Κουνγκ Φου Πάντα 3 (2016)



Κουνγκ Φου Πάντα 3 (2016)

Κουνγκ Φου Πάντα 3 (2016)



Kung Fu Panda 3 (2016)
"Κουνγκ Φου Πάντα 3"
★★★★★★★★☆☆
Καθώς ο Μάστερ Σίφου προσπαθεί να βρει το Τσι του, τη ζωτική εσωτερική του ενέργεια, τη θέση του ως Δάσκαλος των Υπέροχων Πέντε αναλαμβάνει ο Πο, ο οποίος ταυτόχρονα επανασυνδέεται απροσδόκητα με τον χαμένο βιολογικό του πατέρα. Παράλληλα, ο Κάι, ένας υπερφυσικός πολεμιστής ταύρος κλέβει το Τσι των δασκάλων Κουνγκ Φου, ξεκινώντας από αυτούς που έχουν περάσει στο κόσμο των πνευμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Δάσκαλου Ούγκγεϊ. Τότε, ο Πο επιστρέφει στη γενέτειρά του, τον μυστικό παράδεισο των πάντα, για να μάθει πως μπορεί να γίνει ο ίδιος μάστερ του Τσι. (95 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Γιου Νέλσον, Αλεσάντρο Καρλόνι
Σκηνοθεσία: Τζακ Μπλακ, Μπράιαν Κράνστον, Ντάστιν Χόφμαν, Αντζελίνα Τζολί, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζάκι Τσαν, Λούσι Λιου, Σεθ Ρόγκεν


Το τρίτο μέρος της κωμικής σειράς πολεμικών τεχνών Κουνγκ Φου Πάντα και 32η παραγωγή της DreamWorks Animation, καταφέρνει να διατηρεί τη δροσιά και το ενδιαφέρον των προηγούμενων ταινιών, εξιστορώντας άλλη μια συγκινητική και γεμάτη δράση περιπέτεια του αναπάντεχου θρυλικού ήρωα. Η ταινία Κουνγκ Φου Πάντα 3 (2016) εμπλουτίζει την ιστορία της με ανάλαφρο, έξυπνο χιούμορ και με απλά, μα βαθιά, μηνύματα της κινεζικής σοφίας.

Η μουσική επένδυση του Χανς Ζίμμερ σε κινέζικο στυλ αναπτύσσει περαιτέρω και πιο μελωδικά τους γνώριμους και διασκεδαστικούς ρυθμούς της σειράς. Επιπλέον, το soundtrack περιλαμβάνει και ερμηνείες από διάσημους Ασιάτες μουσικούς.

Η ταινία καθώς αφηγείται διαφορετικές ιστορίες, εναλλάσσει ευχάριστα το αναζωογονημένο τρισδιάστατο animation με έναν πανέμορφο καλλιτεχνικό σχεδιασμό στο χέρι σε παραδοσιακό κινέζικο ύφος. Οι εικόνες που προσφέρει είναι από τις πιο απολαυστικές και ευρηματικές του ήδη οπτικά αριστουργηματικού franchise.

Στην πρώτη ταινία ο Πο ξεπέρασε την αυτοαμφισβήτηση, ενώ στη δεύτερη κατέκτησε την ψυχική γαλήνη. Σε αυτή του την περιπέτεια ανακαλύπτει πως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει τον επικίνδυνο ανταγωνιστή, αλλά και να βοηθήσει τους συμπολεμιστές του να αναπτύξουν και αυτοί τις δυνατότητές τους, είναι να βρει τον αληθινό εαυτό του με το να αποδεχθεί την πολυδιάστατη φύση του.

Καθώς αναγνωρίζει και αποδέχεται τα επιμέρους και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια που συγκροτούν τη μοναδική του ύπαρξη, το συναρπαστικό ταξίδι του Πο προς την αυτοολοκλήρωση φτάνει στο τέλος του επικά και ο ίδιος κατακτά επάξια τον τίτλο του Δασκάλου. Πέραν της αυτογνωσίας, άλλα κεντρικά θέματα της ιστορίας είναι η οικογένεια, η αφοσίωση, η συνεργασία και η μεταλαμπάδευση της γνώσης.

Ο Κάι είναι ένας τρομακτικός ταύρος, ο οποίος μετατρέπει έμπιστους φίλους και συμμάχους σε απειλητικούς πολεμιστές από νεφρίτη, οι οποίοι μάχονται τον Πο. Επιπλέον, υπάρχουν και κάποιες στιγμές έντονης συγκίνησης, όπως η ανάμνηση του θανάτου της μητέρας του Πο.



Προηγούμενες Ταινίες:

"Κουνγκ Φου Πάντα"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο, ένα ενθουσιώδες και εγκάρδιο μα αδέξιο πάντα, είναι μεγάλος θαυμαστής των πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα των Υπέροχων Πέντε, των ηρωικών πολεμιστών Κουνγκ Φου που μαθητεύουν υπό τον Δάσκαλο Σίφου. Ο Πο αποκτά την ευκαιρία να μάθει Κουνγκ Φου δίπλα στα ινδάλματά του, όταν ο σοφός δημιουργός του Κουνγκ Φου, ο Μεγάλος Δάσκαλος Ούγκγεϊ, τον επιλέγει ως τον πολεμιστή που θα εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία. Η επιλογή αυτή αμφισβητείται από όλους τους μαθητές και τον ίδιο τον Πο, ο οποίος... (Περισσότερα)


"Κουνγκ Φου Πάντα 2"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο ζει το όνειρό του ως μάστερ πια του Κουνγκ Φου και προστατεύει την Κοιλάδα της Ειρήνης μαζί με τη Συμμορία των Υπέροχων Πέντε. Ταυτόχρονα όμως, ο Άρχοντας Σεν, ένα τυραννικό παγώνι εκδιωγμένο από τους γονείς του λόγω της σκληρότητάς του, αναπτύσσει ένα μυστικό όπλο για να αφανίσει το Κουνγκ Φου και να κατακτήσει την Κίνα. Ο ίδιος, 20 χρόνια νωρίτερα, ήταν υπεύθυνος για μια δολοφονική επίθεση στο χωριό των φιλειρηνικών γιγάντιων πάντα, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει μια προφητεία, σύμφωνα με την... (Περισσότερα)


Μικρού Μήκους:

Kung Fu Panda: Secrets of the Masters (2011)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά των Μεγάλων Δασκάλων" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο και η Συμμορία των Υπέροχων Πέντε αποκαλύπτουν το μύθο των τριών από τους μεγαλύτερους ήρωες του Κουνγκ Φου, του Δάσκαλου Ρινόκερου, του Δάσκαλου Βόδι, και του Δάσκαλου Κροκόδειλου. (23 λεπτά) (Ηλικία: 4+)





Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά της Συμμορίας των Πέντε" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο πρέπει να διδάξει πολεμικές τέχνες σε μια τάξη από θορυβώδη λαγουδάκια, και αφηγείται ιστορίες για κάθε μέλος της Συμμορίας των Υπέροχων Πέντε. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Kung Fu Panda Holiday (2010)
"Οι Γιορτές του Κουνγκ Φου Πάντα" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο είναι ο οικοδεσπότης της χειμερινής γιορτής, στην οποία συγκεντρώνονται όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του "Kung Fu" και πρέπει να τη διοργανώσει με κάθε επισημότητα. Ο Πο θέλει να έχει και τον πατέρα του μαζί, όμως εκείνος είναι ανένδοτος και παραμένει στο εστιατόριο του, για τους μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν προσκληθεί σε κάποιο γεύμα τις μέρες των γιορτών. (21 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



Τηλεοπτική Σειρά:

Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness (2011) 
"Κουνγκ Φου Πάντα: Η Σειρά" 
★★★★★★★★☆☆ 
Η τηλεοπτική σειρά από τη σειρά ταινιών Κουνγκ Φου Πάντα μας αφηγείται τις ασταμάτητες περιπέτειες του πάντα Πο καθώς εκπαιδεύεται, προστατεύει, μάχεται και διδάσκει, ως ο νεότερος ήρωας στην Κοιλάδα της Ειρήνης! (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)