Πίνατς: Η Ταινία (2015)



Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν - Πίνατς: Η Ταινία (2015)



  
The Peanuts Movie (2015)
"Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν - Πίνατς: Η Ταινία"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η Μικρή Κοκκινομάλλα μετακομίζει απέναντί του, ο καλόκαρδος μα ανασφαλής Τσάρλι Μπράουν την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Ακολουθώντας τη λανθασμένη συμβουλή της δύστροπης Λούσι, ο Τσάρλι αποφασίζει πως για να κερδίσει την προσοχή της Μικρής Κοκκινομάλλας, θα πρέπει να την εντυπωσιάσει με μία νίκη. Με επιμονή, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προσπαθεί να κάνει μαγικά κόλπα στην παρουσίαση ταλέντων του σχολείου, να κερδίσει σε έναν διαγωνισμό χορού και να γράψει την καλύτερη έκθεση. Όμως, τίποτα δεν εξελίσσεται όπως το έχει προγραμματίσει. (98 λεπτά) (Ηλικία: 3+) 
Σκηνοθεσία: Στιβ Μαρτίνο
Ηθοποιοί: Νόα Σναπ, Χάντλεϊ Μπελ Μίλερ, Μάριελ Σιτς, Άλεξ Γκάρφιν, Φρανσέσκα Καπάλντι


Η 10η ταινία των Blue Sky Studios είναι μια γλυκιά, διασκεδαστική κωμωδία, η οποία βασίζεται στο δημοφιλές κόμικ “Πίνατς” του Αμερικανού σκιτσογράφου Τσαρλς Σουλτς, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1950. Η πρωτότυπη ιστορία του Πίνατς: Η Ταινία (2015) δημιουργήθηκε από τον γιo και τον εγγονό του Τσαρλς Σουλτς, Κρεγκ και Μπράιαν Σουλτς. Οι δυο τους διατήρησαν την αθωότητα, τη ζεστασιά και το πνεύμα των αυθεντικών ιστοριών του πατέρα και παππού τους. Επίσης, αποτύπωσαν εύστοχα και με ανάλαφρο τρόπο τις επιθυμίες, τους στόχους, τις δοκιμασίες και την ψυχολογία των νεαρών παιδιών.

Η χαρούμενη ταινία ικανοποιεί εξίσου τους παλαιότερους θαυμαστές του κόμικ και τη νέα γενιά. Το σενάριο συμπυκνώνει τα 65 χρόνια ιστορίας των Πίνατς σε μια ενιαία ιστορία με πολυάριθμες αναφορές στα πρωτότυπα κόμικ, στις προηγούμενες κινηματογραφικές ταινίες και στις τηλεοπτικές παραγωγές. Παράλληλα με την κύρια ιστορία παρουσιάζεται και μια νέα περιπέτεια του Σνούπι ενάντια στον γνώριμο, φανταστικό ανταγωνιστή του, τον Κόκκινο Βαρώνο.

Με πρωτοποριακές τεχνικές, το 3D animation καταφέρνει να διατηρεί την αίσθηση του χειροποίητου σχεδίου, ταυτόχρονα, όμως, χαρίζει μια ευπρόσδεκτα σύγχρονη ατμόσφαιρα. Παρομοίως, η jazz μουσική επένδυση του Κρίστοφ Μπεκ αναπτύσσει τα αυθεντικά θέματα του Βινς Γκαράλντι, ενώ το soundtrack συμπληρώνουν δύο κεφάτα τραγούδια, το “Better When I’m Dancin” της Μέγκαν Τρέινορ και το “That’s What I Like” με ερμηνευτή τον Flo Rida.

Ο αξιαγάπητος Τσάρλι Μπράουν διαθέτει ισχυρή αποφασιστικότητα και προθυμία να εργαστεί σκληρά για να επιτύχει τους στόχους του. Ωστόσο, συχνά αποτυγχάνει, τόσο λόγω των ανασφαλειών του όσο και εξαιτίας της καλής του καρδιάς. Όμως, παρά τις επανειλημμένες αποτυχίες του, ο Τσάρλι δεν τα παρατά, επιμένει και προσπαθεί ξανά. Μέσα από τις αποτυχίες του και κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο τις διαχειρίζεται, επιδεικνύει ασυναίσθητα τις πιο αξιοθαύμαστες ποιότητες του χαρακτήρα του. Ο Τσάρλι είναι πρότυπο αυταπάρνησης, ακεραιότητας, θάρρους, ανθεκτικότητας και καλοσύνης, αν και παραμένει ευχάριστα αφελής και ευκολόπιστος μέχρι το τέλος. Επιπλέον, ο Σνούπι είναι ένας αφοσιωμένος φίλος, πάντα πρόθυμος να υποστηρίξει και να βοηθήσει τον Τσάρλι.



Τηλεοπτική Σειρά:

The Charlie Brown and Snoopy Show (1983) 
"Τσάρλι Μπράουν και Σνούπι" 
★★★★★★★★★☆
Ξεκαρδιστικές αλλά και συγκινητικές ταυτόχρονα, οι ιστορίες του Σνούπι, του Τσάρλι Μπράουν και της υπόλοιπης παρέας των Πίνατς. Παλιά και αγαπημένα κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 80. (23 λεπτά) (Ηλικία: 5+)





Μικρού Μήκους:

A Charlie Brown Christmas (1965)
"Tα Χριστούγεννα του Tσάρλι Mπράουν" 
★★★★★★★★★★
Απογοητευμένος από την εμπορευματοποίηση που βλέπει γύρω του, ο Τσάρλι Μπράουν προσπαθεί να βρει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Μια κλασική ταινία άρρηκτα και πανέμορφα συνδεδεμένη με την περίοδο των γιορτών, καθώς ο Τσάρλι, ο Λάινους, η Λούσι, η Σάρα και ο Σνούπι εξερευνούν και διδάσκουν τι στα αλήθεια σημαίνει χριστουγεννιάτικο πνεύμα. (25 λεπτά) (Ηλικία: 3+)