Το Βιβλίο της Ζούγκλας (1967)Το Βιβλίο της Ζούγκλας (1967)

Το Βιβλίο της Ζούγκλας (1967)


The Jungle Book (1967)
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο προστατευτικός μαύρος πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει τον μικρό Μόγλη ολομόναχο μέσα στην άγρια ζούγκλα, τον βοηθά να βρει μια νέα οικογένεια ανάμεσα στους λύκους της Ινδίας. Εκεί το αγόρι μεγαλώνει ανάμεσα στα ζώα μέχρι τη στιγμή που γίνεται στόχος του αδίστακτου τίγρη Σιρ Χαν, και αναγκάζεται να αναζητήσει καταφύγιο ανάμεσα στους ανθρώπους. (78 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 
Σκηνοθεσία: Βόλφγκανγκ Ράιτερμαν
Ηθοποιοί: Φιλ Χάρις, Σεμπάστιαν Κάμποτ, Λούις Πρίμα, Μπρους Ράιτερμαν


Μια κλασική παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων από την Disney, με θετικά μηνύματα για τη φιλία και τη δημιουργία οικογένειας ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Η κλασική ιστορία του Κίπλινγκ παραμένει μια ζωντανή και συναρπαστική περιπέτεια η οποία μαζί με τον πανέμορφο σχεδιασμό στο χέρι και τα ευχάριστα τζαζ τραγούδια θα εντυπωσιάσει τα σύγχρονα παιδιά.

Όσο αφορά τη συνέχεια του 2003, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Σιρ Χαν, ο επικίνδυνος τίγρης που εμφανίστηκε για λίγο στην αρχική ταινία, είναι μια απειλητική παρουσία καθ όλη τη διάρκεια του sequel με απίστευτα μάτια, δυσοίωνη φωνή και μια τρομακτική μουσική να τον συνοδεύει. Από την θετική πλευρά, η ταινία διαθέτει ευδιάθετα τραγούδια, αρκετά αστεία και σημαντικά μηνύματα για να ακούν τα παιδιά τους γονείς τους και να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα.


Επόμενη Ταινία:

The Jungle Book 2 (2003) 
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Μόγλης ζει πλέον με την ανθρώπινη του οικογένεια μα του λείπουν η ζούγκλα και οι παλιοί του φίλοι. Έτσι φεύγει από το χωριό αγνοώντας τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται πηγαίνοντας πίσω στην άγρια φύση. (72 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Στιβ Τρένμπερθ
Ηθοποιοί: Χάλεϊ Τζόελ Όσμοντ, Τζον Γκούντμαν, Μέι Γουίτμαν