Ντοκιμαντέρ για τον Άνθρωπο



Τα Καλύτερα Ντοκιμαντέρ για τον Άνθρωπο 

Συναρπαστικά ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο, την ιστορία του, το μέλλον και τα επιτεύγματά του, κατάλληλα για παιδιά και εφήβους. 

Ντοκιμαντέρ για Παιδιά με Θέμα τον Άνθρωπο

Η πραγματικότητα είναι πιο είναι παράξενη από τη φαντασία, και συχνά μάλιστα πολύ πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Αυτό γίνεται φανερό μέσα από ντοκιμαντέρ από το χώρο της μουσικής, του αθλητισμού, της τέχνης, της πολιτικής, της ιστορίας, του πολιτισμού, των επιστημών και της τεχνολογίας. Ανάμεσα τους παραγωγές από BBC, Discovery Channel, Animal Planet, Disney Nature, National Geographic, History Channel και Science Channel.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

Human Planet (Mini-Series, 2011)
"Ανθρώπινος Πλανήτης" 
★★★★★★★★★★
O Τζον Χαρτ παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ υπερπαραγωγή, αφιερωμένο στο πιο προσαρμοστικό είδος του πλανήτη, τον άνθρωπο. Σε αυτή την επική σειρά του Discovery Channel παρουσιάζονται οι προσπάθειες και οι επιτυχίες της ανθρωπότητας να επιβιώσει σε δύσκολα περιβάλλοντα και προσφέρονται άπειρες ευκαιρίες για μάθηση. Η εκπαιδευτική αξία αυτής της σειράς είναι πολύ μεγάλη και καταφέρνει να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. (360 λεπτά) (Ηλικία: 6+)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Human Universe (2014 Τηλεοπτική Σειρά)
"Ανθρώπινο Σύμπαν" 
★★★★★★★★★☆
Ο καθηγητής Brian Cox μας ταξιδεύει στον κόσμο εξερευνώντας την προέλευση, τη θέση και το πεπρωμένο του ανθρώπου στο σύμπαν. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






First Life (2010 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Πρώτη Ζωή" 
★★★★★★★★★☆
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να εξερευνήσει αιώνια ερωτήματα που περικυκλώνουν το μυστήριο της ζωής. (60 λεπτά) (Ηλικία: 7+)






Through the Wormhole (2010 Τηλεοπτική Σειρά)
"Τα Μυστήρια της Ύπαρξης με τον Μόργκαν Φρίμαν"
★★★★★★★★★☆
Ο Μόργκαν Φρίμαν, συχνός παρουσιαστής ντοκιμαντέρ, εξερευνά τα πιο μεγάλα μυστήρια της ύπαρξης μέσα από ερωτήσεις που απασχολούν την ανθρωπότητα από την αυγή της. Μία τηλεοπτική σειρά από το Discovery Channel. (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)





Charles Darwin and the Tree of Life (2009 Ντοκιμαντέρ)
"Ο Δαρβίνος και το Δέντρο της Ζωής " 
★★★★★★★★★☆
Ένα επιστημονικό ντοκιμαντέρ από τον Ντέιβιντ Ατένμπορο και το BBC για τον Κάρολο Δαρβίνο και την επαναστατική θεωρία της εξέλιξης μέσω της φυσικής επιλογής. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Hoop Dreams (1994 Ντοκιμαντέρ)
"Καλάθια και Όνειρα" 
★★★★★★★★★☆
Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στη ζωή δυο νέων παιδιών στο Σικάγο και στα όνειρα που κάνουν για να βρεθούν κάποια μέρα στο ΝΒΑ. (170 λεπτά) (Ηλικία: 13+) 






Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

The Beginning of Life (2016 Ντοκιμαντέρ)
★★★★★★★★☆☆
Το ντοκιμαντέρ διερευνά τις επιπτώσεις του πρώιμου περιβάλλοντος ενός παιδιού στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη. (120 λεπτά) (Ηλικία: 10+)







"Η Ιστορία του Ψυχρά κι Ανάποδα"
★★★★★★★★☆☆
Μια εντυπωσιακή και πολύ ενδιαφέρουσα "πίσω-από-τις-σκηνές" ματιά για να μάθουμε για την προέλευση, την εξέλιξη και την δημιουργία της πολυβραβευμένης και αγαπημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney. (44 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Science Britannica (2013 Τηλεοπτική Σειρά)
"Επιστήμη Μπριτάννικα" 
★★★★★★★★☆☆
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 3 επεισοδίων, στο οποίο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, Μπάιαν Κοξ μας μιλάει για την αξία της επιστήμης. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε δωρεάν στο website του bbc, όπου υπάρχει και εκδοχή για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας. (60 λεπτά) (Ηλικία: 6+)




How Earth Made Us (2010 Mini-Series)
"Πως η Γη Έπλασε τον Άνθρωπο" 
★★★★★★★★☆☆
Σε κάθε επεισόδιο, ο Γεωλόγος Iain Stewart μας εξηγεί πώς η γεωλογία, η γεωγραφία και το κλίμα έχουν επηρεάσει την πορεία του ανθρώπινου είδους. Μέσα από εντυπωσιακές εικόνες και διαφωτιστικά επιστημονικά στοιχεία, η σειρά ρίχνει νέο φως στις δυνάμεις που διαμόρφωσαν την ανθρώπινη ιστορία. (60 λεπτά) (Ηλικία: 9+)




Most Valuable Players (2010 Ντοκιμαντέρ)
"Πολυτιμότεροι Παίκτες" 
★★★★★★★★☆☆
Ντοκιμαντέρ για τα βραβεία Freddy στην Πενσιλβανία, παρόμοια με τα βραβεία Τόνι του Μπρόντγουεϊ, που χαρίζουν μια νύχτα λάμψης σε μαθητές λάτρεις του θεάτρου, όταν κατά τα άλλα η πόλη τους αφιερώνει όλους τους σχολικούς της πόρους στα σπορ. (96 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




The Story of Science (2010 Mini-Series)
"Η Ιστορία της Επιστήμης" 
★★★★★★★★☆☆
Ντοκιμαντέρ του BBC σχετικά με το τι ακριβώς έχει κάνει η επιστήμη για τον άνθρωπο σε όλες τις εποχές, κυρίως για να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας. Επικαλείται αρχέγονα ερωτήματα όπως: "Τι είναι η ζωή", "Τι είναι εκεί έξω " ή " Ποιο είναι το νόημα της ζωής». Αν και πιο ελαφριά παραγωγή, κάποιες φορές οι πληροφορίες που παρέχει είναι εξαιρετικά διορατικές. (60 λεπτά) (Ηλικία: 8+)



Human Journey (2009 Τηλεοπτική Σειρά)
"Ανθρώπινη Εξέλιξη" 
★★★★★★★★☆☆
Ζήστε τα βήματα των προγόνων μας κι ανακαλύψτε πώς από τους πρώτους ανθρώπους φτάσαμε σε μας. Με αποδεδειγμένα στοιχεία από τη γενετική, την αρχαιολογία, την κλιματολογία, αλλά κι από απολιθώματα, παρακολουθείστε πέντε συγκλονιστικές διαδρομές που οι προγονοί μας ακολούθησαν σε όλη τη Γη, καθώς και τα εμπόδια και τις βίαιες προκλήσεις που αντιμετώπισαν. (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)



The Pixar Story (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Η Ιστορία της Pixar" 
★★★★★★★★☆☆
Μια ματιά στα πρώτα χρόνια των στούντιο κινουμένων σχεδίων Pixar, από την τεράστια εμπορική και κριτική επιτυχία του "Toy Story" και τη συνεργασία της με τα στούντιο της Disney. (87 λεπτά) (Ηλικία: 7+)





How Art Made the World (2005 Τηλεοπτική Σειρά)
"Η Δύναμη της Τέχνης" 
★★★★★★★★☆☆
Το BBC παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και σ' ολόκληρη τη Γη, μέσα στην καρδιά της δημιουργικότητας. Με τα εκπληκτικότερα δημιουργήματα του ανθρώπου ως παραδείγματα, ανακαλύπτουμε πώς σχετίζεται ο ανθρώπινος νους με το φυσικό περιβάλλον. (300 λεπτά) (Ηλικία: 7+)




Mad Hot Ballroom (2005 Ντοκιμαντέρ)
"Χορεύοντας στη Νέα Υόρκη" 
★★★★★★★★☆☆
Μια βραβευμένη ταινία που ακολουθεί 8 ενθουσιώδεις μαθητές στη Νέα Υόρκη, καθώς μπαίνουν στον κόσμο των χορευτικών διαγωνισμών. Ο φακός καταγράφει τη δική τους ανατρεπτική, αστεία και χαρούμενη οπτική, καθώς μαθαίνουν τα βήματα των χορών και σιγά σιγά μεταμορφώνονται σε μικρούς  κυρίους και μικρές κυρίες, καθώς οδηγούνται προς το μεγάλο τελικό που θα αναδείξει το καλύτερο χορευτικό ζευγάρι της Νέας Υόρκης (105 λεπτά) (Ηλικία: 10+)


Spellbound (2002 Ντοκιμαντέρ)
"Αγώνισμα Ορθογραφίας" 
★★★★★★★★☆☆
Στο εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ με παιδιά για παιδιά, ακολουθούμε 8 νέους στην προσπάθειά τους να νικήσουν στον διάσημο αμερικάνικο Εθνικό Διαγωνισμό Ορθογραφίας του 1999. (97 λεπτά) (Ηλικία: 9+)





How It's Made (2001 Τηλεοπτική Σειρά)
"Πως Δημιουργήθηκαν" 
★★★★★★★★☆☆
Τηλεοπτική σειρά που καταγράφει το πως δημιουργούνται διάφορα αντικείμενα που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά και διευκολύνουν τη ζωή μας στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή ακόμα και στο γήπεδο του γκολφ, τα οποία θεωρούμε δεδομένα. Έτσι, δεν συνειδητοποιούμε ότι ακόμα και τα απλούστερα από αυτά είναι συχνά τα επιτεύγματα της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας στον τομέα της μηχανικής και της παραγωγής. (24 λεπτά) (Ηλικία: 4+)



Cirque du Soleil (2000 Σειρά Ντοκιμαντέρ)
"Τσίρκο του Ήλιου" 
★★★★★★★★☆☆
Θεαματικές περιπέτειες που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Άλματα στον αέρα, χορός και κολύμπι από τους θρυλικούς χορευτές του Τσίρκου του Ήλιου, οι οποίοι μας μεταφέρουν σε μαγικό ταξίδι σε μακρινούς κόσμους πέρα από κάθε φαντασία. (Ηλικία: 10+)





Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

Back in Time (2015 Ντοκιμαντέρ)
★★★★★★★☆☆☆
Μια ματιά στον πολιτισμικό αντίκτυπο της τριλογίας Back to the Future (95 λεπτά) (Ηλικία: 10+)








Underwater Dreams (2014 Ντοκιμαντέρ)
"Υποβρύχια Όνειρα" 
★★★★★★★☆☆☆
Στα Υποβρύχια Όνειρα ο Μάικλ Πένια αφηγείται την ιστορία του πώς οι γιοι  παράνομων Μεξικάνων μεταναστών έμαθαν πώς να κατασκευάζουν υποβρύχια ρομπότ και διαγωνίστηκαν απέναντι στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο τεχνολογίας ΜΙΤ. (86 λεπτά) (Ηλικία: 10+)





Curiosity (2011 Τηλεοπτική Σειρά)
"Περιέργια" 
★★★★★★★☆☆☆
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως θα ήταν η ζωή σας αν μπορούσατε να ζήσετε για  πάντα; Ή τι θα συμβεί αν δεχθούμε εξωγήινη επίθεση; Ή αν υπάρχει κάποιο παράλληλο σύμπαν; Καλώς ήρθατε στην Περιέργεια. Μια τηλεοπτική σειρά ορόσημο, μια περιπέτεια ανακάλυψης, μια αποστολή αποκάλυψης της αλήθειας πίσω από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις της ζωής. (45 λεπτά) (Ηλικία: 8+)


Prophets of Science Fiction (2011 Τηλεοπτική Σειρά)
"Προφήτες Επιστημονικής Φαντασίας" 
★★★★★★★☆☆☆
Οι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας των συγγραφέων του παρελθόντος έχουν γίνει σήμερα μέρος της πραγματικότητες μας. Μία ψυχαγωγική τηλεοπτική παραγωγή από το Science Channel και τον Ρίντλει Σκοτ που θα μαγνητίσει τον λάτρη της επιστημονικής φαντασίας. (60 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




Cave of Forgotten Dreams (2010 Ντοκιμαντέρ)
"Η Σπηλιά των Ξεχασμένων Ονείρων" 
★★★★★★★☆☆☆
Μια αποκλειστική αποστολή στο σχεδόν απρόσιτο Σπήλαιο Chauvet στη Νότια Γαλλία, το σπίτι στης πιο αρχαίες εικαστικές τέχνες που είναι γνωστό ότι έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο. Μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία που προσφέρει μια μοναδική γεύση από τα παρθένα έργα τέχνης που δημιούργησαν ανθρώπινα χέρια και χρονολογούνται πάνω από 30.000 χρόνια πριν - σχεδόν δύο φορές τόσο παλιά όσο κάθε προηγούμενη ανακάλυψη. (90 λεπτά) (Ηλικία: 9+)


Food Matters (2008 Ντοκιμαντέρ)
"Είσαι ό,τι Τρως" 
★★★★★★★☆☆☆
Τα τρόφιμα που τρώμε μπορούν να βοηθήσουν ή να βλάψουν την υγεία μας. Διατροφολόγοι, γιατροί, δημοσιογράφοι εξερευνούν θέματα όπως τα βιολογικά τρόφιμα, την ασφάλεια των τροφίμων, τη νέα παγκόσμια τάση προς την κατανάλωση μόνο ωμών τροφών και την διατροφική θεραπεία.
(80 λεπτά) (Ηλικία: 8+)



How Stuff Works (2008 Τηλεοπτική Σειρά)
"Πως Λειτουργούν τα Πράγματα" 
★★★★★★★☆☆☆
Είναι πραγματικά απίστευτο να δείτε τους ιδιοφυείς τρόπους που βρήκαν οι άνθρωποι για να εξάγουν καουτσούκ, σίδηρο, καλαμπόκι και σιτάρι , νερό και αλάτι από τη γη. Εξίσου εκπληκτικός είναι και ο αριθμός των διαφορετικών και ποικίλων προϊόντων που προέρχεται από αυτά τα θεμελιώδη αγαθά. (43 λεπτά) (Ηλικία: 8+)




2057 (2007 Τηλεοπτική Σειρά)
"2057, Ο Κόσμος σε 50 Χρόνια" 
★★★★★★★☆☆☆
Το 2007 το Discovery Channel και ο γνωστός θεωρητικός φυσικός Michio Kaku επιχείρησαν εντυπωσιακά να προβλέψουν το πως θα είναι ο κόσμος σε 50 χρόνια με βάση τις τότε τρέχουσες τάσεις. Χωρισμένο σε 3 συναρπαστικά κεφάλαια: το Σώμα, η Πόλη και ο Κόσμος. (53 λεπτά) (Ηλικία: 10+)




Le Renard et l'Enfant (2007 Ντοκιμαντέρ)
"Το Παιδί και η Αλεπού" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα δεκάχρονο κορίτσι που μένει σ' ένα μεγάλο αγροτόσπιτο δίπλα στο δάσος γοητεύεται από μια άγρια αλεπού και αρχίζει μια συστηματική προσπάθεια να πλησιάσει το ζώο και να επικοινωνήσει μαζί του. (92 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Ghosts of the Abyss (2003 Ντοκιμαντέρ)
"Φαντάσματα της Αβύσσου" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Τζέιμς Κάμερον, ο Μπιλ Πάξτον και μια ομάδα επιστημόνων, εξερευνά το ναυάγιο του Τιτανικού και επιχειρεί να αναπαραστήσει τις τελευταίες στιγμές πριν από το ναυάγιο, με βάση τα ευρήματα του βυθού. Τρισδιάστατο θέαμα που συνδυάζει ντοκουμέντα από το ναυάγιο, όπως και αναπαράσταση από χώρους και καταστάσεις του Τιτανικού πριν τη βύθισή του. (59 λεπτά) (Ηλικία: 10+)



Être et Avoir (2002 Ντοκιμαντέρ)
"Είμαι και Έχω" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει ένα σχολείο ενός δωματίου σε μια αγροτική περιοχή της Γαλλίας, όπου οι μαθητές ηλικίας από 4 έως 11 ετών, εκπαιδεύονται από ένα ενιαίο ειδικό δάσκαλο. (104 λεπτά) (Ηλικία: 6+)






Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Adventures in Voice Acting (2008 Ντοκιμαντέρ)
★★★★★★☆☆☆☆
Συνεντεύξεις με 100 ηθοποιούς που χαρίζουν τη φωνή τους σε διάσημα κινούμενα σχέδια και βίντεο παιχνίδια. Προσωπικές ιστορίες, εμπειρίες, επιτυχίες και μια καλή ματιά στο πως τα κινούμενα σχέδια παίρνουν ζωή και χαρακτήρα. (90 λεπτά) (Ηλικία: 10+)





Mummies: Secrets of the Pharaohs (2007 Ντοκιμαντέρ) 
"Μούμιες: Μυστικά των Φαραώ"
★★★★★★☆☆☆☆
Η σύγχρονη επιστήμη μας παρέχει μια συναρπαστική ματιά στον αρχαίο κόσμο καθώς ερευνητές και αρχαιολόγοι εξερευνούν τα μυστήρια που κρύβουν οι μούμιες της Αιγύπτου. Με την ανακατασκευή του DNA που συγκεντρώθηκε από Φαραώ, οι σύγχρονοι επιστήμονες μπορεί να είναι σε θέση να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ανθρώπινη γενετική και την ανάπτυξη καινοτόμων ιατρικών θεραπειών για θανατηφόρες ασθένειες. Θα μπορούσαν άραγε οι Φαραώ να κατέχουν γνώσεις πέρα από αυτές του σύγχρονου ανθρώπου; (80 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

Disneyland: The First 50 Magical Years (2005 Ντοκιμαντέρ) 
"Disneyland: Τα Πρώτα Πενήντα Μαγικά Χρόνια" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Στιβ Μάρτιν, πρώην ηθοποιός στην Disneyland, μας ταξιδεύει στην ιστορία του πρώτου πάρκου του Walt Disney στο Anaheim της Καλιφόρνια, ενώ διακόπτεται συνεχώς από έναν επίμονο αλλά ξεκαρδιστικό Ντόναλντ Ντακ. (20 λεπτά) (Ηλικία: 10+)





Christmas from Hollywood (2003 Ντοκιμαντέρ) 
"Χριστούγεννα από το Χόλιγουντ"
★★★★★★☆☆☆☆
Μια ματιά στον τρόπο που παρουσιάζονται τα Χριστούγεννα στο Hollywood, συμπεριλαμβανομένων της διάσημης Χολιγουντιανής Χριστουγεννιάτικης παρέλασης, μικρά αποσπάσματα από Χριστουγεννιάτικες και Αγιοβασιλιάτικες ταινίες και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από αστέρες του κινηματογράφου. Εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο Τιμ Άλεν, η Χάλι Μπέρι και ο Πιρς Μπρόσναν. (72 λεπτά) (Ηλικία: 8+)



Mysteries of Egypt (1998 Ντοκιμαντέρ) 
"Μυστήρια της Αιγύπτου" 
★★★★★★☆☆☆☆
Στην εκπαιδευτική αυτή παραγωγή από το National Geographic, o Ομάρ Σαρίφ μας ταξιδεύει στις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας, το μοναδικό από τα επτά θαύματα του κόσμου που ακόμα υπάρχει. (38 λεπτά) (Ηλικία: 8+)