κότες το 'Σκασαν" 
★★★★★★★☆☆☆
H Τζίντζερ, η αρχηγός των πουλερικών που βρίσκονται αιχμάλωτα στο αγρόκτημα των Τουίντις, οργανώνει το ένα ευρηματικό σχέδιο απόδρασης μετά το άλλο, και σίγουρα η ίδια θα είχε ξεφύγει αν δεν επέμενε να απελευθερώσει και όλα τα υπόλοιπα κοτόπουλα του κοτετσιού. Όταν ξαφνικά ένας Αμερικανός κόκορας, ο Ρόκι, πέφτει από τον ουρανό στο κοτέτσι, συμφωνεί με το αίτημα της Τζίντζερ να διδάξει στις κότες να πετούν. Οι προσπάθειες για απόδραση γίνονται πιο επιτακτικές όταν η ανελέητη κυρία Τουίντι επενδύει σε... (Περισσότερα)




Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

The Boss Baby (2017) 
"Αρχηγός Από Κούνια" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ένας ενήλικος άντρας, ο Τιμ Τέμπλτον αφηγείται μια φανταστική ιστορία για τον εαυτό του όταν ήταν επτάχρονο παιδί. Μια μέρα, ο νεαρός Τιμ βλέπει έκπληκτος ένα μωρό που φοράει κοστούμι να εμφανίζεται με ένα ταξί στο σπίτι του και οι γονείς του τον ενημερώνουν πως αυτός είναι ο καινούριος αδελφός του. Ο απροετοίμαστος Τιμ βλέπει όλη την προσοχή των αγαπημένων γονιών του να στρέφεται στο μωρό, το οποίο όπως ανακαλύπτει μιλάει σαν ενήλικας και έχει σταλθεί στη Γη από την εταιρεία παραγωγής μωρών Baby... (Περισσότερα)


Trolls (2016)
"Οι Ευχούληδες" 
★★★★★★☆☆☆☆
Είκοσι χρόνια αφότου οι πάντα πρόσχαροι Ευχούληδες δραπέτευσαν από τους μίζερους Μπέργκενς, οι οποίοι αισθάνονται ευτυχία μόνο όταν τρώνε έναν Ευχούλη, τα μικρά αισιόδοξα πλασματάκια απολαμβάνουν μια ξένοιαστη ζωή γεμάτη αγκαλιές, χορούς και τραγούδια. Όταν όμως το θεαματικό πάρτι της πριγκίπισσας Πόπη γίνεται αιτία να τους ανακαλύψει η αδίστακτη Σεφ των Μπέργκενς και να αιχμαλωτίσει πολλούς από τους φίλους της, η θαρραλέα Πόπη αποφασίζει να τους σώσει και ζητά τη βοήθεια του απαισιόδοξου και... (Περισσότερα)


Ο Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν (2014)Mr. Peabody & Sherman (2014)
"Ο Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο ιδιοφυής Κος Πίποντι, ένας πανεπιστήμονας, νομπελίστας, και ολυμπιονίκης σκύλος, δημιουργεί μια χρονομηχανή και ταξιδεύει στον χρόνο μαζί με τον υιοθετημένο γιο του, τον Σέρμαν, συστήνοντας του μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιστορίας. Όταν όμως ο Σέρμαν μπαίνει σε μπελάδες εξαιτίας μιας συμμαθήτριάς του, της Πένι, δημιουργούνται αμφιβολίες για το αν ο Πίποντι μεγαλώνει σωστά το ανθρώπινο παιδί. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν τα δύο παιδιά χρησιμοποιούν τη χρονομηχανή και... (Περισσότερα)


Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης (2012)Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)
"Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Άλεξ, ο Μάρτι, ο Μέλμαν και η Γκλόρια προσπαθώντας να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη καταφτάνουν στην Ευρώπη, όπου καταδιώκονται από τη δολοφονική αξιωματικό Ελέγχου Ζώων, την Καπιτέν Σαντέλ ΝτιΜπουά. Αποφασισμένη να αποκτήσει το κεφάλι ενός λιονταριού για να ολοκληρώσει τη συλλογή της με ταριχευμένα κεφάλια ζώων, η ΝτιΜπουά έχει βάλει στο στόχαστρο της τον Άλεξ. Για να ξεφύγουν από την ΝτιΜπουά και να φτάσουν στη Βόρεια Αμερική, οι φίλοι γίνονται μέλη ενός τσίρκου, όπου γνωρίζονται με νέα... (Περισσότερα)


Shrek 3 (2007)Shrek 3 (2007)
"Σρεκ Ο Τρίτος" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο πατέρας της Φιόνα και Βασιλιάς της Χώρας του Πέρα Μακριά πεθαίνει, ο Σρεκ καλείται να τον διαδεχτεί, όμως αυτό δεν συμφωνεί με τα σχέδιά του για μια ήσυχη ζωή μαζί με τη Φιόνα στον αγαπημένο τους βάλτο. Φεύγοντας για να βρει τον επόμενο κατά σειρά στη διαδοχή του θρόνου, τον έφηβο ξάδελφο της Φιόνα, τον Άρτι, ο Σρεκ μαθαίνει εμβρόντητος πως πρόκειται να γίνει πατέρας. Ταυτόχρονα, ο αλαζόνας Πρίγκιπας Τσάρμινγκ ενώνει τους κακούς χαρακτήρες των παραμυθιών και εισβάλει στη Χώρα του Πέρα... (Περισσότερα)


"Ποντικούπολη" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Ρόντι Σέιντ Τζέιμς, ένας αριστοκράτης κατοικίδιος αρουραίος, ζει με πολυτέλεια στο σπίτι του στο Κένσινγκτον μέχρι τη στιγμή που ένας αρουραίος των υπονόμων εκτοξεύεται από το νεροχύτη και ρίχνει τον Ρόντι στην λεκάνη της τουαλέτας. Ο Ρόντι καταλήγει στο αποχετευτικό δίκτυο του Λονδίνου, όπου ανακαλύπτει μια ακμάζουσα κοινωνία τρωκτικών, αμφιβίων, εντόμων, γυμνοσάλιαγκων και ψαριών. Αποφασισμένος να επιστρέψει στο σπίτι του ζητά τη βοήθεια της δυναμικής καπετάνιου Ρίτα, μιας αρουραίου που καταδιώκεται... (Περισσότερα)


The Road to El Dorado (2000)
"Ο Δρόμος για το Ελ Ντοράντο"
★★★★★★☆☆☆☆
Στην Ισπανία του 16ου αιώνα, δύο μικροαπατεώνες φίλοι, ο πρακτικός Τούλιο και ο παρορμητικός Μιγκέλ, κερδίζουν σε ένα παιχνίδι με ζάρια, έναν χάρτη που οδηγεί στη μυθική χρυσή πόλη Ελ Ντοράντο της Νότιας Αμερικής. Όταν κατηγορούνται από τους συμπαίχτες τους για απάτη, διαφεύγουν με ένα καράβι και καταλήγουν στην Αμερική, όπου ανακαλύπτουν τη χρυσή πόλη. Εκεί, ο ιερέας της φυλής εσφαλμένα τους αναγνωρίζει ως τους θεούς που προέβλεψε μια αρχαία προφητεία. Η μόνη που αντιλαμβάνεται την αλήθεια... (Περισσότερα)


"Τα Μυρμήγκια"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Ζ είναι ένα νευρωτικό μυρμήγκι εργάτης που δεν μπορεί να συμβιβάσει την ατομικότητα του με τις απαιτήσεις και τον συλλογικό τρόπο ζωής της αποικίας του. Η πριγκίπισσα των μυρμηγκιών, η Μπάλα, καταπιέζεται και εκείνη από την προδιαγεγραμμένη ζωή της ως μέλλουσα βασίλισσα. Όταν η Μπάλα επισκέπτεται κρυφά ένα μπαρ συναντά τον Ζ, ο οποίος την ερωτεύεται και για να μπορέσει να την ξαναδεί ανταλλάζει θέσεις με τον καλύτερο φίλο του, τον στρατιώτη Γουίβερ. Ο Ζ τότε καλείται να σώσει την αποικία από ένα... (Περισσότερα)




Βαθμολογία: ★★★★★☆☆☆☆☆

Penguins of Madagascar (2014)
"Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ο Σκίπερ, ο Κοβάλσκι, ο Ρίκο και ο Στρατιώτης, τέσσερις πολυμήχανοι πιγκουίνοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια οργάνωση μυστικών πρακτόρων για να σταματήσουν τα σχέδια του κακού δόκτορα Οκτάβιου Μυαλάτη. (92 λεπτά) (Ηλικία: 7+) Περισσότερα...





"Η Ταινία μιας Μέλισσας"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Μια νεαρή μέλισσα, ο Μπάρι Μπι Μπένσον, μόλις αποφοιτά από το κολέγιο συνειδητοποιεί απογοητευμένος πως πρέπει να διαλέξει μια θέση εργασίας στην κυψέλη, την οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να διατηρήσει για την υπόλοιπη ζωή του. Όταν δύο μέλη της επίλεκτης ομάδας μελισσών που συγκεντρώνει γύρη προκαλούν τον Μπάρι να βγει μαζί τους έξω από την κυψέλη, εκείνος ενθουσιάζεται όμως απομακρύνεται από την υπόλοιπη ομάδα και καταλήγει στο μπαλκόνι της Βανέσα, μιας Νεοϋορκέζας ανθοπώλη. Εκεί ανακαλύπτει... (Περισσότερα)


"Πέρα από το Φράχτη"
★★★★★☆☆☆☆☆
Καθώς ένα πεινασμένο ρακούν, ο RJ, προσπαθεί να κλέψει φαγητό από τον αρκούδο Βίνσεντ, ο οποίος βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, καταστρέφει άθελά του όλα τα τρόφιμα. Ο Βίνσεντ ξυπνά και δίνει στον RJ μία εβδομάδα διορία για να αντικαταστήσει την τροφή. Τότε, το ρακούν συναντά μια ομάδα ζώων, τα οποία βγαίνοντας από χειμερία νάρκη ανακαλύπτουν πως μέσα στο δάσος τους έχει ανεγερθεί μια ολόκληρη νέα πόλη που οριοθετείται από έναν ατελείωτο φυτοφράχτη. Ο RJ παρασύρει τα ζώα να περάσουν πέρα από τον φράκτη... (Περισσότερα)


Ο Καρχαριομάχος (2004)
"Ο Καρχαριομάχος"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ο Όσκαρ, ένα μικρό ψάρι που εργάζεται σε ένα πλυντήριο φαλαινών που λειτουργεί ως βιτρίνα της Μαφίας, είναι τόσο  απορροφημένος από τα σχέδια του να γίνει γρήγορα πλούσιος που δεν αντιλαμβάνεται πως η συνάδελφος του, η Άντζι, είναι ερωτευμένη μαζί του. Όταν ένας καρχαρίας, ο Φράνκι, σκοτώνεται κατά λάθος, οι κάτοικοι του ύφαλου πιστεύουν πως ο Όσκαρ τον σκότωσε, και ο Όσκαρ συντηρεί το ψέμα με τη βοήθεια του αδερφού του Φράνκι, του ειρηνικού Λένι. Όμως, ο  πατέρας του Φράνκι και του Λένι, ο Νονός της... (Περισσότερα)

  
"Ο Πρίγκιπας της Αιγύπτου"
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Στην Αρχαία Αίγυπτο, η Εβραία Ιωχαβέδ και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, παρακολουθούν τους στρατιώτες του Φαραώ Σέτι να σκοτώνουν τα νεογέννητα αγόρια των Εβραίων. Για να σώσει τον νεογέννητο γιο της, η Ιωχαβέδ τον τοποθετεί μέσα σε ένα καλάθι, το οποίο αφήνει στον ποταμό Νείλο. Το καλάθι φτάνει στο παλάτι του Φαραώ και το μωρό υιοθετείται από τη βασίλισσα Τία, η οποία το ονομάζει Μωυσή. Ο Μωυσής και ο μεγαλύτερος γιος του Σέτι και της Τία, ο Ραμσής, μεγαλώνουν ως αδέρφια που αγαπούν ο ένας τον... (Περισσότερα)