Μέρα & Νύχτα (2010)



Μέρα & Νύχτα (2010)

Μέρα & Νύχτα (2010)


Day & Night (2010)
"Μέρα & Νύχτα" 
★★★★★★★★★☆
Όταν η Μέρα συναντά τη Νύχτα οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Μια ευρηματική και πανέξυπνη ταινία, μοναδική σκηνοθετικά και σεναριακά. Υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων. Προβλήθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Toy Story 3. (6 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




Η Μέρα & Νύχτα αποτελεί μια έξυπνη άσκηση στις αντιθέσεις με το φωτεινό και το σκοτεινό, το νέο και το παλιό, τον σχεδιασμό σε 2 διαστάσεις και σε τρεις, με όλα αυτά να μας οδηγούν στο να δούμε τις προκαταλήψεις και τον φόβο για το άγνωστο και το διαφορετικό με μια νέα ματιά. Η ταινία διδάσκει ένα σύντομο μάθημα στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες σχετικά με το πώς μπορούμε να αποδεχτούμε και να μάθουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να αγκαλιάσουμε το νέο και το μοναδικό.

Μια αστεία, σύγχρονή και ταυτόχρονα ρετρό παραγωγή με έξυπνη σκηνοθεσία, πανέμορφα γραφικά και καταπληκτικά ηχητικά εφέ, η οποία κατορθώνει να γίνει μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες μικρού μήκους μικρών και μεγάλων! Η Μέρα & Νύχτα κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2010, συνοδεύοντας την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία της Pixar, Toy Story 3.

Η ταινία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Disney και Pixar και αγαπήθηκε τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς με αποτέλεσμα να είναι υποψήφια μεταξύ άλλων και για Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.