Ντοκιμαντέρ για τους Ωκεανούς και τη Θάλασσα



Τα Καλύτερα Ντοκιμαντέρ για τους Ωκεανούς και τη Θάλασσα

HD και 3D ντοκιμαντέρ για τους υφάλους, τα ναυάγια, τα υποβρύχια ηφαίστεια, τους κατοίκους των βυθών και πολλά άλλα συναρπαστικά θαλάσσια θέματα κατάλληλα για παιδιά και εφήβους. 


Τα Καλύτερα Ντοκιμαντέρ για τους Ωκεανούς και τη Θάλασσα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και σειρές με πρωταγωνιστές καρχαρίες, δελφίνια, φάλαινες, κοράλλια, θαλάσσιες χελώνες, εξωτικά ψάρια και άλλες εντυπωσιακές υποβρύχιες μορφές ζωής. Ανάμεσα τους παραγωγές από BBC, Discovery Channel, Animal Planet, Disney Nature, National Geographic, History Channel και Science Channel. 


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

Frozen Planet (Mini-Series, 2011)
"Παγωμένος Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
Μια εκπληκτική μίνι σειρά ντοκιμαντέρ 7 επεισοδίων του BBC, που επικεντρώνεται στη ζωή και το περιβάλλον των δύο παγωμένων πόλων του πλανήτη μας. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






The Blue Planet (2001 Mini-Series)
"Ο Μπλε Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
Η κολοσσιαία σειρά ντοκιμαντέρ του BBC χρειάστηκε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και μας προσφέρει μία ανεπανάληπτη εκπαιδευτική εμπειρία από βάθη των Ωκεανών. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο μας συστήνει μαγευτικά θαλάσσια πλάσματα και εξετάζει το πως επηρεάζονται τα Οικοσυστήματα των Ωκεανών από την κλιματική αλλαγή. (50 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 




Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Nature's Great Events (2009 Mini-Series)
"Τα Μεγάλα Θαύματα της Φύσης" 
★★★★★★★★★☆
Ο David Attenborough μας ξεναγεί με το μοναδικό του τρόπο στα μεγαλύτερα γεγονότα που σηματοδοτούν τον κύκλο της ζωής στη φύση. Κάθε επεισόδιο μας ταξιδεύει και σε ένα διαφορετικό μέρος, για να δούμε πώς οι δυνάμεις της φύσης ξεκινούν μια αλυσιδωτή αντίδραση που εξαπλώνεται σε ακτίνα χιλιάδων μιλίων και καταλήγει σε ένα εκπληκτικό γεγονός για την άγρια ζωή. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

South Pacific (2009 Mini-Series)
"Νότιος Ειρηνικός" 
★★★★★★★★☆☆
Μια σειρά ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Νότιου τμήματος του Ειρηνικού Ωκεανού και πως αυτή προσαρμόστηκε στις ιδιόμορφες συνθήκες του. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

Journey to the South Pacific (2013 Ντοκιμαντέρ)
"Ταξίδι στο Νότιο Ειρηνικό"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα υποβρύχιο ταξίδι στην Ινδονησία όπου θα μάθουμε για τους μεγαλοπρεπείς κατοίκους της, όπως γιγάντιες μυλιοβατίδες και φαλαινοκαρχαρίες καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται στην περιοχή για τη διατήρηση των ωκεανών. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Great Barrier Reef (2012 Τηλεοπτική Σειρά) 
"Μέγα Κοραλλιογενές Φράγμα"
★★★★★★★☆☆☆
Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο είναι ένα από τα θαύματα της φύσης του πλανήτη μας και αποτελεί τη μεγαλύτερη ζωντανή δομή στη Γη. (60 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






The Last Reef 3D (2012 Ντοκιμαντέρ) 
"Ο Τελευταίος Ύφαλος"
★★★★★★★☆☆☆
Βλέπουμε τους υφάλους ως εξωτικά, μακρινά μέρη με ελάχιστη ή καμία σχέση με την καθημερινότητα και τον κόσμο μας. Ωστόσο, κάθε ύφαλος είναι μια ζωντανή πόλη κάτω από τη θάλασσα με μια παράλληλη ύπαρξη με τον δικό μας κόσμο. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





To the Arctic 3D (2012 Ντοκιμαντέρ)
"Στην Αρκτική 3D" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα λευκό 3D ντοκιμαντέρ με τη Μέριλ Στριπ να αφηγείται ένα ταξίδι στη ζωή της μητέρας πολικής αρκούδας και των δύο επτά μηνών μικρών της, καθώς περιπλανώνται στην μεταβαλλόμενη Αρκτική φύση που είναι το σπίτι τους. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Oceans (2009 Ντοκιμαντέρ)
"Ωκεανοί" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα οικολογικό δράμα / ντοκιμαντέρ, γυρισμένο σε όλο τον κόσμο, για τα υπό εξαφάνιση θαύματα του υδάτινου κόσμου. (104 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Under the Sea 3D (2009 Ντοκιμαντέρ)
"Κάτω από τη Θάλασσα" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια υποβρύχια ματιά στις διαφορετικές παράκτιες περιοχές της Νότιας Αυστραλίας, της Νέας Γουινέας, και του Ίνδο - Ειρηνικού και οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους ωκεανούς. (40 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 





Arctic Tale (2007 Ντοκιμαντέρ) 
"Αρκτικές Ιστορίες"
★★★★★★★☆☆☆
Δύο αφηγήσεις - ο κύκλος ζωής δύο θαλάσσιων ίππων, μιας μητέρα της και του μικρού της, και η ζωή μιας πολικής αρκούδας και των μικρών της - απεικονίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της ύπαρξης στις λευκές περιοχές της Αρκτικής. (96 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Deep Sea (2006 Ντοκιμαντέρ) 
"Βαθιά Θάλασσα"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τζόνι Ντεπ και η Κέιτ Γουίνσλετ σε μία τρισδιάστατη αποστολή στα βάθη  των Ωκεανών. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στο μεγαλείο αυτού του κόσμου που σπάνια βλέπουν ανθρώπινα μάτια, φωτογραφίζοντας μια σειρά από σπάνια είδη ψαριών, καλαμάρια, σαλάχια, μέδουσες, και άλλα υδρόβια πλάσματα, καθώς προσφέρει μια προοπτική για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που απειλούν την υποβρύχια κοινότητα. (41 λεπτά) (Ηλικία: 7+)


Deep Blue (2003 Ντοκιμαντέρ) 
"Βαθύ Μπλε"
★★★★★★★☆☆☆
Η φυσική ιστορία των Ωκεανών. Το θεαματικό, και κάποιες φορές σκληρό ντοκιμαντέρ του BBC παρουσιάζει μοναδικές εικόνες από τους ωκεανούς της υδρογείου, συγκεντρωμένες μετά από πολλά χρόνια κινηματογράφησης. Το Βαθύ Μπλε ξεναγεί το θεατή στα βάθη της θάλασσας, σε ένα ταξίδι από τα κοραλλιογενή θαύματα των Τροπικών ως τις αφιλόξενες ακτές της Ανταρκτικής και τις αχανής εκτάσεις του ωκεανού. (83 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



Ghosts of the Abyss (2003 Ντοκιμαντέρ)
"Φαντάσματα της Αβύσσου" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τζέιμς Κάμερον, ο Μπιλ Πάξτον και μια ομάδα επιστημόνων, εξερευνά το ναυάγιο του Τιτανικού και επιχειρεί να αναπαραστήσει τις τελευταίες στιγμές πριν από το ναυάγιο, με βάση τα ευρήματα του βυθού. Τρισδιάστατο θέαμα που συνδυάζει ντοκουμέντα από το ναυάγιο, όπως και αναπαράσταση από χώρους και καταστάσεις του Τιτανικού πριν τη βύθισή του. (59 λεπτά)(Ηλικία: 10+)


State of the Planet (2000 Τηλεοπτική Σειρά) 
"Πλανήτης Γη σε Κατάσταση Κρίσης"
★★★★★★★☆☆☆
Η καταστροφή των τροπικών δασών, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η εξαφάνιση των ειδών, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, οι μεγάλες ξηρασίες. Ανακαλύψτε αν ο πλανήτης μας βρίσκεται πράγματι σε κατάσταση  κρίσης, γιατί συμβαίνει αυτό και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. (147 λεπτά)(Ηλικία: 10+)





Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

OceanWorld 3D (2009 Ντοκιμαντέρ) 
"Ο Κόσμος των Ωκεανών 3D"
★★★★★★☆☆☆☆
Η Μαριόν Κοτιγιάρ σε ένα πανέμορφο 3-D ντοκιμαντέρ, που καταγράφει το ταξίδι μια θαλάσσιας χελώνας σε όλους τους ωκεανούς. (81 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Dolphins and Whales 3D: Tribes of the Ocean (2008 Ντοκιμαντέρ) 
"Δελφίνια και Φάλαινες 3D: Φυλές του Ωκεανού"
★★★★★★☆☆☆☆
Με αφηγήτρια την Ντάριλ Χάνα, το θαλάσσιο τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ μας μεταφέρει από τους εκθαμβωτικούς κοραλλιογενείς υφάλους των Μπαχαμών στα ζεστά βάθη των νερών του εξωτικού Βασίλειο της Τόνγκα, για μια στενή επαφή με τις εναπομείναντες φυλές θηλαστικών του ωκεανού. (42 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Sea Monsters: A Prehistoric Adventure (2007 Ντοκιμαντέρ) 
"Θαλάσσια Τέρατα: Μια Προϊστορική Περιπέτεια"
★★★★★★☆☆☆☆
Το εντυπωσιακό 3D ντοκιμαντέρ του National Geographic, ζωντανεύει μερικά από τα πιο περίεργα, άγρια και συναρπαστικά πλάσματα που κατοίκησαν ποτέ τον ωκεανό. Animation και ζωντανοί ηθοποιοί ως παλαιοντολόγοι μας οδηγούν σε ένα εκπαιδευτικό και ευχάριστο ταξίδι πίσω στην εποχή των δεινοσαύρων. (40 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




Aliens of the Deep (2005 Ντοκιμαντέρ) 
"Εξωγήινοι του Βυθού"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο σκηνοθέτης του Avatar και του Τιτανικού, Τζέιμς Κάμερον συνεργάζεται με επιστήμονες της NASA για να εξερευνήσει τη Μέσο-ωκεάνια ράχη, μια βυθισμένη αλυσίδα βουνών που δένουν τη Γη και αποτελεί το σπίτι μερικών από τις πιο μοναδικές μορφές ζωής του πλανήτη. (100 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Volcanoes of the Deep Sea (2003 Ντοκιμαντέρ) 
"Ηφαίστεια στα Βάθη της Θάλασσας"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Άλβιν, ένας μηχανοποιημένος ανιχνευτής της βαθιάς θάλασσας, κάνει ένα ταξίδι μεγαλύτερο από 3.500 μέτρα κάτω από το νερό για να διερευνήσει τις Αζόρες, ένα συνεχώς ενεργό ηφαιστειακό ρήγμα μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. (40 λεπτά) (Ηλικία: 6+)