Ντοκιμαντέρ για το Σύμπαν και το Διάστημα



Ντοκιμαντέρ για το Διάστημα και το Σύμπαν

Ντοκιμαντέρ, μίνι σειρές και εκπαιδευτικά προγράμματα για το διάστημα, το φεγγάρι, το ηλιακό σύστημα, τα αστέρια, τους γαλαξίες και πολλά άλλα συναρπαστικά θέματα του σύμπαντος κατάλληλα για παιδιά και εφήβους.


Ντοκιμαντέρ για το Διάστημα και το Σύμπαν

Μια συλλογή ντοκιμαντέρ για το σύμπαν, την αστρονομία, την ύπαρξη εξωγήινων μορφών ζωής, για παράλληλα σύμπαντα και μαύρες τρύπες. HD και 3D παραγωγές από BBC, Discovery Channel, Animal Planet, Disney Nature, National Geographic, History Channel και Science Channel. 


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★


Cosmos: A SpaceTime Odyssey (Mini-Series, 2014)
"Κόσμος: Οδύσσεια στον Χωροχρόνο" 
★★★★★★★★★★
Μία σειρά ντοκιμαντέρ με τον Νιλ Ντεγκράς Τάισον, αναβίωση της θρυλικής σειράς "Κόσμος" του Καρλ Σέιγκαν, όπου εξετάζει το πως ανακαλύψαμε τους νόμους της φύσης και πως η ανθρωπότητα βρήκε τις συντεταγμένες της στο χώρο και το χρόνο. (60 λεπτά) (Ηλικία: 9+)





Wonders of the Universe (Mini-Series, 2011)
"Τα Θαύματα του Σύμπαντος" 
★★★★★★★★★★
Ο "ροκ σταρ" καθηγητής Μπράιαν Κοξ ταξιδεύει στα πιο απίθανα μέρη της γης για να μας εξηγήσει πως λειτουργούν οι νόμοι της φύσης και αιχμαλωτίζει τη φαντασία του θεατή οδηγώντας τη σε εκρηκτικά ταξίδια μέσα στο γνωστό σύμπαν. Μια από τις πλέον απολαυστικές και εκπαιδευτικές σειρές που θα θέλετε να βλέπετε ξανά και ξανά. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




How the Universe Works (2010 Τηλεοπτική Σειρά)
"Πως Λειτουργεί το Σύμπαν" 
★★★★★★★★★★
Ένα εγχειρίδιο του σύμπαντος από το Μεγάλο Μπανγκ στους γαλαξίες, τα αστέρια, τους πλανήτες και τους δορυφόρους. Πως δημιουργήθηκαν και πως ενώνονται μεταξύ τους. Μια εκπαιδευτική επιστημονική σειρά όποιον κοίταξε ποτέ τον έναστρο ουρανό κάποια νύχτα και αναρωτήθηκε... (60 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




Wonders of the Solar System (Mini-Series, 2010)
"Τα Θαύματα του Ηλιακού Συστήματος" 
★★★★★★★★★★
Από το ζωογώνο αστέρι μας, τον Ήλιο μέχρι τους αέριους γίγαντες στην άκρη του Ηλιακού μας συστήματος, γνωρίζουμε μία μία τις γειτονικές μας σφαίρες και τους δορυφόρους τους. Αυτή η συναρπαστική σειρά του αστροφυσικού Μπράιαν Κοξ συμπληρώνεται υπέροχα από μια βόλτα στο κοντινό σας αστεροσκοπείο. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




The Universe (2007 Τηλεοπτική Σειρά)
"Το Σύμπαν" 
★★★★★★★★★★
Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξετάζει πολλές επιστημονικές απορίες και θέματα σχετικά με το σύμπαν όπως το Μεγάλο Μπανγκ, τον Ήλιο, τους πλανήτες, τις μαύρες τρύπες, τους γαλαξίες, την αστροβιολογία και άλλα. (45 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Human Universe (2014 Τηλεοπτική Σειρά)
"Ανθρώπινο Σύμπαν" 
★★★★★★★★★☆
Ο καθηγητής Brian Cox μας ταξιδεύει στον κόσμο εξερευνώντας την προέλευση, τη θέση και το πεπρωμένο του ανθρώπου στο σύμπαν. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Through the Wormhole (2010 Τηλεοπτική Σειρά)
"Τα Μυστήρια της Ύπαρξης με τον Μόργκαν Φρίμαν"
★★★★★★★★★☆
Ο Μόργκαν Φρίμαν, συχνός παρουσιαστής ντοκιμαντέρ, εξερευνά τα πιο μεγάλα μυστήρια της ύπαρξης μέσα από ερωτήσεις που απασχολούν την ανθρωπότητα από την αυγή της. Μία τηλεοπτική σειρά από το Discovery Channel. (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)





Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆


Journey to the Edge of the Universe (2008 Ντοκιμαντέρ)
"Ταξίδι στην Άκρη του Σύμπαντος" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic. Ένα ταξίδι μέσα στον χώρο και τον χρόνο έως στην άκρη του γνωστού σύμπαντος που μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο πραγματικά μικροί είμαστε αλλά ταυτόχρονα και πόσο μοναδικοί. Απολαύστε μια υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε πλανήτες, δορυφόρους, αστέρια και γαλαξίες. (91 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




In the Shadow of the Moon (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Στη Σκιά του Φεγγαριού" 
★★★★★★★★☆☆
Τα επιζώντα μέλη του πληρώματος από κάθε αποστολή του Απόλλωνα που βρέθηκε στο φεγγάρι, αφηγούνται την ιστορία τους με δικά τους λόγια και με ψηφιακό remastered υλικό από τα αρχεία της NASA, με αποτέλεσμα μια φιλόδοξη και επική ταινία που επιδεικνύει την τόλμη και το κίνδυνος, την υπερηφάνεια και το πάθος. (100 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

Hidden Universe 3D (2013 Ντοκιμαντέρ)
"Κρυφό Σύμπαν 3D" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα ασυνήθιστο ταξίδι στα βάθη του διαστήματος προσφέρει νέες ιδέες για την προέλευση και την εξέλιξη του σύμπαντος. Μία καταπληκτική προσθήκη στον κατάλογο των 3d movies. Αν έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τρισδιάστατα προγράμματα, τι καλύτερο από ένα ταξίδι μέσα στο διάστημα; (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Alien Planet (2005 Ντοκιμαντέρ)
"Εξωγήινος Πλανήτης" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Εξωγήινος Πλανήτης είναι μια κοσμική εκστρατεία από τους Στίβεν Χόκινγκ, Michio Kaku, Τζακ Χόρνερ, Κρεγκ Βέντερ, Τζορτζ Λούκας, και τον επικεφαλής επιστήμονα της NASA Jim Garvin. Το Alien Planet δραματοποιεί μια συναρπαστική απάντηση στο πως μπορεί να μοιάζει μια εξωγήινη ζωή και επιχειρεί να απαντήσει στο πότε θα μπορέσουμε να την βρούμε εμείς. (94 λεπτά) (Ηλικία: 10+)



Space (2001 Mini Σειρά)
"Διάστημα" 
★★★★★★★☆☆☆
Ντοκιμαντέρ αστρονομίας τριών ωρών του BBC, που φιλοξενείται από τον Sam Neill. Ονομάζεται επίσης "Yπερδιάστημα" "Hyperspace", και αποτελείται από έξι αυτόνομα επεισόδια. Τεχνικά καλοφτιαγμένο πρόγραμμα, κατάλληλο ειδικά για παιδιά, καθώς και για ενήλικες που είναι νέοι στην αστρονομία. (180 λεπτά) (Ηλικία: 7+)