Η Εποχή των Παγετώνων (2002 - 2016)

Η Εποχή των Παγετώνων (2002 - 2016)


Η Εποχή των Παγετώνων (2002 - 2016)
Η σειρά ταινιών Η Εποχή των Παγετώνων από τα στούντιο της Blue Sky, αποτελείται από τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, μια πέμπτη συνέχεια της οποίας η πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου του 2016, τρεις ταινίες μικρού μήκους, και ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο ειδικά για την τηλεόραση.

Ο σχεδιασμός των γραφικών είναι πραγματικά μαγευτικός, από τον μεγαλοπρεπή πάγο που καλύπτει τα βουνά και την υφή της γούνας και των φτερών, μέχρι την αστραφτερή λάμψη του ήλιου στον πάγο, και στην απαλή λάμψη των νιφάδων χιονιού που πέφτουν τη νύχτα. Η πλοκή των ταινιών δεν παρουσιάζει εκπλήξεις, αλλά δίνεται με καταπληκτική ενέργεια, φαντασία, και γρήγορο ρυθμό.

Σκηνοθέτες: Κρις Γουέντζ, Κάρλος Σαλντάνια
Ηθοποιοί: Ρέι Ρομάνο, Κουίν Λατίφα, Ντένις Λίρι, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζένιφερ Λόπεζ, Σον Ουίλιαμ Σκοτ, Σάιμον ΠεγκΟι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Η Εποχή των ΠαγετώνωνIce Age (2002)
"Η Εποχή των Παγετώνων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία παλαιολιθικά θηλαστικά προσπαθούν να επιστρέψουν ένα χαμένο μωρό στους γονείς του και διαμορφώνουν ένα αναπάντεχο κοπάδι. (81 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η ΑπόψυξηIce Age: The Meltdown (2006)
"Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της, και να ξεκινούν όλοι μαζί ένα ταξίδι σε υψηλότερα εδάφη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ανακαλύπτουν ότι Μάνι, δεν είναι το τελευταίο από τα μαμούθ του είδους του. (91 λεπτά) (Ηλικία: 6+)Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
"Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο Σιντ προσπαθεί να υιοθετήσει τρία αυγά δεινοσαύρων, η πραγματική τους μητέρα τον απαγάγει, και τον παίρνει σε έναν υπόγειο κόσμο, από όπου οι φίλοι του προσπαθούν να τον σώσουν. (94 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Παιδικές Ταινίες 2012 Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των ΗπείρωνIce Age: Continental Drift (2012)
"Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Σιντ επανενώνεται με την χαμένη του οικογένεια και ο Ντίεγκο βρίσκει τον έρωτά του, την Σίρα. (88 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Η Εποχή των Παγετώνων 5 (2016)Ice Age: Collision Course (2016)
"Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η επική καταδίωξη του φευγαλέου βελανιδιού στέλνει τον Σκρατ στο Διάστημα, όπου γίνεται η αιτία μιας σειράς κοσμικών γεγονότων που μετατρέπουν και απειλούν τον πλανήτη Γη. (100 λεπτά)
Η Εποχή των Παγετώνων Gone Nutty (2002)Gone Nutty (2002)
★★★★★★☆☆☆☆
Ταινία μικρού μήκους όπου ο προϊστορικός σκίουρος, Σκρατ, προσπαθεί να τοποθετήσει ένα τελευταίο βελανίδι σε έναν τεράστιο και πολύ τακτοποιημένο σωρό, αλλά εκείνο έχει άλλη άποψη. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Η Εποχή των Παγετώνων No Time for Nuts (2006)No Time for Nuts (2006)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Σκρατ βρίσκει μια μηχανή του χρόνου και μεταφέρεται σε διάφορες χρονικές στιγμές, καταδιώκοντας το αγαπημένο του βελανίδι. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Η Εποχή των Παγετώνων Surviving SidSurviving Sid (2008)
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες ταινίες μικρού μήκους από τη σειρά Εποχή των Παγετώνων που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Σκρατ, αυτή η τρίτη ταινία επικεντρώνεται στον Σιντ καθώς προσπαθεί να ηγηθεί μιας μικρής ομάδας παιδιών που κάνουν κάμπινγκ. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)
"Η Εποχή Των Παγετώνων: Χριστούγεννα Μαμούθ"    
★★★★★★★
Ο Σιντ καταστρέφει καταλάθος την αγαπημένη πέτρα του Μάνι. Ο Μάνι αναστατώνεται τόσο που λέει στον Σιντ ότι μπήκε στη λίστα των άτακτων του Άι Βασίλη. Τότε, τα νεαρότερα μέλη της "αγέλης" αποφασίζουν να πάνε στο Βόρειο Πόλο, να βρουν τον Άι Βασίλη και να διορθώσουν την κατάσταση. (26 λεπτά) (Ηλικία: 6+)


Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Η Εποχή των Παγετώνων (2002):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (2006):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (2009):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (2012):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Η Εποχή των Παγετώνων 5 (2016):