Επιστροφή στο Μέλλον (1985)Επιστροφή στο Μέλλον (1985)

Επιστροφή στο Μέλλον (1985)

  
Back to the Future (1985)
"Επιστροφή στο Μέλλον" 
★★★★★★★★★★
Ο Μάρτι Μακ Φλάι είναι ένας 17χρονος μαθητής που ζει στο Hill Valley της Καλιφόρνια και φίλος του είναι ο καθηγητής Έμετ Μπράουν, ο οποίος δημιουργεί την εικονική μηχανή του χρόνου με τη μορφή ενός Ντελόριαν. Ο Μάρτι και ο Ντοκ θα ζήσουν περιπέτειες στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και θα διαταράξουν επανειλημμένες φορές το συνεχές του χρόνου. (Ηλικία: 10+)
Σκηνοθέτης: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζ. Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Λία Τόμσον, Τόμας Εφ Γουίλσον

Η τριλογία ταινιών επιστημονικής φαντασίας "Επιστροφή στο Μέλλον" ακολουθεί τα περιπετειώδη ταξίδια στον χρόνο του 17χρονου μαθητή Μάρτι Μακ Φλάι και του εφευρέτη, Καθηγητή Έμετ Μπράουν. Οι δυο τους ταξιδεύουν σε χρονικές περιόδους στο παρελθόν (1885 και 1955), στο παρόν (1985), και το μέλλον (2015).

Η πρώτη ταινία, η οποία αποτέλεσε και τεράστια εισπρακτική επιτυχία, έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, και οδήγησε σε δύο συνέχειες, οι οποίες γυρίστηκαν ταυτόχρονα και κυκλοφόρησαν το 1989 και το 1990. Η τριλογία είναι γνωστή για τα πανέξυπνα κωμικά στοιχεία, τους αξέχαστους εκκεντρικούς χαρακτήρες, και την ικανότητα της να παρουσιάζει πολύπλοκες επιστημονικές θεωρίες για το ταξίδι στον χρόνο χωρίς να συγχέει το κοινό.

Η τριλογία παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής μετά από 30 χρόνια και έχει οδηγήσει σε παραγωγές και σε άλλα μέσα όπως μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων και προσομοιώσεις στα θεματικά πάρκα της Universal Studios στο Ορλάντο, Φλόριντα, στο Χόλιγουντ, Καλιφόρνια, και στην Οσάκα, Ιαπωνία.


Συνέχειες:

Back to the Future II (1989)
"Επιστροφή στο Μέλλον 2" 
★★★★★★★★★★
Μετά από μια επίσκεψη του στο 2015, ο Μάρτι Μακ Φλάι πρέπει να επαναλάβει την επίσκεψή του στο 1955 για να αποτρέψει καταστροφικές αλλαγές, προσέχοντας όμως να μην παρέμβει στο πρώτο του ταξίδι. (Ηλικία: 10+) 
Σκηνοθέτης: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζ. Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Λία Τόμσον, Τόμας Εφ Γουίλσον, Ελίζαμπεθ ΣουBack to the Future III (1990)
"Επιστροφή στο Μέλλον 3" 
★★★★★★★★★★
Απολαμβάνοντας μια ειρηνική ζωή, στην αγαπημένη του Άγρια Δύση του 1885, ο καθηγητής Έμετ Μπράουν πρόκειται να δολοφονηθεί από τον Μπούφορντ "Τρελό Σκύλο" Τάνεν. Ο Μάρτι Μακ Φλάι πρέπει να ταξιδέψει για άλλη μια φορά πίσω στο χρόνο, ώστε να σώσει τον φίλο του. (Ηλικία: 10+)
Σκηνοθέτης: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζ. Φοξ, Κρίστοφερ Λόιντ, Λία Τόμσον, Τόμας Εφ Γουίλσον, Ελίζαμπεθ Σου