Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα (1989)

Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα (1989)

 

Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα (1989)
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η κλασική άνιμε περιπέτεια φαντασίας του Χαγιάο Μιγιαζάκι, η οποία είναι βασισμένη στο εκπληκτικό ομότιτλο βιβλίο της Γιαπωνέζας συγγραφέως Έικο Καντόνο, είναι η ιδανική ταινία για όλη την οικογένεια.

Σε αντίθεση με ορισμένες από τις υπόλοιπες ταινίες του Ιάπωνα σκηνοθέτη, οι οποίες διαθέτουν κάποιους τρομακτικούς χαρακτήρες ή έντονες σκηνές, αυτή η ταινία είναι μια γλυκιά περιπέτεια ενός παιδιού που ψάχνει τη θέση του στον κόσμο, και η ίδια η 13χρονη Κίκι, είναι ένα υπέροχο παράδειγμα προς μίμηση.

Σκηνοθέτης: Χαγιάο Μιγιαζάκι
Ηθοποιοί: Κίρστεν Ντανστ, Μινάμι Τακαγιάμα, Ρέι Σακούμα, Καπέι Γιαμαγκούτσι Οι 100 Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα
Majo No Takkyûbin (1989)
"Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα" - "Kiki's Delivery Service"
★★★★★★★☆☆☆  
Ξεκινώντας παρέα με τον μικρό μαύρο γάτο της, τον Ζίζι, η Κίκι πετά μακριά και προσγειώνεται σε μια παραθαλάσσια πόλη όπου ανοίγει μια επιχείρηση ιπτάμενων κούριερ. Αυτή είναι η αρχή μια πανέμορφης εμπειρίας ανεξαρτητοποίησης και ευθύνης, μέχρι που βρίσκει τη θέση της στον κόσμο και μετατρέπεται σε κανονική μάγισσα. (103 λεπτά) (Ηλικία: 5+)Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας: