Πελαργοί (2016)



Πελαργοί (2016)

Πελαργοί (2016)


Storks (2016)
"Πελαργοί" 
★★★★★★☆☆☆☆
Εδώ και χρόνια οι πελαργοί έχουν σταματήσει να παραδίδουν μωρά και αντ’ αυτού παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς δεμάτων. Ωστόσο, το τελευταίο μωρό που φτιάχτηκε από τη Μηχανή Παραγωγής Μωρών, η Τούλιπ, δεν παραδόθηκε ποτέ και παρέμεινε με τους πελαργούς ως ορφανό. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, η ιδιόρρυθμη μα φιλική κοπέλα εργάζεται ως επιστάτρια του κτηρίου της επιχείρησης και άθελά της δημιουργεί στη Μηχανή ένα νέο μωρό. Για να το παραδώσει στην οικογένειά του συνεργάζεται με τον Τζούνιορ, τον κορυφαίο μεταφορέα πελαργό. (87 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Νίκολας Στόλερ, Νταγκ Σουίτλαντ
Ηθοποιοί: Άντι Σάμπεργκ, Κέιτι Κράουν, Κέλσι Γκράμερ, Τζένιφερ Άνιστον, Τάι Μπάρελ, Άντον Στάρκμαν, Κίγκαν-Μάικλ Κι


H 2η ταινία της Warner Animation Group, Πελαργοί (2016), είναι μία κωμική περιπέτεια σε σκηνοθεσία των Νίκολας Στόλερ και Νταγκ Σουίτλαντ. Η τρυφερή μα περιορισμένη κεντρική ιστορία γύρω από τη φιλία και την οικογένεια συμπληρώνεται από ιδιαίτερα έντονη δράση και διάφορες υποπλοκές. Κάποιες από αυτές τις πλοκές γίνονται κουραστικές, όπως η μακρά και επίμονη καταδίωξη των ηρώων από ένα κοπάδι λύκων.

Τους ακατάπαυστους ρυθμούς της ταινίας ακολουθεί η δυναμική ορχηστρική μουσική των Καναδών αδελφών Μάικλ και Τζεφ Ντάνα. Η μουσική με τα λάτιν, ηλεκτρονικά και χορωδιακά της στοιχεία δημιουργεί μια παιχνιδιάρικη διάθεση, όπως και ο χαριτωμένος και πολύχρωμος σχεδιασμός.

Η 18χρονη ενθουσιώδης Τούλιπ, προσπαθεί να προωθήσει νέες ιδέες στην εταιρεία των πελαργών, οι οποίες όμως δημιουργούν προβλήματα. Ο Διευθύνων σύμβουλος, Χάντερ, αναθέτει τότε στον φιλόδοξο Τζούνιορ, τον κορυφαίο μεταφορέα, να την απολύσει. Ο Τζούνιορ αντ' αυτού μεταφέρει το γλυκό κορίτσι στο ανενεργό τμήμα αλληλογραφίας.

Εν τω μεταξύ, ο Νέιτ, ένα νεαρό αγόρι που ζει με τους εργασιομανείς γονείς του, αισθάνεται μοναξιά και στέλνει ένα γράμμα στους πελαργούς ζητώντας ένα αδελφάκι. Το γράμμα φτάνει στην Τούλιπ, η οποία κατά λάθος το “απαντά” δημιουργώντας ένα κοριτσάκι. Ο Τζούνιορ, φοβούμενος πως θα απολυθεί, συμφωνεί να συνοδέψει την Τούλιπ στην προσπάθειά της να παραδώσει το μωρό στην οικογένειά του.

Η υπεύθυνη Τούλιπ είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την ευκαιρία να συναντήσει τη δική της οικογένεια προκειμένου να παραδώσει το μωρό στη δική του. Παράλληλα, ο Τζούνιορ εμπνέεται να βρει έναν ουσιαστικό σκοπό για τον ίδιο και τους υπόλοιπους πελαργούς. Η υποπλοκή του Νέιτ δίνει έμφαση στο πόσο πολύτιμος και σύντομος είναι ο χρόνος κατά τον οποίο τα παιδιά παραμένουν μικρά και πόσο ωφελούνται όλα τα μέλη της οικογένειας όταν περνούν δημιουργικό χρόνο μαζί.

Με τα φανταστικά της στοιχεία, η ιστορία μπορεί να μπερδέψει τα μικρότερα παιδιά σχετικά με την προέλευση των μωρών. Τα διάσπαρτα βίαια στοιχεία, αν και έχουν καρτουνίστικη διάθεση, περιλαμβάνουν πολλά επώδυνα ατυχήματα, απειλητικούς ανταγωνιστές και αγωνιώδεις στιγμές δράσης.